Ένα από τα πολλά εξωκκλήσια του χωριού μας είναι και το εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέου που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Παλαιόκαστρου. Η μνήμη του Αγίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 30 Νοεμβρίου, και τα παλιά χρόνια οι μανάδες μας ακόμη και αν ο καιρός ήταν κακός συνήθιζαν και επισκεπτόταν  το εκκλησάκι  άναβαν το καντήλι και κεριά και ταπεινά ικέτευαν την προστασία του.

AGIANTRIAS

Πριν 35-40 χρόνοα στον Αγιαντριά. Διακρίνονται οι : Κώστας Πανα-

γόπουλος, Σοφία Αναστασοπούλου, Γεωργία Κ.Παπαθωμοπούλου,

Μαριγούλα Παγκράτη, Μαρία Παναγοπούλου, Σοφία Μπόρα, Αικατε-

ρίνη Τρουπή, και Φωτεινή Αναστασοπούλου.

Τα τελευταία χρόνια το Νοέμβριο οι κάτοικοι του χωριού είναι λιγοστοί και ηλικιωμένοι , σε συνδυασμό δε και με τον κακό καιρό, σταμάτησαν να τιμούν τον Άγιο την ημέρα της γιορτής του,  χωρίς να παύσουν να σέβονται τη μνήμη του. Έτσι καθιερώθηκε εδώ και αρκετά χρόνια να τιμάται  ο Άγιος στις 30 Ιουνίου, καθότι ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, Έτσι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι λιγοστοί κάτοικοι και πρώιμοι καλοκαιρινοί επισκέπτες του χωριού τίμησαν τη Χάρη του παρακολουθώντας τη θεία λειτουργία. Ακολούθησε και αρτοκλασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Θ.Τ

****************

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.