8-10-2009: Συνεδρίαση ΔΣ Συνδέσμου

Την Πέμπτη 8-10-2009 συνήλθε το ΔΣ του Συνδέσμου, στην τακτική μηνιαία συνεδρίαση του, μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Θ. Τρουπή. Παραβρέθηκαν 7 από τα 9 μέλη. Στη συνεδρίαση είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και ο πατριώτης Χ. Δημητρόπουλος, γιατί θα γινόταν συζήτηση και για την ιστοσελίδα του Συνδέσμου.
 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν:
.
1)Ιστοσελίδα servou.gr
Ο Πρόεδρος του ΔΣ υπενθύμησε ότι από τον Ιούλιο του 2009 ο κ. Χ. Δημητρόπουλος έστειλε επιστολή προς το ΔΣ του Συνδέσμου και παρακαλούσε να λάβει χώρα συζήτηση-απολογισμός για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω αναβάθμισή της. Λόγω των καλοκαιρινών διακοπών καθυστέρησε αυτή η συνάντηση και σήμερα καλέσαμε τον κ. Χ. Δημητρόπουλο  και το θέμα στην ημερησία διάταξη ετέθη πρώτο.
Στην αρχή διαβάστηκε, εισαγωγικά για το θέμα, έκθεση των μελών του ΔΣ που διαχειρίζονται την ιστοσελίδα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την απόφαση του ΔΣ για την δημιουργία αυτού του μέσου επικοινωνίας και ενημέρωσης των πατριωτών και φίλων του χωριού μας.
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Δημητρόπουλος και ανέπτυξε τις απόψεις του. Κατέθεσε και σχετικό κείμενο με προτάσεις με σκοπό να διαμορφωθούν κοινά αποδεκτές αρχές και κανόνες για τη λειτουργία, τη συντήριση και την ασφάλεια της ιστοσελίδας.
Το κείμενο αυτό θα  μελετηθεί  από το  Δ.Σ  και θα ληφούν οι κατάλληλες για την περίπτωση αποφάσεις.
Ακολούθησε τρίωρη συζήτηση. Η γενική εκτίμηση, πέρα από κάποιες αναμενόμενες μικροδιαφορές σε επί μέρους θέματα,  ήταν πως η ιστοσελίδα βρίσκεται σε περίοπτη θέση των ιστοσελίδων αυτής της κατηγορίας, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες των πατριωτών. Εκφράστηκε η ευχή από όλους να βρεθούν νέοι πατριώτες, ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο και να ασχοληθούν με την ιστοσελίδα, ώστε να της δώσουν νέα ώθηση προς τα άνω. Επίσης από όλα τα μέλη του ΔΣ εκφράστηκαν ευχαριστίες στον κ. Δημητρόπουλο, για την πολύπλευρη συμβολή του στην δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
.
2) Εργασίες στην "Αίθουσα-Αποθήκη" (Πολιτιστικό Κέντρο).
α) Οι ηλεκτρολογικές εργασίες ολοκληρώθηκαν από τον ηλεκτρολόγο πατριώτη Θανάση Σχίζα, προσφορά του ιδίου στους πατριώτες. Απομένουν τα φώτα. Αν έχετε κάποιο πολύφωτο-πολυέλαιο που δεν σας χρειάζεται και θα μπορούσε να στολίζει το γραφείο ή το σαλόνι του Κέντρου, ευχαρίστως να τον προσφέρετε.
Tsadilas_I
Ι. Τσαντίλας
.
β) Οι υδραυλικές εργασίες επίσης ολοκληρώθηκαν (τα μπάνια και η κουζίνα λειτουργούν κανονικά) από τον υδραυλικό Γιάννη Τσαντίλα (από Μπουγιάτι, σύζυγος Δήμητρας Χειμώνα), προσφορά επίσης στους πατριώτες. Απομένουν οι καθρέφτες και τα αξεσουάρ. (Αποδεκτή η όποια προσφορά).
.
γ) Τα ντουλάπια της κουζίνας τοποθετήθηκαν και κατά γενική εκτίμηση όσων τα είδαν, είναι εξαιρετικά. Η σχεδίαση, η επιλογή των υλικών η προεργασία των ντουλαπιών και η μεταφορά στο χωριό έγινε με την συνεργασία των μελών του ΔΣ Γ. Βέργου, Χ. Μαραγκού και Ι. Ν. Βέργου. Ntoulapia_kouzinasΗ συναρμολόγηση και τοποθέτηση των ντουλαπιών στη θέση τους έγινε από τον Γ. Βέργο (
Bergos_G
Γ. Βέργος
μια μέρα τον βοήθησε και ο Ι. Ν. Βέργος), δωρεά στη μνήμη των γονιών του Δημητρίου και Γεωργίας.
 Το συνολικό μήκος των ντουλαπιών (πάνω-κάτω) είναι περίπου 5 μέτρα.  Το κόστος των υλικών, μαζί και με την πόρτα κάτω από την σκάλα, ξεπέρασε ελάχιστα τα 500 ευρώ. Ο νεροχύτης και η μπαταρία προσφέρθηκαν δωρεάν από την εταιρεία "Μουρελάτος" (από εκεί έγινε και η προμήθεια των πλακιδίων του δαπέδου, τα οποία τοποθετήθηκαν και στην κουζίνα, για να μην αγοραστούν άλλα), μέσω της Γεωργίας Γ. Βέργου.
Αν κάποιες κυρίες του χωριού έχουν κάποια κουζινικά που τους περισσεύουν καλό θα ήταν να τα βάλουν στα ντουλάπια της κουζίνας του Κέντρου που είναι ...άδεια!
.
Skala
17-10-09: Η τοποθέτηση της σκάλας έγινε. Όταν στεγνώσει θα γίνει η εργασία του γυαλίσματος.
δ) Έγινε επιλογή ενός εξαιρετικού μαρμάρου και δόθηκε η παραγγελία σε μαραμαράδικο της περιοχής "Κάψια".
.
Berrgos_N_I
Ι. Ν. Βέργος
Το κόστος αγοράς με τη μεταφορά υπολογίζεται στα 1400-1450 ευρώ.
.
 Η τοποθέτηση θα γίνει την επόμενη βδομάδα και είναι  προσφορά από τον πατριώτη (μαρμαρά και πλακά) Γιάννη Ν. Βέργο, που είναι και αντιπρόεδρος στο ΔΣ του Συνδέσμου.
.
ε) Εσωτερικές πόρτες. Έγινε επιλογή χρώματος σχήματος και ποιότητας και αν τα οικονομικά του Συνδέσμου το επιτρέψουν θα γίνει παραγγελία.
Ο Ι. Ν. Βέργος πήρε τα μέτρα και εξέφρασε την πρόθεση να τις τοποθετήσει, επίσης δωρεάν προσφορά στους πατριώτες.
.
στ) Ο αλουμινάς αναμένεται να συμπληρώσει κάποιες εκκρεμότητες και να παραδώσει το έργο.  
ζ) Ο εργολάβος Μήτσιος σύντομα θα ξεκινήσει τις εργασίες για την τοποθέτηση  "καπέλων" στο τοιχίο της μάντρας προς τον κήπο των αδελφών Δημητρόπουλου (θα περάσει και τσιμεντακονία σε τμήμα της έξω πλευράς) και στην περιοχή της ράμπας.
.
Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω πατριώτες για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο και στους πατριώτες. Εύχεται το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι πατριώτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν κάτι παραπάνω από τη συνδρομή τους.
.
Υπάρχουν ακόμη πολλά "μερεμέτια-ψιλολόγια" που πρέπει να γίνουν εκτός από το βάψιμο της αίθουσας. 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.