20160320 140852 (1)
Μέλη ΔΣ. Από αριστερά (με το μικρόφωνο) Γ. Βέργος,
Ι. Μπόρας (πρόεδρος), Χ. Μαραγκός (γραμματέας),
Ι. Στ. Βέργος (ταμίας), Ι. Ν. Βέργος (αντιπρόεδρος)
και Θ. Τρουπής (μέλος).

                       

 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 έγινε στο Κέντρο «Καντάρι» στην πλατεία της Πετρούπολης, ο προγραμματισμένος χορός του Συνδέσμου. Η προσέλευση των πατριωτών ήταν πάνω από κάθε προσδοκία, αφού ο αριθμός έφτασε τα 159 άτομα (151 μεγάλοι και 8 παιδιά).

 

Xoros Daras
Ο πατριώτης πουχορεύει μπροστά είναι ο Νίκος
ο γιός του Κ.Ν. Δάρα. Αυτός που κάθεται αριστερά
είναι γιος του Θ. Δημόπουλου (Σιώκου)γιατρός
εντατικολόγος, αν. διεθυντής στο Αττικό Νοσοκομείο.

 

 

 

.

 

 

.

Σε αυτό φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ο πρόεδρος, αλλά και τα άλλα μέλη του ΔΣ, τηλεφώνησαν σε όλους σχεδόν τους πατριώτες για να τους θυμίσουν την εκδήλωση, αφού η εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει 1,5 μήνα πριν και δεν είχε γραφτεί κάτι συγκεκριμένο, μιας και δεν είχε ληφθεί σχετική απόφαση. Πάντως στην ιστοσελίδα υπήρχε η σχετική πρόσκληση από 20 ημερών.

.

Xoros e
Χαίρεται κανείς να βλέπει νέα παιδιά να χορεύουν
και να συμμετέχουν γενικά στις εκδηλώσεις
του Συνδέσμου.

Επίσης η τιμή των 15 ευρώ για τους μεγάλους και 5 για τα παιδιά, ήταν αρκετά προσιτή, παρόλο που οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες στη χώρα, είναι πολύ κακές αυτή την περίοδο.

Πριν από όλα θέλουμε, ως ΔΣ, να εκφράσουμε από καρδιάς τις ευχαριστίες μας σε όλους τους πατριώτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συνδέσμου.

Εκτός της προσωπικής τους ευχαρίστησης τόνωσαν και το ηθικό των μελών του ΔΣ, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το συλλογικό τους έργο, στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε. Ακόμη, ενίσχυσαν και τα οικονομικά του Σωματίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας και ενδεχομένως να γίνει και κάποιο μικρό έργο στο χωριό.

 

 

 

 

 

Η προσέλευση των πατριωτών άρχισε από τις 12 το μεσημέρι.

Xoros Goutis
Ο πάντα παρόν στις εκδηλώσεις του
Συνδέσμου
αγαπητός σε όλους Θανάσης Γκούτης

Τα μέλη του ΔΣ βοηθούσαν τους πατριώτες να βρουν τα τραπέζια που θα καθίσουν και να τους λύσουν τυχόν προβλήματα που δημιουργούντο, διότι όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς δεν ήταν και πολύ απλή η τακτοποίηση τόσων ατόμων. Μάλιστα κάποιοι δήλωσαν την τελευταία στιγμή ότι θα έρθουν και κάποιοι ακόμη ήρθαν χωρίς να το έχουν δηλώσει από πριν. Στο μαγαζί είχαν δηλωθεί περί τα 130 άτομα. Ευτυχώς που ήταν μεγάλο και οι υπεύθυνοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να τους εξυπηρετήσουν. Όλες οι ηλικίες παρούσες. Από τους πλέον ηλικιωμένους στην εκδήλωση ήταν ο Μήτσιος ο Χειμώνας από τους Αράπηδες με τη γυναίκα του Καλλή.

 

Xoros Dimop2
Ο γιατρός Ι. Δημόπουλος σε μεγάλα κέφια. Δεξιά του
ο αδερφός  του Διονύσης, επίσης γιατρός και ο πρόεδρος
του Συνδέσμου Ι. Μπόρας όρθιος.

Μέχρι να αρχίσει το σερβίρισμα των φαγητών οι πατριώτες είχαν την ευκαιρία να τα πουν μεταξύ τους, να θυμηθούν τα παλιά, να μάθουν τα νεότερα και κάποιοι άγνωστοι να γνωριστούν, ιδιαίτερα οι νεότεροι. Πάντως στα πρόσωπα όλων ήταν ζωγραφισμένη η ευχαρίστηση και τα γέλια περίσσευαν.

 

Το «Καντάρι» είναι εξαιρετικό κέντρο για τα δικά μας δεδομένα, με αρκετή ποικιλία φαγητών (και νηστίσιμων) και με άνετο service. 

Xoros IStrikos
Ο Γιάννης Αγ. Στρίκος ρίχνει τη ζεμπεκιά του

Η μουσική από CDεξ ίσου καλή, κυρίως με δημοτικά τραγούδια, αλλά και με άλλα, όπως νησιώτικα, ζεϊμπέκικα κλπ. Πρώτοι ξεκίνησαν το χορό τα μέλη του ΔΣ, όπως γίνεται παραδοσιακά, και ακολούθησαν οι πατριώτες ασταμάτητα και μετά τις 6 το απόγευμα.

 

Πριν αρχίσει ο χορός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ι. Μπόρας, καλωσόρισε τους πατριώτες , τους ευχαρίστησε που ήρθαν στην εκδήλωση του Συνδέσμου και ευχήθηκε σε όλους να περάσουν καλά. Ανάλογο χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος και τόνισε την ανάγκη που έχει σήμερα ο Σύνδεσμος από συμμετοχή και συμπαράσταση των πατριωτών, για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του.  

Xoros vergouG
Από δεξιά Δημήτρης και Γεωργία Γ. Βέργου

Στο ενδιάμεσο του χορού έγινε και κλήρωση λαχνών από λαχειοφόρο που είχε οργανώσει το μέλος του ΔΣ Γ. Βέργος με τη βοήθεια και άλλων μελλών. Πρώτος τυχερός ο Βαγγέλης Χειμώνας που κέρδισε μια τηλεόραση 32 ιντσών, την οποία αγόρασε ο Σύνδεσμος. Τα υπόλοιπα δώρα ήταν από προσφορές πατριωτών (ένα blackanddecker, 6 κρασιά που πρόφερε ο Στάθης Δάρας δικής του παραγωγής και ένα καλάθι με διάφορα βαζάκια βιομαρμελάδας, λικέρ κλπ, που έφτιαξε η Ιωάννα σύζ. Ηλία Π. Κωνσταντόπουλου).

Xoros Xeimona
Η Καλλή Δ. Χειμώνα και ο σύζυγός της ήσαν οι πλέον ηλικιωμένοι
που ήρθαν στο χορό. Μπράβο τους και το παράδειγμά τους να
το μιμηθούν και πολλοί άλλοι ηλικιωμένοι πατριώτες. Το ΔΣ τους
ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Το ΔΣ θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή την εκδήλωση και ελπίζει να τα καταφέρει να οργανώσει και μία ανάλογη εκδήλωση τον Αύγουστο στο χωριό. Παρόλο που είναι πολύ νωρίς ακόμη, ας το έχουμε όλοι υπόψη μας και καθένας ας προσπαθήσει και ας βοηθήσει όπως μπορεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερικά ακόμη στιγμιότυπα από το χορό του Συνδέσμου.

Xoros Pediatros Xoros Mpampis
Πρώτη αριστερά η παιδίατρος Χριστίνα Κ. Μπόρα.
Σε πρώτο πλάνο ο Μπάμπης Ι. Στρίκος και δίπλα του ο Γιώκος 
Δημόπουλος ( του Παπαγιάννη).

 

Xoros 3ginaikes Xoros bergop
Από αριστερά η Ιωάννα, σύζ. Ηλία Π. Κωνσταντόπουλου,
η Ελένη σύζ. Θ. Τρουπή και Μαρία σύζ. Χ. Ι. Μαραγκού. 
Τι τραβάνε τα παιδιά για να φάνε!. Είναι εγγόνια της
Κατερίνας Δ. Βέργου (στο βάθος).
Δίπλα της η αδερφή της Μαρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xoros KSxizas Xoros panomax
Κώστας Ν. Σχίζας (μέλος ΔΣ Συνδέσμου) και ένας από
τους γιούς του προέδρου του Συνδέσμου.
Πανωμαχαλίτες. Σε πρώτο πλάνω αριστερά ο Γ. Δ. Τρουπής
και δεξιά ο Κωστάκης του Αγγελή Παγκράτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xoros Maragos
Ο υποστράτηγος ε.α. Χ. Αθ. Μαραγκός με τον εγγονό του αγκαλιά. Στη συνέχεια
 η γυναίκα του Αλεξάνδρα, η εγγονή του και η κόρη του Γεωργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.