Στο 2ο Τόμο της έκδοσης του Βασίλη Δάρα «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ- ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΑΙΩΝ», γίνεται αναφορά για τον ΘΕΟΔ. Γ. ΤΡΟΥΠΗ -ΓΚΡΑΒΑΡΗ (1878-1955),, και σε μία πρόταση αναφέρει :

ΚΡΑΒΑΡΑΙΟΙ 00122555 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ. ΤΡΟΥΠΗΣ

Θοδωρής Γ. Τρουπής (1878-1955)

Παραδοσιακός κτίστης

 

Γεώργιος  Τ. Τρουπής (1879-1953)

Πρώτος πρόεδρος Συνδέσμου μας

Ήταν από τους πρώτους παραδοσιακούς Σερβαίους χτίστες που δούλεψαν στην Αθήνα, σπίτια της οποίας στο Μαρούσι και αλλού, είναι έργα κατασκευής του Γκράβαρη.

Ένα τέτοιο κλασικό - εξοχικό για εκείνη την εποχή σπίτι ήταν αυτό   πού έχτισε στο Ηράκλειο Αττικής, και ανήκε στον ευκατάστατο αδελφό του Γεώργιο Γεωργ. Τρουπή, πρώτο πρόεδρο του ιστορικού μας Συνδέσμου. Έτος κατασκευής εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 1920 -1930, διότι η φωτογραφία του σπιτιού ανήκει στην εγγονή του Χρυσούλα Φλουράκη (του Σχιζόγιαννη), και το άλμπουμ στο εξώφυλλο γράφει 1932.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Θοδωρής Γ.Τρουπής (Γκράβαρης)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.