Φωτογραφίες και σχόλια από τη ΓΣ του Συνδέσμου της 13ης-3ου-2011.

Την περασμένη Κυριακή 13 Μαρτίου έγινε η ανά διετία ΓΣ του Συνδέσμου, που ακολουθείται από αρχαιρεσίες. Ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ ανάρτησε στην ιστοσελίδα τα πρακτικά της Συνέλευσης καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων, που θα λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες της 20 Μαρτίου 2011, στο γραφείο του Συνδέσμου.

Επειδή ο μέχρι τη ΓΣ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ι. Ν. Βέργος μαγνητοσκόπησε τα πρακτικά με το κινητό του, ζήτησα με email στα μέλη της επιτροπής διαχείρισης της ιστοσελίδας, να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά και να δημοσιευθούν, ώστε να ενημερωθούν οι πατριώτες πληρέστερα και να αποφευχθούν ενδεχομένως λάθος εκτιμήσεις.

Επειδή αυτό δεν έγινε, θεωρώ πως είναι χρήσιμο για τους πατριώτες που δεν ήρθαν στη ΓΣ, μαζί με τις φωτογραφίες που έβγαλα και έχουν την ιστορική τους αξία, να γράψω και λίγα λόγια, όπως εγώ εκτίμησα τα πράγματα.

Δύο ήταν τα θέματα με ξεχωριστή σημασία, που νομίζω πως αξίζει να σχολιαστούν, με αποκλειστικό σκοπό το καλώς νοούμενο συμφέρον του Συνδέσμου και με δεδομένο πως θα απασχολήσουν το επόμενο ΔΣ.

Α) Το θέμα της ιστοσελίδας. Είναι αυτονόητο πως με τη λήξη της θητείας του απερχόμενου ΔΣ, λήγει και η θητεία της επιτροπής διαχείρισης της ιστοσελίδας και το νέο ΔΣ θα συγκροτήσει νέα. Εξαίρεση βέβαια μέχρι να γίνει αυτό τα επείγοντα θέματα όπως εν προκειμένω τα πρακτικά. Ή ιστοσελίδα θεωρώ πως είναι εξαιρετικά σημαντικό έργο του Συνδέσμου, διότι περιλαμβάνει πάνω από εφτακόσια αρχεία, που περικλείουν όλα όσα έχουν σχέση με το χωριό και τους πατριώτες. Η διαφορά μου με το Χ. Δημητρόπουλο εντοπίζεται στο ποιος κάνει κουμάντο στην ιστοσελίδα. Όπως τόνισα, για μένα τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε οποιοδήποτε θέμα της ιστοσελίδας πρέπει να έχει το εκάστοτε ΔΣ, τηρώντας τον κανονισμό που ψήφισε η ΓΣ. Δεν ψήφισα το Χ. Δημητρόπουλο ως μέλος της επιτροπής (και όχι μόνο εγώ) διότι έστειλε email με χαρακτηρισμούς για τα μέλη του ΔΣ, που δεν συνάδουν με το ρόλο τους.

B)Το θέμα των προτομών σε ευεργέτες του χωριού. Όπως φάνηκε από τη συζήτηση υπάρχουν έντονες διαφορές για το θέμα. Κατά τη δική μου άποψη, πρέπει να επανεξετασθεί από μηδενική βάση. Ανεξάρτητα με την ψηφοφορία στη ΓΣ εκείνο που μετράει τελικά είναι η συγκέντρωση (τύπου λαϊκής Συνέλευσης) στο χωριό. Το παρελθόν επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, αφού στην ονοματοδοσία των δρόμων που προτάθηκε από το Σύνδεσμο και ψηφίστηκε ομόφωνα από τη τότε ΓΣ,  απερρίφθη η πρόταση από τη συγκέντρωση των πατριωτών στο χωριό. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το θέμα θα επανέλθει. Το γεγονός ότι από τους τριάντα περίπου πατριώτες που ήσαν στη ΓΣ, 10 ψήφισαν το αίτημα ομάδας πατριωτών, 8 το καταψήφισαν και 13 δεν πήραν θέση, δείχνει πως υπάρχει προβληματισμός. Καλό, κατά τη γνώμη μου, είναι να μην βιάζονται

"ούτε οι μεν, ούτε οι δε".

.

Χ. Ι. Μαραγκός

.

Φωτογραφίες από τη Συνέλευση

a1_ethousa a2_ethousa_2
Γενική άποψη της αίθουσας, που έγινε η συνέλευση  των πατριωτών.  Δυστυχώς η προσέλευση των πατριωτών δεν ήταν ικανοποιητική. Σε αυτό συνέβαλε και το μνημόσυνο πατριώτισσας, που έφυγε από τη ζωή πριν 40 ημέρες. Το γεγονός πως 12 πατριώτες (στην πλειοψηφία τους νέοι) εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες της Κυριακής 20-3-11, είναι το ποιό παρήγορο στοιχείο, για τα συλλογικά μας πράγματα

  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

b1_th._troupis b2_proedreio b3_xronopoulos
Ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ, διαβάζει τον απολογισμό του έργου που επιτέλεσε το ΔΣ την τελευταία διετία. Ο Χ. Αναστασόπουλος (αριστερά), που εξελέγη πρόεδρος της ΓΣ και ο Γρ. Μαρκόπουλος(σύζυγος Μαρίνας Αθ. Μαραγκού), που εξελέγη γραμματέας.  Ο ταμίας του απερχόμενου ΔΣ Ι. Χρονόπουλος έκανε τον οικονομικό απολογισμό, με κάθε λεπτομέρεια.                          
c1_n._troupis c2_vergos_G c3_maragos_h
Ο γραμματέα του απερχόμενου ΔΣ, Ν. Τρουπής αναπτύσει τις απόψεις του στους πατριώτες. Το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Γ. Δ. Βέργος απευθύνεται στους πατριώτες Το μέλος του ΔΣ Χ. Μαραγκός, που μαζί με τον Θ. Τρουπή και Η. Χειμώνα αποτελούσαν την συντακτική επιτροπή της εφημερίδας τα 6 τελευταία χρόνια
d1_daras_K d2_shizas_n ntarogiannis
Ο Κ. Δάρας, μέλος και αυτός του ΔΣ, μιλάει για το θέμα των προτομών. Ο Ν. Σχίζας μιλάει στους πατριώτες επίσης για τις προτομές. Ο Γιάννης του Νίκου -Ντάρα, με ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο, υπερθεμάτισε στην άποψη, πως για τα ΔΣ πρέπει να ακούγονται μόνο καλά λόγια.
e1_goutis_a e2_Mporas_h e3_manoy_maragkou
Ο Θανάσης Γκούτης επικένρωσε κυρίως την ομιλία του στην ανάλυση του περιεχομένου της λέξης "ευεργέτης". Ο Ηλ.Μπόρας-Ντόρος, ήταν χωρίς αμφιβολία ο πλέον ζωηρός της ΓΣ, με απόψεις για όλα τα θέματα. Ήρθε από τη Γερμανία επί τούτου. Μπράβο του. Σε πρώτο πλάνο η Φανή Παναγοπούλου-Μάνου, που ποτέ δεν έχει λήψει από καμία ΓΣ. Της αξίζουν συγχαριτήρια και όχι μόνο.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )