Ως νέα πρόεδρος του Συνδέσμου και ιδιαίτερα ευτυχής που περιβάλλομαι κατά το πλείστον από νέους, αισθάνομαι τη χαρά και την ανάγκη να σας ευχαριστήσω εκ βαθέων για την εμπιστοσύνη που δείξατε – προσφέροντας την ψήφο σας– σε όλους εμάς.

Σας απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ του Συνδέσμου μας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 20ής Μαρτίου 2011. Ενός ιστορικού Συνδέσμου 89 ετών, που όπως όλοι γνωρίζουμε έχει να επιδείξει περίλαμπρο και ζηλευτό έργο. Υπό το βάρος αυτού του έργου, αναλαμβάνω την προεδρεία του Συνδέσμου και θέλω να σας βεβαιώσω ότι όλα τα μέλη του ΔΣ θα προσπαθήσουμε, σαν ένας άνθρωπος, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους απανταχού της γης πατριώτες. Είμαστε μια νέα ομάδα που αγαπάμε το χωριό μας και νιώθουμε και εμείς – όπως όλοι– εκείνο το σκίρτημα στην καρδιά μόλις αντικρίζουμε στην πρώτη στροφή το χωριό μας να δεσπόζει.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν, με ενότητα, ομόνοια και αλληλοσεβασμό, μοιραζόμενοι τους ίδιους πόθους, θα στραφούμε στο αγαπημένο μας χωριό, στον «ιερό» τόπο όπου γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας αλλά και πολλοί από μας, αποκτώντας τις πρώτες παιδικές εμπειρίες, που, ως γνωστόν, συνοδεύουν τον άνθρωπο σε ολόκληρη τη ζωή του. Στον τόπο που σήμερα ζουν λίγοι μόνο κάτοικοι, τους οποίους αγαπάμε και τιμούμε ιδιαίτερα, αφού πραγματικά φυλάττουν Θερμοπύλες. Στον τόπο που προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε, ώστε να περνάμε όμορφα και να παίρνουμε δύναμη για τον καθημερινό αγώνα στις αφιλόξενες και καταπιεστικές μεγαλοπόλεις όπου ζούμε, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Ξεχωριστό πατριωτικό χαιρετισμό απευθύνουμε στο Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας (στον πρόεδρο Ι. Ρουσιά και στα μέλη Α. Ανδριόπουλο και Ι. Σχίζα) καθώς και στον Δήμαρχο Γορτυνίας και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους οποίους θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να έχουμε άριστη και παραγωγική συνεργασία, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων του κάθε Φορέα.

Kάνουμε έκκληση σε όλους τους συγχωριανούς μας ανεξαρτήτου ηλικίας, να μας συνδράμουν στο νέο συλλογικό μας ξεκίνημα, ώστε όλοι μαζί με αισιοδοξία και ελπίδα να παραγάγουμε σημαντικό έργο, προς όφελος όλων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες και το γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατούν στις ημέρες μας.

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όλα τα προηγούμενα ΔΣ για το έργο που προσέφεραν στον Σύνδεσμο και με αισιοδοξία για το μέλλον του πατριωτικού μας σωματείου, σας στέλνω την αγάπη όλων μας και σας καλώ να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε και για τις οποίες σύντομα θα ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου servou.gr και την εφημερίδα μας «Αρτοζήνος». Ζητούμε από όλους εσάς να σταθείτε δίπλα μας με καλή διάθεση, κρίνοντάς μας καλόπιστα, και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θελήσετε να μοιραστούμε για το χωριό μας.

Με πατριωτική αγάπη,

Μαρίνα Αθ. Μαραγκού


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )