Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α    Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ω Ν

Το πρωί του Σαββάτου, 14 Αυγούστου 2010 και ώρα 10.00, θα γίνουν τα εγκαίνια του ΠΚΣ. Την κορδέλα, στην είσοδο του Κέντρου, έχει κληθεί να κόψει ο Στάθης Δάρας, επί πολλά έτη πρόεδρος του Συνδέσμου και με ιδιαίτερα σημαντικό Politistiko_1os_10συλλογικό έργο. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Τρουπής θα καλωσορίσει τους πατριώτες και θα απευθύνει χαιρετισμό στους απανταχού της γης Σερβαίους. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους προσκεκλημένους του Συνδέσμου και τους Τοπικούς παράγοντες. Θα γίνουν βραβεύσεις σε τέσσερις πατριώτες που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο και θα ακολουθήσει ομιλία για το ιστορικό κατασκευής του Κέντρου από το μέλος του ΔΣ Χ. Μαραγκό. Στη συνέχεια θα προσφερθούν ποτά αλλά και "νοστιμιές" που θα φτιάξουν οι γυναίκες του χωριού και όχι μόνο.

*Το πρωί της δευτέρας, στις 10.00, θα γίνει αντάμωμα πατριωτών στην "αίθουσα-αποθήκη", σε φιλικό και πατριωτικό κλίμα, για ελεύθερη συζήτηση και γενικά ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διάφορα θέματα, συλλογικού κυρίως ενδιαφέροντος. Ο πρόεδρος Θ. Τρουπής, ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος, ο γραμματέας Ν. Τρουπής και ο Ταμίας Ι. Χρονόπουλος θα βρίσκονται στο "πάνελ", πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Η συγκέντρωση γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του Συνδέσμου και τη συζήτηση θα συντονίζει ο πρόεδρος, ο οποίος θα απευθύνει και το λόγο. Θέματα αρμοδιότητας των Τοπικών Αρχών μπορούν να συζητηθούν, εάν είναι σύμφωνοι οι παρόντες εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.

*Το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνουν δύο ομιλίες.

Η πρώτη θα γίνει 5,30-6,30 με θέμα: "Χωριό Σέρβου Αρκαδίας. Ζωή τρεις χιλιάδες χρόνια". Ομιλητής: Ο Σερβαίος υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Αθ. Μαραγκός, που έχει εντρυφήσει σε θέματα ιστορίας του Τόπου μας. Θα παρουσιάσει στοιχεία που για πρώτη φορά θα γίνουν γνωστά.

Η δεύτερη (6,30-7,30) θα ακολουθήσει, με θέμα: "Προσφορά ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΕΡΒΑΙΩΝ, στα 88 χρόνια λειτουργίας του". Ομιλητής: Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Δάρας.

Μετά τις ομιλίες θα προσφερθούν ποτά και γλυκά, υπό τους ήχους δημοτικής μουσικής και αν κάποιο έχουν διάθεση, μπορούν να χορέψουν και κανά δημοτικό.

Καλούμε τους απανταχού της γης πατριώτες, να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας. Θα προσπαθήσουμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, όσο γίνεται περισσότερων πατριωτών. Πρώτη χρονιά φέτος λειτουργίας του Κέντρου θα υπάρχουν κάποιες αδυναμίες, γεγονός που πρέπει να το συνυπολογίσετε στην κριτική σας. Τις χρονιές που θα ακολουθήσουν είναι βέβαιο πως οι εκδηλώσεις θα είναι καλύτερα οργανωμένες. Είναι αυτονόητο πως ο Σύνδεσμος αντλεί τη δύναμή του από τη συμπαράσταση και τη συνδρομή (οικονομική και όχι μόνο) όλων των πατριωτών. Ας βοηθήσουμε όλοι τον Σύνδεσμο που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας, με την ελπίδα πως θα συνεχίσει να προσφέρει περισσότερα στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση το χωριό μας τον έχει ανάγκη.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )