.

Παρασκευή σήμερα 10-5-2019. Πριν από 15 ημέρες γιορτάσαμε πανηγυρικά, στο χωριό μας, Σέρβου,  τη Ζωοδόχο Πηγή, που είναι ο πρώτος Ναός που χτίστηκ εκεί, στο πάνω μέρος του χωριού. 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Ζ. ΠΗΓΗΣ ΣΕΡΒΟΥ 2019.

Επειδή ο ναός αυτός πιθανότατα έχει σχέση με τον ιστορικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, που βρίσκεται έξω από την Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή "Μπαλουκλή" (πρωτοχτίστηκε τον 5ο μ.χ. αιώνα), σας προτείνουμε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο, στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://www.dogma.gr/diafora/zoodochos-pigi-mpaloukli-ti-symvainei-me-tin-panagia-tis-polis-kai-ta-misotiganismena-psaria/101694/

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.