Σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα ο Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και η Τ.Κ. Σέρβου έκοψαν από κοινού την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2014 (ημέρα των Φώτων) στο Πολιτιστικό Κέντρου του Συνδέσμου στο Σέρβου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας και οι ελάχιστοι επισκέπτες του (λιγότεροι φέτος από κάθε άλλη χρονιά), οι οποίοι αντάλλαξαν θερμές ευχές, ώστε το 2014 να είναι έτος ευτυχίας, χαράς και προόδου.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί όλους τους πατριώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και εύχεται σε όλους τους πατριώτες υγεία και επίτευξη όλων των στόχων τους τη νέα χρονιά.


Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί από τα μέσα επικοινωνίας του Συνδέσμου η ημερομηνία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους πατριώτες οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα.

 

Οπτικοακουστικό υλικό

Φωτογραφίες (Slideshow)

Τo Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.
Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε.

pita 31414 Φωτογραφίες

 Video

Παραγωγή Νίκου Α. Τρουπή                                                                           

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.