Ανακατασκευή της βρύσης στο συνοικισμό Αράπηδες.

 

Σε πρόσφατο άρθρο που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας, φαίνονται οι πέντε πιο σημαντικές βρύσες του χωριού μας. Είναι από πρόσφατες φωτογραφίες, που τράβηξε στο χωριό η πατριώτισσα Ελένη Γ. Βέργου.

Μετά τη δημοσίευση, είδαμε πως και στο facebook του πατριώτη Βαγγέλη Χειμώνα ήταν αναρτημένη φωτογραφία, που δείχνει πλήρως ανακατασκευασμένη τη βρύση στους Αράπηδες, με ιδιαίτερη φαντασία και τεχνικές δεξιότητες του κατασκευαστή.

Την αναδημοσιεύουμε για να την απολαύσουν και να χαρούν όλοι οι πατριώτες, αλλά και οι ψυχές, τόσο του αείμνηστου προέδρου του Συνδέσμου μας Ηλία Χειμώνα, όσο και των άλλων αείμνηστων Αραπαίων.

Επί πλέον να συγχαρούμε τους Αραπαίους για την πρωτοβουλία τους αυτή, ιδιαίτερα τον κατασκευαστεί του εξαιρετικού αυτού έργου.

 

Ελπίζουμε πως στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε στον εορτασμό, και να έχουμε έτσι την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το εξαιρετικό αυτό μνημείο στο συνοικισμό, και να ενημερώσουμε σχετικά, τους απανταχού της γης πατριώτες.

ΧΙΜ

 

Η παλιά και η ανακατασκευασένη βρύση.

ArapBrisiprinArapBrisimeta


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.