1-9-09: Συνεδρίαση ΔΣ Συνδέσμου Σερβαίων 1-9-2009.

 Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2009 συνήλθε σε συνεδρίαση στο γραφείο του Συνδέσμου το ΔΣ. Συζητήθηκαν τα εξής θέματα.
 1) Επιτυχίες νέων του χωριού μας στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Εκφράστηκαν θερμά συγχαρητήρια από όλα τα μέλη, σε όλους τους επιτυχόντες. 
 Ο πρόεδρος Θ. Τρουπής ζήτησε από όλα τα μέλη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία και για επιτυχόντες που δεν έγιναν ακομη γνωστά τα ονοματά τους και να γίνει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα.
 2) Συλλογική στοιχείων για επανέκδοση ατζέντας.
Αποφασίστηκε να γίνει νέα έκκληση στους πατριώτες για αποστολή ατομικών  στοιχείων ώστε να περιληφθούν στη νέα ατζέντα, που προγραμματίζει να φτιάξει ο Σύνδεσμος.
 3) Πρόοδος εργασιών στην "Αίθουσα-Αποθήκη" (Πολιτιστικό Κέντρο).
Έγινε ευρεία συζήτηση τόσο για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο ΠΚ όσο και για προγραμματισμό συνέχισης των εργασιών, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Συνδέσμου. Ο Ταμίας Ι. Χρονόπουλος ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη του ΔΣ, για την οικονομική κατάσταση του ταμείου (λεπτομέρειες στη στήλη των οικονομικών του Αρτοζήνου). Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει πως πολλοί πατριώτες πρόσφεραν από το υστέρημά τους στο Σύνδεσμο για να γίνει το ΠΚ. Τα μέλη του ΔΣ τους εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και παρακαλούν τους πατριώτες που δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν, να τους μιμηθούν. Ο σκοπός είναι πατριωτικός και ιερός.
Το ΔΣ αποφάσισε τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο να διατεθούν, όπου αυτό είναι δυνατόν, μόνο για αγορά υλικών και η εργασία να προσφερθεί εθελοντικά από πατριώτες επαγγελματίες, η τα μέλη του ΔΣ. Με το ίδιο σκεπτικό και για εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο έκδοσης -προσωρινά- του "Αρτοζήνου" κάθε τρίμηνο.
 
α) Εργασίες σε εξέλιξη με εθελοντική προσφορά εργασίας.
-Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Σχίζας ολοκληρώνει σύντομα την πλήρη ηλεκτρολογική η εγκατάσταση.
-Ο ελαιοχρωματιστής Μήτσιος Στρίκος (Στρικοπαναγή) έχει σχεδόν ολοκληρώσει την προεργασία  για το βάψιμο της αίθουσας.
Τους δύο αυτούς πατριώτες βοήθησαν σε κάποια φάση και τα μέλη του ΔΣ Κώστας Δάρας και Ν. Τρουπής που συχνά βρίσκονται στο χωριό. Επίσης ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ι. Ν. Βέργος, έκανε αρκετά μερεμέτια στο Κέντρο (έκοψε και τοποθέτησε  μαρμαροποδιές για τις πόρτες και τα παράθυρα και δημιούργησε προϋποθέσεις να τραβηχτούν 2 επί πλέον γραμμές για πλυντήριο πιάτων και θερμοσίφωνα).
 β) Προσφορά ειδών.
-Ο πατριώτης μας επιχειρηματίας στο χώρο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, Τάκης Δ. Ρουσιάς πρόσφερε για κλήρωση μια τηλεόραση υγρών κρυστάλλων 37 ιντζών, αξίας 700 ευρώ. Η τηλεόραση κληρώθηκε την επομένη της Παναγίας, μαζί με μια μεγάλη καδραρισμένη εικόνα του χωριού και τυχεροί αναδείχθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Τρουπής για τη τηλεόραση και η Κατερίνα Δ. Βέργου για το κάδρο. Και η δύο «κράτησαν την τύχη» και πρόσφεραν τα κερδισμένα στο Π.Κ.
*Ένας καλός πατριώτες πρόσφερε τα είδη υγιεινής (ideal standart) για τα 2 v.c. του Π.Κ. και μέλος του ΔΣ τα μετέφερε στο χωριό με το αυτοκίνητό του.
-Ο πατριώτης μας Γεώργιος Θ. Τρουπής, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενημέρωσε πριν το κλοκαίρι το ΔΣ του Συνδέσμου πως η Σχολή μπορεί να  προσφέρει δωρεάν μη αναλώσιμο υλικό για το Π.Κ., το οποίο η ίδια αντικαθιστά με καινούριο.  Η απάντηση ασφαλώς ήταν θετική και στις 7 Ιουλίου 2009 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Τρουπής και το μέλος Γ. Βέργος συναντήθηκαν στη σχολή με τον  πατριώτη μας και φόρτωσαν στο φορτηγό 30 καρέκλες, 2 μεγάλα γραφεία συνεδριάσεων, 1 μικρότερο γραφείο, 2 μεταλλικές βιβλιοθήκες και ένα ακόμη έπιπλο.
 γ) Προσφορά εθελοντικής εργασίας, για έργα στο Κέντρο.
Γιάννης Τσαντήλας (γαμπρός του Ηλ. Χειμώνα) προσφέρθηκε να τα τοποθετήσει τα είδη υγιεινής και ότι άλλο υδραυλικό εκκρεμεί.
-Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ι. Ν. Βέργος προσφέρθηκε να τοποθετήσει τη σκάλα από την πάνω αίθουσα προς το κιόσκι.
-Δύο μέλη του ΔΣ προσφέρθηκαν να φτιάξουν τα ντουλάπια της κουζίνας (...καμία σχέση με το αντικείμενο...).   
 Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω πατριώτες για τις προσφορές τους και ελπίζουμε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι πατριώτες.
 Εκτός των εργασιών που αναφέρθηκαν το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε 2 ακόμη εργασίες.
-Συμφώνησε με τον εργολάβο (Μήτσιο) να περάσει τσιμεντοκονία την εξωτερική πλευρά του πέτρινου τοίχου προς τον κήπο Δημητρόπουλου και να τοποθετήσει τα «καπέλα» σε αυτόν τον τοίχο και στον αντίστοιχο της ράμπας. Παρόλο που το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο (και τα οικονομικά του Συνδέσμου πολύ φτωχά) το ΔΣ αποφάσισε τα «καπέλα» στον τοίχο Δημητρόπουλου να είναι μονοκόμματα στο πλάτος, που είναι περίπου 45 πόντοι (...μια φορά γίνονται).
-Θα διερευνήσει την αγορά για την αγορά και τοποθέτηση 6 ξύλινων κουφωμάτων στο εσωτερικό της αίθουσας.
 Άλλες εργασίες και ανάγκες που πρέπει να γίνουν.
-Πλακόστρωση Ράμπας.
-Σοβάτισμα ή τρίψιμο  στις κολόνες που βρίσκονται στη ράμπα και μερεμέτια προς την πλευρά του ιατρείου.
-Φωτιστικά
-Διάφορα έπιπλα και σκεύη (τραπέζια, καρέκλες, βιβλιοθήκες, κουζινικά, πίνακες κλπ).
Αν κάποιος πατριώτης μπορεί να προσφέρει κάτι για τα παραπάνω θα ήταν ευχής έργο.
(Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη αν κάποιος πατριώτης ενοχλήθηκε από τις συχνές αναφορές μας, για οικονομική ή άλλη στήριξη του Συνδέσμου).

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.