6.1.2014 Θεοφάνεια και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χωριό Σέρβου

Σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα ο Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και η Τ.Κ. Σέρβου έκοψαν από κοινού την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2014 (ημέρα των Φώτων) στο Πολιτιστικό Κέντρου του Συνδέσμου στο Σέρβου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας και οι ελάχιστοι επισκέπτες του (λιγότεροι φέτος από κάθε άλλη χρονιά), οι οποίοι αντάλλαξαν θερμές ευχές, ώστε το 2014 να είναι έτος ευτυχίας, χαράς και προόδου.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί όλους τους πατριώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και εύχεται σε όλους τους πατριώτες υγεία και επίτευξη όλων των στόχων τους τη νέα χρονιά.


Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί από τα μέσα επικοινωνίας του Συνδέσμου η ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους πατριώτες οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα.

 

Οπτικοακουστικό υλικό

Φωτογραφίες (Slideshow)

Τo Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.
Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε.

pita 31414 Φωτογραφίες

 Video

Παραγωγή Νίκου Α. Τρουπή                                                                           

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.