σάρωση0214

     

Το ΔΣ του Συνδέσμου απευθύνει θερμή παράκληση στους πατριώτες, ιδιαίτερα σε αυτούς που μένουν στην Αθήνα και έχουν εύκολη πρόσβαση, να προσέλθουν στην εκδήλωση, για να στηρίξουν, εκτός των άλλων, τον ιστορικό μας Σύνδεσμο. 

     Όλοι οι πατριώτες, που παρακολουθούν τα συλλογικά μας πράγματα, γνωρίζουν πως από το Μάρτιο του 2015 που έληξε η θητεία του προηγούμενου ΔΣ, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πατριώτες να αναλάβουν τη διοίκηση, ώστε ο Σύνδεσμος με αρχαιρεσίες να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, η Γενική Συνέλευση που έγινε τον Αύγουστο στο χωριό ανέθεσε (επέβαλε στην ουσία) σε κάποιους πατριώτες που ήταν παλιότερα στο Σύνδεσμο  να σχηματίσουν ΔΣ (χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν), ώστε να μη διαλυθεί ο Σύνδεσμος, πράγμα που ήταν αναπόφευκτο σε διαφορετική περίπτωση.  

      Το σημερινό ΔΣ κάνει ότι μπορεί ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο Σύνδεσμος και από την άλλη πλευρά να παράγεται και κάποιο έργο (εφημερίδα, ιστοσελίδα, εκδηλώσεις κλπ). 

      Επειδή δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχουν πατριώτες που να θέλουν να αναλάβουν τον Σύνδεσμο, μάλλον αναποτελεσματική  θα ήταν η διενέργεια προκήρυξης εκλογών τον Μάρτιο, που προβλέπεται από το καταστατικό. Ως πλέον πιθανό σενάριο φαίνεται η κατάθεση της εντολής που έχει το σημερινό ΔΣ στη Γενική Συνέλευση τον Αύγουστο στο χωριό, με ταυτόχρονη διεξαγωγή αρχαιρεσιών. Σε περίπτωση αδιεξόδου ας αποφασίσει η Γ/Σ  "τι μέλει γενέσθαι". 

      Σε κάθε περίπτωση η παρουσία σας στην εκδήλωση της Κυριακής θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα, θα μας δώσει δύναμη να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και σίγουρα θα είναι μια  ανάσα πνοής για τον παλαίμαχο ιστορικό μας Σύνδεσμο.  

    Σκεφτείτε το.

Στις 3 παρακάτω φωτογραφίες απεικόνιζονται τρείς πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου  με παιδιά που βράβευσαν  για τις επιτυχίες τους το 2012. Αριστερά (όπως βλέπουμε) ο Στάθης Δάρας, στο κέντρο ο Θοδωρής Ν. Σχίζας και δεξιά Θοδωρής Γ. Τρουπής. Και οι 3 βραβεύουν κορίτσια! Τυχαίο;

 

 4

 

2

 

 

 

1

 

 

Υ.Γ. Στην εκδήλωση θα υπάρχει και κατάλογος του Τυπογραφείου, που ταχυδρομήθηκε το τελευταίο φύλλο του Αρτοζήνου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να αρθούν κάποιες παραξηγήσεις.

 

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.