Ανακατασκευή της βρύσης στο συνοικισμό Αράπηδες.

 

Σε πρόσφατο άρθρο που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας, φαίνονται οι πέντε πιο σημαντικές βρύσες του χωριού μας. Είναι από πρόσφατες φωτογραφίες, που τράβηξε στο χωριό η πατριώτισσα Ελένη Γ. Βέργου.

Μετά τη δημοσίευση, είδαμε πως και στο facebook του πατριώτη Βαγγέλη Χειμώνα ήταν αναρτημένη φωτογραφία, που δείχνει πλήρως ανακατασκευασμένη τη βρύση στους Αράπηδες, με ιδιαίτερη φαντασία και τεχνικές δεξιότητες του κατασκευαστή.

Την αναδημοσιεύουμε για να την απολαύσουν και να χαρούν όλοι οι πατριώτες, αλλά και οι ψυχές, τόσο του αείμνηστου προέδρου του Συνδέσμου μας Ηλία Χειμώνα, όσο και των άλλων αείμνηστων Αραπαίων.

Επί πλέον να συγχαρούμε τους Αραπαίους για την πρωτοβουλία τους αυτή, ιδιαίτερα τον κατασκευαστεί του εξαιρετικού αυτού έργου.

 

Ελπίζουμε πως στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε στον εορτασμό, και να έχουμε έτσι την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το εξαιρετικό αυτό μνημείο στο συνοικισμό, και να ενημερώσουμε σχετικά, τους απανταχού της γης πατριώτες.

ΧΙΜ

 

Η παλιά και η ανακατασκευασένη βρύση.

ArapBrisiprinArapBrisimeta


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.