Μήνυμα νέου προέδρου Συνδέσμου κ. Θεοδώρου Γ. Τρουπή.

Αγαπητοί συγχωριανοί.

TROUPISΤο νεοεκλεγέν ΔΣ του Συνδέσμου που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της  22.3.2009,  μου ανέθεσε για την  προσεχή διετία την ευθύνη του Προέδρου. Αποδέχθηκα την ομόφωνη αυτή απόφαση, επειδή θέλω να υπηρετήσω το καλό του χωριού μας. Τη θέση μου τη θεωρώ πρώτη μεταξύ ίσων και είμαι βέβαιος πως όλα τα  μέλη του ΔΣ θα συνεργασθούμε με πνεύμα ομαδικό, όπως εργάσθηκαν και τα μέλη στο ΔΣ τις τελευταίες διετίες, με πρόεδρο τον καταξιωμένο  στη συνείδηση των πατριωτών γιατρό κ. Ηλία Χειμώνα. Θα καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχους εφικτούς και ρεαλιστικούς, μέσα σε προκαθορισμένους χρόνους.

Αγαπητοί Πατριώτες.

Ο Σύνδεσμος δεν είναι μόνο τα μέλη του ΔΣ που επιλέξατε, είμαστε όλοι ανά τη γη εγκαταστημένοι Σερβαίοι. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του χωριού και του Συνδέσμου και να μην βλέπουμε τα πράγματα  κάποιες φορές  «μαύρα και άραχνα», αλλά στο σκοτάδι ας προσπαθήσει ο καθένας μας να ανάβει ένα κερί, για να φωτίζεται παντού το χωριό μας και να βλέπει ο ένας τον άλλο. Πως;  Με την ενεργό  συμμετοχή όλων των Σερβαίων στα έργα και στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου,  με την οικονομική στήριξη ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός, με την αποστολή προτάσεων και συνεργασιών για την εφημερίδα και την ιστοσελίδα και με την καλόπιστη κριτική  για ότι νομίζετε πως μπορεί να γίνει  καλύτερο. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι καμιά φορά "το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού".

Ιδιαιτέρως το ΔΣ καλεί τα νέα παιδιά,  που όλοι τα αγαπάμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η γενιά τους είναι καλύτερη από τη δικιά μας, να συμμετέχουν στα δρώμενα. Κατανοούμε απόλυτα τις καθημερινές  τους ανάγκες και τις δυσκολίες της σημερινής ζωής, κυρίως κατανοούμε την αδυναμία διάθεσης του χρόνου τους. Όμως με καλή διάθεση όλα μπορούν να γίνουν.

Ο Σύνδεσμος θα προσπαθήσει να συνεργάζεται αρμονικά με την εκάστοτε εκλεγμένη Δημοτική Αρχή, μέσα στους σαφώς  διακριτούς ρόλους του κάθε θεσμού, για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού καλού για το  χωριό μας.

Στον κάθε Σερβαίο, όπου και εάν βρίσκεται, το ΔΣ και εγώ προσωπικά ευχόμαστε  υγεία και κάθε καλό στο σπιτικό του. Στους νέους μας  ιδιαίτερα ευχόμαστε κάθε  προκοπή στην επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή. Το μέλλον τους ανήκει, όπως τους ανήκει και ο Σύνδεσμός μας.                

 Με πολλές  και εγκάρδιες ευχές σε όλους τους πατριώτες.

Θοδωρής  Γ. Τρουπής  (Γκράβαρης).

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.