Προς το ΔΣ του Συνδέσμου Σερβαίων.
Δημιουργία και λειτουργία ιστοσελίδας servou.gr
.
Τον Σεπτέμβριο του 2008, το ΔΣ του Συνδέσμου αποφάσισε να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα, ώστε μαζί με την εφημερίδα "Αρτοζήνος", να προωθήσει περισσότερο τους σκοπούς του Συνδέσμου. Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή από τον πρόεδρο κ. Ηλία Χειμώνα και τα μέλη κ.κ. Θ. Γ. Τρουπή και Χ. Ι. Μαραγκό, για να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το συντομότερο δυνατό η σκέψη να γίνει πραγματικότητα.
Από το ΔΣ αποφασίστηκε το όνομα της ιστοσελίδας να είναι "servou.gr" και προς τούτο έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να κατοχυρωθεί ο τίτλος. Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η βοήθεια του πατριώτη κ. Χρήστου Ευθ. Δημητρόπουλου, ο οποίος είχε φτιάξει δική του ιστοσελίδα.
H επιτροπή πράγματι απευθύνθηκε στον κ. Δημητρόπουλο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Ανέλαβε να σχεδιάσει την ιστοσελίδα και να εκπαιδεύσει συστηματικά τα μέλη της επιτροπής στην επιμέλεια άρθρων και την εισαγωγή τους στην ιστοσελίδα μαζί με φωτογραφίες και γενικά σε όλα όσα απαιτούνται για την λειτουργία και τη διαχείριση μιας ιστοσελίδας δυναμικής διαχείρισης περιεχομένου (Η εκπαίδευση έγινε "ηλεκτρονικά", χωρίς καμία συνάντηση των μελων). Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες μας στον πατριώτη Χ. Δημητρόπουλο.
Η επιτροπή σε συνεργασία με τον κ. Δημητρόπουλο επέλεξε από την εφημερίδα ορισμένα δημοσιευμένα άρθρα και έγραψε ακόμη κάποια άλλα, που κρίθηκαν απαραίτητα για την ιστοσελίδα, όπως π.χ. αυτά για το χωριό Σέρβου, το συνοικισμό Αράπηδες και το άρθρο με τίτλο "η ιστοσελίδα μας". Έτσι με την σταδιακή εισαγωγή και άλλων άρθρων διαμορφώθηκαν τα περιεχόμενα, που φαίνονται στην πρώτη σελίδα και τα οποία αποτελούνται από διάφορες ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες  ομοειδών άρθρων. Στα περιεχόμενα περιλαμβάνονται ακόμη άλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο τα οποία επιμελήθηκε ο Χ. Δημητρόπουλος μαζί με διάφορα άλλα εντυπωσιακά της πρώτης σελίδας (εναλλασσόμενες φωτογραφίες, καιρός του χωριού, ώρα, ημερολόγιο, news flash κλπ).
Με συστηματική, σχεδόν καθημερινή και για πολλές ώρες δουλιά των μελών της επιτροπής, υπό την καθοδήγηση και την επιμονή σε λεπτομέρειες του Χ. Δημητρόπουλου, η ιστοσελίδα "βγήκε στον αέρα" τον Φεβρουάριο του 2009. Έκτοτε τροφοδοτείται συστηματικά με νέα άρθρα και φωτογραφικό υλικό και σήμερα (8 μήνες μετά) πιστεύουμε πως βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, τόσο από πλευράς περιεχομένου, διαχείρισης και λειτουργίας, όσο και από πλευράς επισκεψιμότητας. Σύμφωνα με τα στατιστικά, που αυτόματα καταγράφει το πρόγραμμα, τον περασμένο Αύγουστο έγιναν 14.408 επισκέψεις (φορτώσεις=loads) της ιστοσελίδας και τον Σεπτέμβριο 16.402. Πολλές βέβαια από αυτές τις φορτώσεις ανήκουν στους διαχειριστές που επιμελούνται τα άρθρα και συχνά τα επισκέπτονται, αλλά και πολλές ανήκουν στους ίδιους επισκέπτες. Από πλευράς περιεχομένου, μέχρι τώρα και με αδρή εκτίμηση έχουν εισαχθεί τουλάχιστον 415 άρθρα, 5 άλμπουμ φωτογραφιών, 7 βίντεο, 19 δημοτικά τραγούδια, 10 συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες και τα 4 τελευταία φύλλα του Αρτοζήνου. Σύνολο 450 εισαγωγές (μπορεί να προσεγγίζουν και τις 500).
Δυστυχώς, το μέλος της επιτροπής Ηλίας Χειμώνας, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας από το περασμένο καλοκαίρι, δεν είναι σε θέση να μετέχει πλέον της επιτροπής.
Η διαχείριση της ιστοσελίδας και η περαιτέρω αναβάθμιση της, απαιτούν τη συνεργασία ανθρώπων με πραγματική διάθεση για συστηματική δουλιά και προσφορά. Το εκάστοτε ΔΣ οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κάποια από τα μέλη του ή και άνθρωποι εκτός συμβουλίου να εκπαιδευτούν στην προστασία και τη διαχείριση της ιστοσελίδας, αν θέλουμε να μην απαξιωθεί ένα σημαντικό επίτευγμα του Συνδέσμου. Τα 2 πλέον μέλη της επιτροπής, είναι πρόθυμα να μεταδώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν για την ιστοσελίδα, σε όποιον πατριώτη γνωρίζει τη χρήση υπολογιστή και θέλει ουσιαστικά και υπεύθυνα να ασχοληθεί με το θέμα και να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στους πατριώτες.
Είναι αυτονόητο πως στην επόμενη τροποποίηση του καταστατικού επιβάλλεται να περιληφθεί άρθρο, με σαφή και λεπτομερή περιγραφή όλων όσων αφορούν στην ιστοσελίδα, ώστε κανείς να μην μπορεί να κάνει κακή χρήση αυτού του μέσου επικοινωνίας και ενημέρωσης των πατριωτών και ενδεχομένως να το εκτρέψει του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Σήμερα η διαχείριση της ιστοσελίδας γίνεται από τα δύο μέλη της επιτροπής, με την στήριξη του κ. Χ. Δημητρόπουλου. Από οικονομικής πλευράς, μέχρι τώρα δεν υπήρξε επιβάρυνση του Συνδέσμου. Το κόστος για την ενοικίαση του ιστότοπου και τον server (200 ευρώ), καλύφθηκε από τα 3 μέλη της επιτροπής του ΔΣ.
.
Αθήνα 8/10/2009
Τα μέλη της επιτροπής
Θ. Γ. Τρουπής
Χ. Ι. Μαραγκός

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.