Σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα ο Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και η Τ.Κ. Σέρβου έκοψαν από κοινού την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2014 (ημέρα των Φώτων) στο Πολιτιστικό Κέντρου του Συνδέσμου στο Σέρβου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας και οι ελάχιστοι επισκέπτες του (λιγότεροι φέτος από κάθε άλλη χρονιά), οι οποίοι αντάλλαξαν θερμές ευχές, ώστε το 2014 να είναι έτος ευτυχίας, χαράς και προόδου.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί όλους τους πατριώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και εύχεται σε όλους τους πατριώτες υγεία και επίτευξη όλων των στόχων τους τη νέα χρονιά.


Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί από τα μέσα επικοινωνίας του Συνδέσμου η ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους πατριώτες οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα.

 

Οπτικοακουστικό υλικό

Φωτογραφίες (Slideshow)

Τo Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.
Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε.

pita 31414 Φωτογραφίες

 Video

Παραγωγή Νίκου Α. Τρουπή                                                                           

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )