Όπως κάθε χρόνο, το Σάββατο 21 Μαϊου 2016 εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έγινε θεία λειτουργία και αρτοκλασία, στον ομώνυμο Ναό του Συνοικισμού της Agioskonstκοινότητας Σέρβου, Αράπηδες.

Agioskon teblo

Χοροστάτησε ο νέος ιερέας του χωριού μας κ. Χριστόδουλος βοηθούμενος από τους ιεροψάλτες κ.κ  Γιάννη Θ. Σχίζα και Νίκο Στυλ. Σχίζα. Πολλοί συγχωριανοί μας από του Σέρβου και Αράπηδες με πολύ μεγάλη κατάνυξη προσευχήθηκαν στους Αγίους.

Την κοινότητα εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρουσιάς, και το Σύλλογο Σερβαίων Αρκαδίας ο Πρόεδρος  κ. Ιωάννης Μπόρας.

Με το σχόλασμα της εκκλησίας, παρεσχέθη με φροντίδα των συγχωριανών μας Αραπαίων, πλούσιο γεύμα με κρέας τράγου, τυριά, σαλάτες και άφθονο κρασί. Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία αναπόλησαν  τα παλιά πανηγύρια όπου τα κλαρίνα και τα βιολιά έδιναν τον τόνο για μεγάλους χορούς και χαρές στα παιδιά που έτρωγαν και καραμέλες, σπάνιο γλύκισμα εκείνα τα χρόνια.

Ο καιρός δεν ήταν καλός, με πολύ δυνατή βροχή και σκόνη από την Αφρική. Ο δρόμος από Σέρβου προς Αράπηδες είναι υπό ανακατασκευή και λόγω των πολλών βροχών δεν ήταν και ο καλύτερος.

Ευχόμαστε όλος ο κόσμος να είναι καλά για να γιορτάσσουμε και του χρόνου τη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Agios poavlio FOTIS
      Οι προσκυνητές μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας         Ο Φώτης Παναγόπουλος, Επίτροπος   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Θοδωρής Γ. Τρουπής


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.