Αιδεσιμότατε πατέρα Σωτήριε,

Κύριε Μπαρούτσα, πρόεδρε της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αρκαδίας και Δήμαρχε Δήμου Τρικολώνων, φίλε του χωριού μας, σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας προσφέρατε για την ολοκλήρωση των εργασιών της περίλαμπρης  αίθουσας που σήμερα εγκαινιάσαμε,
Κύριε Τατούλη ,τέως Υπουργέ,
Κύριε Παναγόπουλε, αγαπητέ μας πατριώτη Γιάννη, πρόεδρε της ΓΣΕΕ,
Κύριε Βλάχο, Δήμαρχε Δημητσάνας,
Κύριε Κούλη, Δήμαρχε Λαγκαδίων,
Κύριε Γαβρά , Νομαρχιακέ Σύμβουλε
Κυρία Θανοπούλου, Δημοτική Σύμβουλε του Δήμου μας,,
Κύριε Κουμουτσάρη, του Συλλόγου Λυκουρεσαίων,
Κύριε Κάππο, εκπρώσωπε της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Κύριε  Μπόρα, Δημοτικέ Σύμβουλε του Δήμου μας,
Κύριε Γιάννη Σ. Βέργο, εκπρόσωπε της Παγγορτυνιακής Ένωσης,
Κύριε Γιάννη Σχίζα, πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου μετά των συμβούλων σας.

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε και παρευρίσκεσθε  σήμερα στα εγκαίνια του Πολιτιστικού  Κέντρου Σέρβου.

Optimized-THTRUPIS
Ο πρόεδρος εκφωνεί το λόγο των εγκαινίων

Πρόκειται για ένα ακόμη αξιόλογο δημιούργημα του ιστορικού μας Συνδέσμου, που προστίθεται στα τόσα άλλα σημαντικά έργα που έχει προσφέρει στο χωριό και έχουν βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και έχουν αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Πιστεύουμε πως το Πολιτιστικό Κέντρο θα αποτελέσει στο μέλλον έργο σημαντικής σημασίας, όχι μόνο για το χωριό, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Το έργο ξεκίνησε ο Σύνδεσμος πριν από 14 χρόνια με την απόκτηση του οικοπέδου από δωρεά του ημίσεως από τους κληρονόμους του στρατηγού Θύμιου Δημητρόπουλου και αγορά του υπολοίπου από το Σύνδεσμο, το οποίο στη συνέχεια ολόκληρο παραχωρήθηκε στην Κοινότητα με σκοπό να κατασκευασθεί η πλατεία..  Ευχαριστούμε το Δήμο που έφτιαξε τον τσιμεντένιο σκελετό, πλακόστρωσε την πλατεία, τοποθέτησε ομοιόμορφα κάγκελα σε παλαιά και νέα συνεχόμενη πλατεία, έβαλε πλούσιο φωτισμό και έφτιαξε νέο εντυπωσιακό Ηρώο, που σαν σύνολο μαζί με την αίθουσα του Κέντρου, τέθηκαν συγχρόνως στη διάθεση των πατριωτών.

Tο Πολιτιστικό κέντρο, πέρα από τη συμβολή του Δήμου, έγινε κατά βάση από προσφορές και προσωπική εργασία των συγχωριανών μας και συντονιστή το Σύνδεσμο. Λεπτομερής αναφορά, τόσο για τις προσφορές όσο και για την όλη εξέλιξη της κατασκευής, καθώς και τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας του έργου, θα ακούσετε στην ομιλία του μέλους του ΔΣ κ. Χρήστου Ι. Μαραγκού, που είχε το ρόλο του συντονιστή, τον οποίο και ευχαριστούμε. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να αναφερθώ στη μεγάλη συμβολή, στην όλη εκτέλεση του έργου, του αείμνηστου προέδρου μας Ηλία Χειμώνα. Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες και δεν πρόλαβε να χαρεί τη σημερινή ημέρα. Ίσως να μας παρακολουθεί από κάπου εκεί ψηλά και να χαίρεται και αυτός μαζί μας

Μερικοί συγχωριανοί μας ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στη δημιουργία αυτού του έργου και γενικά για την προσφορά τους στο χωριό. Γι αυτό το ΔΣ του Συνδέσμου θεώρησε χρέος του να τους βραβεύσει, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς  μίμηση. Η απονομή θα γίνει στη συνέχεια.

Αγαπητοί πατριώτες. Στόχος του Συνδέσμου είναι το Πολιτιστικό μας Κέντρο να καταστεί, από τη μια μεριά Φάρος Πολιτισμού για το χωριό μας και το νέο Δήμο Γορτυνίας και από την άλλη σημείο αναφοράς και συνάντησης των πατριωτών μας και όχι μόνο, για ποικίλες εκδηλώσεις, που θα φέρουν τους ανθρώπους συναισθηματικά πιο κοντά, τον ένα με τον άλλο.

Το χωριό μας έχει πολλούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και αρκετούς ανθρώπους που ασχολούνται ειδικά με την ιστορία και τον πολιτισμό. Το πολιτιστικό Κέντρο είναι ιδανικός τόπος για να προσφέρουν οι επιστήμονες αυτοί, και όχι μόνο, κάτι ξεχωριστό και πνευματικό, κάτι αλλιώτικο, πέρα από τις καθημερινές ενασχολήσεις. Χρέος του Συνδέσμου είναι να οργανώνει να συντονίζει και να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις.

Τελειώνω το « Καλώς ήλθατε » στην εκδήλωσή μας αγαπητοί μου, με την ευχή από τους αισιόδοξους στίχους του Σαββόπουλου, από το τραγούδι

«Ας κρατήσουν οι χοροί»

Να μας έχει ο Θεός γερούς,
Πάντα ν' ανταμώνουμε
Και να ξεφαντώνουμε, βρε,
Με χορούς κυκλωτικούς,
Κι' άλλο  τόσο ελεύθερους, σαν ποταμούς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Σας ευχαριστώ.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.