20.7.2015 Εορτασμός Προφήτου Ηλιού στου Σέρβου .

 

Την Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, στο γραφικό Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην ομώνυμη περιοχή, έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη πατρός Γρηγορίου, την οποία παρακολούθησαν πολλοί συμπατριώτες μας.

Έγινε αρτοκλασία και εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος πατριώτη μας Θ. Κ. Τρουπή, πρωτεργάτη της αναστήλωσης του ναού,  του τέως προέδρου του Συλλόγου μας αειμνήστου Ηλία Χειμώνα, και του πρώτου κτήτορα του ναού Μιχάλη Σχίζα .

Μετά τη θεία λειτουργία και στον ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο χώρο προσφέρθηκε ηγιασμένος άρτος. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας  η εκδήλωση ήταν λιτή συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια που προσφέρονταν μεζέδες, άφθονος οίνος, αναψυκτικά και ακολουθούσε χορός και τραγούδια .

AGIOLIAS3
Το όμορφο εκκλησάκι του Αγιoλιά.

 

AGIOLIAS6
Ο πατέρας Γρηγόριος ιερουργεί..

  

AGIOLIAS1
Ευλογία του άρτου.

  

AGIOLIAS5
Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως ψυχών.

 

AGIOLIAW2

Ο Γιάννης Σχίζας διαβάζει τον "Απόστολο",
και ο ευλαβής προσκυνητής Τάκης Σχίζας.

 

Εξωκκλήσι  Προφήτη Ηλία

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.