2011 bravia 1aΤο Σάβατο 5 Φεβρουαρίου 2011, έγινε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου μας και η βράβευση νέων με καταγωγή από το χωριό, που διακρίθηκαν για τις πνευματικές τους επιδόσεις. Σε ήδη αναρτημένα άρθρα στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ.

Α) Στιγμιότυπα από την κοπή της πίτας

2011_pita_1b 2011_pita_1a 2011_pita_1c
Ο γνωστός και πάντα μαχητικός πατριώτης, παπα-Λιάς (Κωνσταντόπουλος), ευλογεί την κοπή της πίτας. Δεξιά και αριστερά του οι ψάλτες Γ. Λ. Βέργος και Κ. Ν. Δάρας. Με την ευκαιρία είπε και λίγα θερμά πατριωτικά-εθνικά λόγια Η κοπή της πίτας, σε συνδιασμό με τα βραβεία στους νέους, είναι ίσως η πλέον σημαντική εκδήλωση του Συνδέσμου και πρέπει όλοι οι πατριώτες να την στηρίζουν. Τυχερή της φετεινής χρονιάς η Γιαννούλα Σάλαρη, κόρη του Λ. Βέργου. Η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, ενώ κτατάει την "τύχη" στο χέρι της, μια εικόνα που πρόσφερε ο πρόεδρος Θ. Τρουπής.
2011_pita_2a 2011_pita_2b 2011_pita_2c
Γενική άποψη της αίθουσας. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται από δεξιά η Μαρίνα Διαμαντοπούλου (μέλος ΔΣ δήμου Γορτυνίας), ο κ. Ζούνης (πρόεδρος ΔΣ ίδιου Δήμου) και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Δάρας με τη σύζυγό του. Η αίθουσα του Πολιτ. Κέντρου Ιλίου "Μελίνα Μερκούρη" ήταν γεμάτη από πατριώτες, που βρήκαν την ευκαιρία να ειδοθούν και να ανταλλάξουν ευχές. Στην άκρη δεξιά διακρίνεται ο Κ. Παγκράτης με τη σύζυγό του και δίπλα ο Ι. Στ. Βέργος. Ο παπα-Λιας στο κέντρο της αίθουσας συνομιλεί με πατριώτες. Με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε και φέτος στο κάλεσμα του Συνδέσμου ναπαραστεί στην εκδήλωση και να κόψει το πρώτο κομμάτι της πίτας, ως είθισται.
2011_pita_3a 2011_pita_3b 2011_pita_3c
Οπατριώτης μας Ι. Κ. Μπόρας (με τα γυαλιά και το καφέ σακάκι), ανώτατος δικαστικός παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Θέα από το πίσω μέρος της αίθουσας. Στο βάθος διακρίνονται μέλη του ΔΣ. Ο Τάκης Ν. Βέργος (Μάρκου) με τη σύζυγό του Σταθία Σχίζα (Κωστόπουλου), "σε πρώτο πλάνο".
2011_pita_4a 2011_pita_4b 2011_pita_4c
Ο Γιάννης Ν. Μαραγκός (εγγονός Βασιλάκου Ν.Μαραγκού), ήρθε στην εκδήλωση και παρέλαβε το βραβείο του γιού του Νίκου που πέρασε στο Οικονομικο Παν. Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Δεξιά η Γεωργία Τρουπή (Γκράβαρη), επιδεικνύει τις πίτσες που περίσεψαν. Δίπλα της ο Γιάννης Τσαντήλας, σύζυγος της Δήμητρας Χειμώνα, με καταγωγή από του Μπουγιάτι, Η Φανή Καραμάνη (κόρη του Γιαννάκου Τρουπή - Γιωργιού) με την κόρη της, που εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή και βραβεύτηκε από το Σύνδεσμο. Συγχαρητήρια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Β) Στιγμιότυπα από τη βράβευση των νέων.

Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφίες για όλα τα παιδιά. Αν μας σταλούν φωτογραφίες των παιδιών που βραβεύτηκαν θα τις προσθέσουμε, άσχετα αν τα ίδια είχαν έρθει στην εκδήλωση.

2011_bravia_1a 2011_bravia_1b 2011_bravia_1c
Ο τύπος της πλακέτας και του διπλώματος, που έχουν καθιερωθεί από το Σύνδεσμο να δίδονται στους βραβευόμενους. Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Δάρας, που επί προεδρίας του το 1976 θεμειώθηκαν τα βραβεία. Έκτοτε τα στηρίζει με πάθος. Η Κατερίνα Δ. Βέργου (δισεγγονή του Μήτσιου-Βέργου) βραβεύτηκε γιατί προήχθη από την Α στη Β τάξη Γυμνασίου με άριστα, 18 και 8/13
2011_bravia_2a 2011_bravia_2b 2011_bravia_2c
Ο δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος βραβεύει τον Ι. Ν. Κλεισούρα, που πέτυχε στα ΤΕΙ  Αθηνών, στο Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας  Ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας κ. Ζούνης βραβεύει την Ιωάννα Καραμάνη (κόρη της Φανής Ι. Τρουπή) που πέτυχε στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Η Ηλιάνα Η. Κωνσταντοπούλου παραλαμβάνει το βραβείο για την αδερφή της Μαρίνα (αυτή συνεχίζει μεταπτυχειακές σπουδές στην Αγγλία), που τελείωσε το Χημικό Παν. Αθηνών.  Το βραβείο έδωσε ο Χ. Μαραγκός
2011_bravia_3a 2011_bravia_3c 2011_bravia_3b
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας βραβεύει την Μαργαρίτα Τρουπή (κόρη του προέδρου του Συνδέσμου) για την απόκτηση μεταπτυχειακού τίτλου σπουδών στο διεθνές marketing, από Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.  Η Μαρίνα Διαμαντοπούλου παραλαμβάνει από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ι. Ν. Βέργο και μέλος του ΔΣ του Δήμου Ιλίου, το βραβείο για το γιό της Άρη, που απέκτησε μεταπτ. τίτλο σπουδών από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στα μικροσυστήματα και  νανοδιαταξεις. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Τρουπής βραβεύει την Χρύσα Ι. Στρίκου, που απέκτησε μεταπτ. τίτλο σπουδών Δημόσιας Υγείας,  από το Πανεπιστήμιο  Αθηνών.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.