Αγαπητοί πατριώτες και φίλοι του χωριού μας καλημέρα σας και καλωσήρθατε στο νέο απόκτημα του Συνδέσμου μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σέρβου.   
  
14-8-10_omilxm_xm_156
Χ. Ι. Μαραγκός
Θα σας παρουσιάσω, σε συντομία, το ιστορικό απόκτησης και κατασκευής της "αίθουσας-αποθήκης" ή "της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων" ή του "Πολιτιστικού Κέντρου Σέρβου", όπως καθιερώσαμε να το λέμε. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες, για να μη σας κουράσω. Τη Δευτέρα, στη συγκέντρωση του Συνδέσμου, θα υπάρχει άνεση χρόνου για ερωτήσεις και διευκρινίσεις.
.
1996   
   
14-8-10_omiliaxm_spiti_230
14-8-10_omiliaxm_paidiadhmhtr_230
Πάνω το παλιό σπίτι και κάτω τα παιδιά του Ευθ. Δημητρόπουλου με το Γ. Λιατσόπουλο
Εκείνη την εποχη το σπίτι της "Μπαρκούτσιος" (έτσι το λέγαμε), μέσα στο οποίο βρισκομστε τώρα, ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, αφού για πάρα πολλά χρόνια ήταν ακατοίκιτο. Τότε τα 4 παιδιά του αείμνηστου στρατηγού Ευθυμίου Δημητρόπουλου πρόσφεραν στη μνήμη του πατέρα τους, το μισό μερίδιο που τους ανήκε, για την επέκταση της πλατείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο συμβόλαιο. Στη φωτογραφία τα 4 παιδιά του στρατηγού, με τον πρόεδρο τότε του χωριού Γ. Λιατσόπουλο, που υπόγραψε το συμβόλαιο, παρουσία εκπροσώπων του Συνδέσμου (με πρόεδρο τον Ηλία Γιαννακόπουλο), που πολύ αγωνίστηκαν για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.
.
1998
.   
14-8-10_omiliaxm_ypografisimb_230
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ν. Ι. Μαραγκός (κέντρο), υπογράφει το συμβόλαιο αγοράς, στο σπίτι του Λυκούργου Δημόπουλου (δεξιά). 
Δυο χρόνια μετά την δωρεά του μισού σπιτιού, το 1998, ο Σύνδεσμος με πρόεδρο τον Νίκο Ι. Μαραγκό, κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες και ανυπέρβλητες δυσκολίες, να αγοράσει το άλλο μισό σπίτι. Στον Αρτοζήνο εκείνης της εποχής γράφεται πως η αγορά κόστισε 4 εκατομμύρια δραχμές, χρήματα που προήλθαν από προσφορές πατριωτών: Συγκεκριμένα. Από ένα εκατομμύριο πρόσφεραν ο πρόεδρος Ν. Μαραγκός και ο πρώην πρόεδρος Στάθης Δάρας. Διακόσιες χιλιάδες πρόσφερε ο Θάνος Μπόρας, από 100.000 δρχ. οι Στρίκος Ι. Χαράλαμπος, Στρίκος Ι. Αθανάσιος, Κλεισούρας Σπύρος, Παπαντωνίου-Δάρα Ελένη και  Γεωργακόπουλος Τάσος. Από 50.000 δρχ. πρόσφεραν οι  Δάρας Α. Ιωάννης, Κωνσταντόπουλος Δ. Ιωάννης, Γιαννακόπουλος Ι. Τάκης, Σχίζας Νίκος (Κακός), Σχίζας Ιωάννης (Σγούλιας) και Δάρας Χ. Γεώργιος. 20.000 δρχ. πρόσφερε ο Βέργος Ν. Παναγιώτης και 10.000 δρχ. η Γιαννούλα-Δάρα Βαλιανάτου. Με τον τρόπο αυτό συγκεντρώθηκαν άμεσα περίπου 3 εκατομμύρια δραχμές. Έβγαλε και ο  Σύνδεσμος το υπόλοιπο ένα, με ενέργειες του τότε υπουργού Κ. Γείτονα και έτσι αγοράστηκε το άλλο μισό σπίτι. Στο ίδιο φύλλο του Αρτοζήνου αναγράφεται πως σημαντικό ρόλο στην όλη κοπιώδη προσπάθεια αγοράς του σπιτιού έπαιξε ο Γιάννης Μ. Ρουσιάς. Με τον τρόπο αυτό περιήλθε όλο το σπίτι στην κυριότητα της τότε Κοινότητας Σέρβου, που στη συνέχεια η Κοινότητα έγινε ΤΔ Δήμου Ηραίας και σε λίγους μήνες θα είναι ένα από τα πολλά χωριά του τεράστιου Δήμου Γορτυνίας. Επειδή υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης του σπιτιού και ατυχήματος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου το κατεδάφισε άμεσα. Το τοπογραφικό για την αγορά έκανε ο πολ. Μηχανικός Παύλος Εθστ. Δάρας.
.
2007
.
   Χρειάστηκαν 9 χρόνια, για να ρίξει ο Δήμος  Ηραίας, στον οποίο νομικά ανήκε το οικόπεδο, τον τσιμέντινο σκελετό, με σκοπό να επεκταθεί η πλατεία. Τον Μάρτιο του 2007, κλιμάκιο του ΔΣ του Συνδέσμου, με πρόεδρο τον αείμνηστο Η. Χειμώνα, κατέβηκε στο χωριό και συζήτησε με τη Δημοτική Αρχή και το θέμα του νέου κτιρίου. Στο 160ο φ. του Αρτοζήνου διαβάζουμε:
"Η Δημοτική Αρχή μας πληροφόρησε πως μπορεί να εκχωρήσει στο Σύνδεσμο το χώρο που δημιουργήθηκε κάτω από την επέκταση της πλατείας έναντι συμβολικού τιμήματος και ο Σύνδεσμος ας κατασκευάσει  μια αίθουσα για συγκεντρώσεις τελετές και πολιτιστικές εκδηλώσεις...".
Συμφώνησαν λοιπόν οι δύο πλευρές και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Τον επόμενο μήνα (Απρίλιο) εστάλη επίσημα επιστολή στο Δήμο με το σχετικό αίτημα και το Μάιο ο Δήμος παραχώρησε το χώρο, μετά σχετική  εισήγηση του τότε αντιδημάρχου Θάνου Μπόρα και παρουσία του προέδρου του ΤΣ του χωριού Γιάννη Σχίζα. Από εκείνη την ημέρα ο Σύνδεσμος κατάρτισε το πρόγραμμά του, με επικέντρωση κυρίως στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων. Το  καλοκαίρι, που όλο το ΔΣ είχε κατέβει στο χωριό,  συζητήθηκε ευρύτατα το θέμα και διαμορφώθηκε ένα κλίμα προσφοράς και βοήθειας των πατριωτών. Τον Οκτώβριο δημοσιεύθηκαν στον Αρτοζήνο οι σκέψεις του ΔΣ για την διαμόρφωση των χώρων, ενώ άρχισαν τα χτισίματα και κλιμάκιο του ΔΣ κατέβηκε στο χωριό, για επιτόπια αξιολογική της κατάστασης.
.
14-8-10_omiliaxm_xtisimo_230Στη φωτογραφία οι δυο μαστόροι Γιάννης Σχίζας και Μήτσος Κωνσταντόπουλος  (αριστερά) συζητούν με τον πρόεδρο του Συνδέσμου (δεξιά) και το μέλος του ΔΣ, αρχιτέκτονα Γιάννη Μαραγκό (κέντρο), που είχε και την τεχνική επιμέλεια του έργου, ευθύνη που έχει μέχρι σήμερα.  Το Δεκέμβριο, στη ΓΣ του Συνδέσμου ο πρόεδρος έδωσε διευκρινίσεις  σχετικά με τη χρήση της αίθουσας, επειδή υπήρχαν κάποιες φήμες, για εμπορική χρήση της αίθουσας. Χαρακτηριστικά είπε:
"Η αίθουσα γίνεται για να εξυπηρετήσει τις πολιτιστικές και άλλες ανάγκες των πατριωτών και δεν υπάρχει σκέψη στο ΔΣ να την νοικιάσει..."
.
Optimized-14-8-10_omilia_xm_pks_np
Optimized-14-8-10_omilia_xm_pks_np2
14-8-10_omiliaxm_kioski_230
Στην πάνω φωτογραφία φαίνεται το καλούπωμα για την προέκταση της πλατείας, στη μέση έχει ολοκληρωθεί το χτίσημο με πέτρα της νότιας πλευράς και στην κάτω φαίνεται το κιόσκι ολοκληρωμένο.
2008
.
   Μπαίνουμε στο 2008 και οι δυσκολίες βέβαια πάρα πολλές. Η πλάκα που είχε ρίξει ο Δήμος δεν ερχόταν σε επαφή με την παλιά πλατεία (υπήρχε σημαντικό κενό) και η κάτω πλευρά της καινούριας πλατείας δεν ήταν στην ίδια ευθεία με την παλιά και υπήρχε άλλο πρόβλημα. Ένα έργο καθόλου εύκολο για τα δεδομένα του χωριού και δαπανηρό, γιατί έπρεπε να πέσουν εξάμετρες και πλέον κολόνες, για να στηρίξουν την πλάκα.
.
Optimized-14-8-10_omilia_xm_rousias
Ι.  Ρουσιάς
Τη δουλειά ανέλαβε ο Γιάννης Μ. Ρουσιάς, που στη συνέχεια έφτιαξε και τη ράμπα και τη στέγη στο κιόσκι. Είχαμε μπει πλέον δυναμικά στον αγώνα του έργου, και παρόλο που δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο του Συνδέσμου  αποφασίσαμε να επενδύσουμε "κατ΄αρχάς" με πέτρα το κιόσκι, ώστε να δένει αρμονικά με το περιβάλλον της εκκλησίας και το πλακόστρωτο της πλατείας.
Έτσι, το Μάρτιο τα περισσότερα μέλη του ΔΣ κατεβήκαμε στο χωριό, αφού πρώτα επισκεφθήκαμε όσα χτίρια στη διαδρομή, μετά την εθνική οδό, χτίζονταν με πέτρα ώστε να επιλέξουμε  την πλέον κατάλληλη για το χτίσιμο, στα πλαίσια ασφαλώς τόσο των οικονομικών  δυνατοτήτων του Συνδέσμου, όσο και της πέτρας που υπήρχε στην περιοχή. Τελικά, μετά πολλές συζητήσεις καταλήξαμε στην πέτρα που βλέπετε, βασιζόμενοι στην πεποίθηση που είχαμε πως οι πατριώτες έχουν την διάθεση να μας βοηθήσουν. Πράγματι τον Αύγουστο συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα στο χωριό, κυρίως με ένα αυτοκίνητο που βγάλαμε σε λαχειοφόρο αγορά και έτσι εισρεύσαν στο ταμείο του Συνδέσμου πάνω από 30.000 ευρώ. Πολλοί πατριώτες είχαν εντυπωσιαστεί από το όλο έργο και ο Ν. Παπαγεωργίου με άρθρο του στην Γορτυνία το χαρακτήρισε με την Ομηρική φράση "Θαύμα ιδέσθαι". 
.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς έγιναν πολλές εργασίες, όπως:
14-8-10_omilxm_tsieftis_169
Ο ηλεκτρολόγος Αθ. Σχίζας
Optimized-14-8-10_omilia_xm_dimitrop.
Ο μάστορας Τάκης Δημητρόπυλος
1)Προεργασίες για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δωρεάν προσφορά εργασίας από τον πατριώτη μας Θανάση Σχίζα (Τσιέφτη), ο οποίος σταδιακά ολοκλήρωσε δωρεάν όλες τις εργασίες και φωταγώγησε εντός και εκτός το κτίριο. Το Θανάση τον βόηθησαν σε κάποιες εργασίες και τα μέλη του ΔΣ Κώστας Δάρας, Ν. Τρουπής και ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος, που και οι 3 έκαναν και διάφορες άλλες εργασίες στο κτίριο.
2)Μόνωση και νέο τοιχίο στη βόρεια πλευρά της πάνω αίθουσας, λόγω υγρασίας, με δωρεάν προσφορά προσωπικής εργασίας του Μιχάλη Μάνου (μόνωση), του Τάκη Δημητρόπουλου (χτισίματα) και του Γ. Σαββόγλου (συζύγου τηε Ευγενίας Λ. Βέργου)  (κοπή των σίδερων και ομαλοποίηση του μπετού).
3)Υδραυλικές εγκαταστάσεις, σοβατίσματα, και κεραμοσκεπή.
.
Κλιμάκιο του ΔΣ μετέβη στο χωριό να παραλάβει τα έργα.
Στη συνέχεια το ΔΣ αποφάσισε να γίνει επένδυση με την ίδια πέτρα και της νότιας πλευράς του χτιρίου και να γίνει τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο. Έτσι, 6 μέλη του ΔΣ, μαζί και με τον Ηλία Μπόρα (Ντόρο), που είχε έρθει από τη Γερμανία, επισκέφθηκαν διάφορες εκθέσεις και αποφάσισαν για την αγορά, για την οποία μας βοήθησε αποτελεσματικά η Γεωργία, κόρη του Γ. Βέργου. Την περίοδο αυτή τοποθετήθηκαν και τα κάγκελα από το Δήμο, αφού προηγήθηκε συνεργασία, σε ότι αφορούσε στο σχέδιο.
14-8-10_omiliaxm_dsxorio_230
Μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου κατά την επίσκεψή τους στο χωριό τον Απρίλιο του 2009, μπροστά από το Ιερό της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Στη τακτική ΓΣ του Δεκεμβρίου το ΔΣ ενημέρωσε τους πατριώτες αναλυτικά για τις εργασίες που είχαν γίνει και για όσες είχαν προγραμματισθεί. Επίσης παρακάλεσε τους πατριώτες να βοηθήσουν το νέο ΔΣ για να τελειώσει το έργο. Επειδή στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν δεν βρέθηκαν πατριώτες να δηλώσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ, παρέμεινε αναγκαστικά το παλαιό ΔΣ και σε νέα ΓΣ και αρχαιρεσίες εξελέγησαν ξανά σχεδόν όλα τα παλαιά μέλη, λόγω ελλείψεως άλλων υποψηφιοτήτων. Ο πρόεδρος Ηλίας Χειμώνας δεν θέλησε να είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος και το ΔΣ εξέλεξε το Θ. Τρουπή.
.
2009
.
Τον Απρίλιο έγινε νέα επίσκεψη του ΔΣ στο χωριό, για επιτόπια μελέτη των θεμάτων.
Στη φωτογραφία τα μέλη του ΔΣ μπροστά από το ιερό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η κυρία που βλέπετε εν μέσω των μελών του ΔΣ είναι η Γεωργία Τρουπή (Γκράβαρη).
 
Μέχρι τον Ιούνιο του 2009 είχαν ολοκληρωθεί οι εξής εργασίες:
1)τοποθέτηση πλακιδίων στο δάπεδο και στα μπάνια,
2)επένδυση με πέτρα σχεδόν του συνόλου της νότιας πλευράς,
3)Τοποθέτηση αλουμινίων στο κιόσκι και στην πάνω αίθουσα.
Το Δεκέμβριο είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούσαν:
Tsadilas_I
Optimized-14-8-10_omilia_xm_gdberos
Optimized-14-8-10_omilia_xm_inbergos
Ι. Τσαντήλας (πάνω), Γ. Δ. Βέργος (μέσο), Ι. Ν. Βέργος (κάτω).
*τα υδραυλικά και είδη υγιεινής στα μπάνια, προσφορά εργασίας του Γιάννη Τσαντίλα,  (γαμπρού του Ηλία Χειμώνα).
Aug_10_omilxm_stathis Aug_10_omilxm_papag
Aug_10_omilxm_kostakena Πάνω αριστερά ο Στάθης Δάρας, δεξιά ο Ηλίας Παπαγεωργίου και κάτω η Κατερίνη Παπαθωμοπούλου (Κωστάκαινα).
Τα είδη υγιεινής πρόσφερε ο αρχιτέκτονας Ι. Μαραγκός.
*τα ντουλάπια κουζίνας, κατασκευή και τοποθέτηση από το Γ. Δ. Βέργο, στη μνήμη των γονιών του.
*την  εσωτερική μαρμάρινη σκάλα, δωρεά εργασίας από τον αντιπρόεδρο Ι. Ν. Βέργο
*Επίσης χτίστηκε το πέτρινο τοιχίο στην πλευρά του κήπου Δημητρόπουλου, σοβατίστηκε το κομμάτι αυτό στην έξω πλευρά και έγινε αρμολόγημα σε όλο το κτίριο. Για τις εργασίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν (μετά από έγκρισή τους) και τα 1000 ευρώ που είχε δώσει ο Ηλίας Παπαγεωργίου για κάγκελα, τα 1000 ευρώ του Στάθη Δάρα για τον ίδιο σκοπό και τα 1000 ευρώ της οικογένειας Κωστάκη Παπαθωμόπουλου (στη μνήμη του), που είχαν δοθεί στο Σύνδεσμο για  να γίνουν παγκάκια στην πλατεία.
.
2010
.
  Τη φετεινή χρονιά συνεχίσθηκαν οι εργασίες, υπό την πένθιμη σκιά του θανάτου του τ. προέδρου μας Ηλία Χειμώνα. Ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος μετέφερε στο χωριό και τοποθέτησε τις 5 εσωτερικές πόρτες (δωρεά οικ. Ν. Γεωργακόπουλου, στη μνήμη του), τοποθέτησε το διαχωριστικό παράθυρο στο γραφείο και έβαλε την κουπαστή, ενώ ο πατριώτης μας μπογιατζής
Optimized-14-8-10_omilia_xm_dstrikos
0 μπογιατζής Δ. Στρίκος.
Δημήτρης Στρίκος (Στρικοπαναγή) έβαψε το εσωτερικό του κτιρίου, με δωρεάν προσφορά του μεγαλύτερου μέρους της προσωπικής του εργασίας. Επίσης ο Γιάννης Μ. Ρουσιάς πλακόστρωσε τη ράμπα και έφτιαξε τους λαμπάδες για να μπουν τα αλουμίνια στην πόρτα και στα παράθυρα του ισογείου, με προσφορά της προσωπικής του εργασίας. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν και τα αλουμίνια στην κάτω αίθουσα και έτσι έκλεισε το κτίριο και προστατεύτηκε από ανεπιθύμητους επισκέπτες.
.
Κόστος-Προσφορές.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε στον τελευταίο Αρτοζήνο, το μέχρι σήμερα κόστος φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στις 90.000 ευρώ. Από το ποσόν αυτό 80.000 περίπου ευρώ πρόσφεραν οι πατριώτες και 9.500 ευρώ μας επιχορήγησαν διάφοροι φορείς όπως 3.000 ο ΟΠΑΠ με ενέργειες του πρώην βουλευτή της ΝΔ Δ. Κωστόπουλου και 3.500 πρόσφατα η ΤΕΔΚΑ Αρκαδίας, με πρόεδρο τον κ. Μπαρούτσα (με πρωτοβουλία και επίμονες προσπάθειες του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ι. Ν. Βέργου). Για την διαχείριση των οικονομικών θέλω να σας βεβαιώσω πως ασκήσαμε πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική, με επίμονες διαπραγματεύσεις και πως όλα είναι καταγεγραμμένα στο βιβλίο εξόδων μέχρι και δέκατο του ευρώ και ασφαλώς είναι στη διάθεση παντός "βουλωμένου". 
. 
Θέματα λειτουργίας
   Για τον τρόπο λειτουργίας της αίθουσας και του περιπτέρου έχουμε κάποιες σκέψεις, τις έχουμε δημοσιεύσει στον Αρτοζήνο. θα δούμε και επί τόπου τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις και θα συντάξουμε έναν κανονισμό, τον οποίο θα σας τον παρουσιάσουμε στην επόμενη ΓΣ. Στόχος μας είναι να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο χωριό και από την άλλη πλευρά το Πολιτιστικό να αναταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο έγινε και οι προσφορές των πατριωτών για την κατασκευή του "να πιάσουν τόπο".  .
 Ευχαριστίες
   Πριν τελειώσω θα ήθελα να πω (ως συντονιστής του έργου) πως όλα τα μέλη του ΔΣ πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην εκτέλεση του έργου, όσο μπορούσε το καθένα και όσο ήθελε. Σε όλα αξίζουν συγχαρητήρια. Επίσης θέλω να εκφράσω  την ευαρέσκειά μας για την πλακόστρωση της νέας πλατείας, το νέο εντυπωσιακό και επιβλητικό Ηρώο, τα ομοιόμορφα κάγκελα, τον ωραίο και πλούσιο φωτισμό και τα παγκάκια,  όλα έργα του Δήμου Ηραίας. Έτσι το σύνολο πλέον των έργων στην "Ράχη"συνθέτουν μια εξαιρετική εικόνα στον προαύλιο χώρο της Κοίμησης της Θεοτόκου, που αξίζει τον κόπο να επισκευθεί κανείς, να κάτσει και να απολαύσει την ομορφιά του χώρου και την ατέλειωτη θέα γύρω από το χωριό μας.
TroupisG_92C11_a
-Rousias
Όταν μάλιστα ολοκληρωθεί ο στολισμός της αίθουσας, γίνουν οι εργασίες στην κάτω αίθουσα και συγκεντρωθεί εκεί η ιστορία και η παράδοση του χωριού μας,  τότε θα μπορεί κάποιος να πει πως έχει ολοκληρωθεί το έργο και τότε θα είναι ένα πραγματικό "Θαύμα ιδέσθαι". Δεν είναι εύκολο να αναφερθώ χωριστά σε κάθε πατριώτη, για το τι πρόσφερε. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στον καθηγητή της Ιατρικής Γεώργιο Τρουπή, που με ενέργειές του προμηθεύτηκε το Κέντρο με έπιπλα και στον Τάκη Ρουσιά που μας πρόσφερε αξιόλογα δώρα  για τη λαχειοφόρ αγορά, το μεγαφωνικό σύστημα του Κέντρου και επί πλέον μας εξυπηρετεί με προθυμία σε πολλές ανάγκες του Κέντρου.
14-8-10_omilxm_ximona_126
Ηλ. Θ. Χειμώνας
.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του ΔΣ όλους τους πατριώτες που βοήθησαν, καθένας με τον τρόπο του (οικονομικά ή με προσφορά προσωπικής εργασίας), για να γίνει αυτό το εξαίσιο έργο και να τους παρακαλέσω να συνεχίσουν τη βοήθειά τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε όλο το χτίριο.
.
   Αφού σας ευχαριστήσω που με ακούσατε, θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτή μου την ομιλία στον αείμνηστο τ. πρόεδρο του Συνδέσμου μας Η. Χειμώνα, έναν ακέραιο και ντόμπρο πατριώτη, με ήθος κι πάθος για τα συλλογικά μας πράγματα και με υψηλού βαθμού συλλογική συνείδηση. Θα σας παρακαλέσω να κρατήσουμε στη μνήμη του, ενός λεπτού σιγή.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.