Την Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, στο γραφικό Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην ομώνυμη περιοχή, έγινε πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη πατρός Γρηγορίου, την οποία παρακολούθησαν πολλοί συμπατριώτες μας.

Έγινε αρτοκλασία και εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος πατριώτη μας Θ. Κ. Τρουπή, πρωτεργάτη της αναστήλωσης του ναού,  του τέως προέδρου του Συλλόγου μας αειμνήστου Ηλία Χειμώνα, και του πρώτου κτήτορα του ναού Μιχάλη Σχίζα .

Μετά τη θεία λειτουργία και στον ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο χώρο προσφέρθηκε ηγιασμένος άρτος. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας  η εκδήλωση ήταν λιτή συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια που προσφέρονταν μεζέδες, άφθονος οίνος, αναψυκτικά και ακολουθούσε χορός και τραγούδια .

AGIOLIAS3
Το όμορφο εκκλησάκι του Αγιoλιά.

 

AGIOLIAS6
Ο πατέρας Γρηγόριος ιερουργεί..

  

AGIOLIAS1
Ευλογία του άρτου.

  

AGIOLIAS5
Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως ψυχών.

 

AGIOLIAW2

Ο Γιάννης Σχίζας διαβάζει τον "Απόστολο",
και ο ευλαβής προσκυνητής Τάκης Σχίζας.

 

Εξωκκλήσι  Προφήτη Ηλία

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.