Σε πρόσφατο άρθρο που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας, φαίνονται οι πέντε πιο σημαντικές βρύσες του χωριού μας. Είναι από πρόσφατες φωτογραφίες, που τράβηξε στο χωριό η πατριώτισσα Ελένη Γ. Βέργου.

Μετά τη δημοσίευση, είδαμε πως και στο facebook του πατριώτη Βαγγέλη Χειμώνα ήταν αναρτημένη φωτογραφία, που δείχνει πλήρως ανακατασκευασμένη τη βρύση στους Αράπηδες, με ιδιαίτερη φαντασία και τεχνικές δεξιότητες του κατασκευαστή.

Την αναδημοσιεύουμε για να την απολαύσουν και να χαρούν όλοι οι πατριώτες, αλλά και οι ψυχές, τόσο του αείμνηστου προέδρου του Συνδέσμου μας Ηλία Χειμώνα, όσο και των άλλων αείμνηστων Αραπαίων.

Επί πλέον να συγχαρούμε τους Αραπαίους για την πρωτοβουλία τους αυτή, ιδιαίτερα τον κατασκευαστεί του εξαιρετικού αυτού έργου.

 

Ελπίζουμε πως στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε στον εορτασμό, και να έχουμε έτσι την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το εξαιρετικό αυτό μνημείο στο συνοικισμό, και να ενημερώσουμε σχετικά, τους απανταχού της γης πατριώτες.

ΧΙΜ

 

Η παλιά και η ανακατασκευασένη βρύση.

ArapBrisiprinArapBrisimeta


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.