Την Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, στο γραφικό Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην ομώνυμη περιοχή, έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη πατρός Γρηγορίου, την οποία παρακολούθησαν πολλοί συμπατριώτες μας.

Έγινε αρτοκλασία και εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος πατριώτη μας Θ. Κ. Τρουπή, πρωτεργάτη της αναστήλωσης του ναού,  του τέως προέδρου του Συλλόγου μας αειμνήστου Ηλία Χειμώνα, και του πρώτου κτήτορα του ναού Μιχάλη Σχίζα .

Μετά τη θεία λειτουργία και στον ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο χώρο προσφέρθηκε ηγιασμένος άρτος. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας  η εκδήλωση ήταν λιτή συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια που προσφέρονταν μεζέδες, άφθονος οίνος, αναψυκτικά και ακολουθούσε χορός και τραγούδια .

AGIOLIAS3
Το όμορφο εκκλησάκι του Αγιoλιά.

 

AGIOLIAS6
Ο πατέρας Γρηγόριος ιερουργεί..

  

AGIOLIAS1
Ευλογία του άρτου.

  

AGIOLIAS5
Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως ψυχών.

 

AGIOLIAW2

Ο Γιάννης Σχίζας διαβάζει τον "Απόστολο",
και ο ευλαβής προσκυνητής Τάκης Σχίζας.

 

Εξωκκλήσι  Προφήτη Ηλία

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.