Στο 2ο Τόμο της έκδοσης του Βασίλη Δάρα «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ- ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΑΙΩΝ», γίνεται αναφορά για τον ΘΕΟΔ. Γ. ΤΡΟΥΠΗ -ΓΚΡΑΒΑΡΗ (1878-1955),, και σε μία πρόταση αναφέρει :

ΚΡΑΒΑΡΑΙΟΙ 00122555 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ. ΤΡΟΥΠΗΣ

Θοδωρής Γ. Τρουπής (1878-1955)

Παραδοσιακός κτίστης

 

Γεώργιος  Τ. Τρουπής (1879-1953)

Πρώτος πρόεδρος Συνδέσμου μας

Ήταν από τους πρώτους παραδοσιακούς Σερβαίους χτίστες που δούλεψαν στην Αθήνα, σπίτια της οποίας στο Μαρούσι και αλλού, είναι έργα κατασκευής του Γκράβαρη.

Ένα τέτοιο κλασικό - εξοχικό για εκείνη την εποχή σπίτι ήταν αυτό   πού έχτισε στο Ηράκλειο Αττικής, και ανήκε στον ευκατάστατο αδελφό του Γεώργιο Γεωργ. Τρουπή, πρώτο πρόεδρο του ιστορικού μας Συνδέσμου. Έτος κατασκευής εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 1920 -1930, διότι η φωτογραφία του σπιτιού ανήκει στην εγγονή του Χρυσούλα Φλουράκη (του Σχιζόγιαννη), και το άλμπουμ στο εξώφυλλο γράφει 1932.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Θοδωρής Γ.Τρουπής (Γκράβαρης)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.