Την Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, στο γραφικό Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην ομώνυμη περιοχή, έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη πατρός Γρηγορίου, την οποία παρακολούθησαν πολλοί συμπατριώτες μας.

Έγινε αρτοκλασία και εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος πατριώτη μας Θ. Κ. Τρουπή, πρωτεργάτη της αναστήλωσης του ναού,  του τέως προέδρου του Συλλόγου μας αειμνήστου Ηλία Χειμώνα, και του πρώτου κτήτορα του ναού Μιχάλη Σχίζα .

Μετά τη θεία λειτουργία και στον ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο χώρο προσφέρθηκε ηγιασμένος άρτος. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας  η εκδήλωση ήταν λιτή συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια που προσφέρονταν μεζέδες, άφθονος οίνος, αναψυκτικά και ακολουθούσε χορός και τραγούδια .

AGIOLIAS3
Το όμορφο εκκλησάκι του Αγιoλιά.

 

AGIOLIAS6
Ο πατέρας Γρηγόριος ιερουργεί..

  

AGIOLIAS1
Ευλογία του άρτου.

  

AGIOLIAS5
Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως ψυχών.

 

AGIOLIAW2

Ο Γιάννης Σχίζας διαβάζει τον "Απόστολο",
και ο ευλαβής προσκυνητής Τάκης Σχίζας.

 

Εξωκκλήσι  Προφήτη Ηλία

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.