sfragidaΤην Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 συνήλθαν τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου σε πρώτη Συνεδρίαση, για το έτος 2016.
Τρία ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το ΔΣ και περίληψη αυτών θα δημοσιεύσουμε για ενημέρωση των πατριωτών. 
 
α) Εκδήλωση κοπής πίτας.
    Συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις για την οργάνωση της εκδήλωσης κοπής πίτας του Συνδέσμου και βράβευσης των νέων. Υπενθυμίζεται πως η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης στην Ομόνοια (Πειραιώς 1, στη Στοά), στις 10,00 το πρωί. Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενη ενημέρωση θα βραβευτούν τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που προβιβάστηκαν από τη μία τάξη στην άλλη ή τέλειωσαν το Λύκειο με άριστα, τα παιδιά που εισήχθησαν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, τα παιδιά που πήραν πτυχίο από τις παραπάνω σχολές ή απέκτησαν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών και τα παιδιά που έτυχαν εξαιρετικής διάκρισης  στον  αθλητισμό κλπ. Για τα παιδιά που τα ονόματά τους γράφτηκαν στην εφημερίδα Αρτοζήνος υπάρχουν στοιχεία και θα έχουν ετοιμαστεί τα βραβεία. Θερμή παράκληση αν υπάρχουν και άλλα παιδιά που ανήκουν  στις παραπάνω κατηγορίες να μας στείλετε ή τηλεφωνήσετε τα στοιχεία τους για να τους ετοιμάσουμε τα βραβεία. Έτσι και αλλιώς πάντως θα υπάρχουν βραβεία στην εκδήλωση, που θα μπορούν να συμπληρωθούν και εκεί. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μη φέρετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας να βραβευτούν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για τα ίδια τα παιδιά αποτελεί ξεχωριστή προσφορά και ικανοποίηση η βράβευση τους. Από την άλλη είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε όλοι μαζί το Σύνδεσμο (όπως και όσο ο καθένας μπορεί και μόνο με την παρουσία του) ώστε να αντιστρέψουμε κατά το δυνατόν την καθοδική του πορεία.
 
β) Πρόβλημα με την ιστοσελίδα.
       Όσοι επισκέπτονται τον ιστότοπο του Συνδέσμου θα διαπίστωσαν πως από την παραμονή των Χριστουγέννων  η ιστοσελίδα για κάποιες ημέρες ήταν εκτός λειτουργίας. Όπως μας ενημέρωσε η εταιρία που φιλοξενεί στους κεντρικούς της υπολογιστές την ιστοσελίδα μας, επρόκειτο για κακόβουλη ενέργεια, η οποία έβγαλε την ιστοσελίδα εκτός λειτουργίας,  επειδή δεν υπήρχε απόλυτη προστασία. Οι διαχειριστές έδωσαν εντολή στην εταιρεία να κάνει την απαραίτητη αναβάθμιση, ήλεγξαν την λειτουργικότητά της και ότι άλλο χρειαζόταν και η ιστοσελίδα είναι πάλι στην διάθεση των πατριωτών (και όχι μόνο) και περιμένει συνεργασίες και στήριξη. 
 
γ) Εφημερίδα Αρτοζήνος.
       Σχετικά με το τελευταίο φύλλο του Αρτοζήνου, επειδή περιήλθαν σε γνώση μας κάποιες πληροφορίες διαμαρτυρίας (και μάλιστα μερικές εξ αυτών με όχι τον προσήκοντα στα συλλογικά μας ήθη τρόπο), πως κάποιοι πατριώτες δεν πήραν εφημερίδα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Όπως γράψαμε και στο τελευταίο φύλλο του "Α" τα οικονομικά του Συνδέσμου είναι περιορισμένα και η προοπτική συνέχισης της έκδοσης καθόλου καλή. Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να περιορίσουμε το κόστος τυπογραφείου και ταχυδρομικών. Έτσι η εφημερίδα ταχυδρομήθηκε σε λιγότερους από 700 αποδέκτες από 1060 με ανάλογη μείωση των ταχυδρομικών.  Στη διαδικασία αυτή επόμενο ήταν να γίνουν και κάποια λάθη για τα οποία οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη, κυρίως από εκείνους τους πατριώτες που ήταν εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Σύνδεσμο και δεν έλαβαν την  εφημερίδα και υπό τον όρο πως το λάθος δεν οφείλεται σε κάποιον άλλο παράγοντα που εμπλέκεται στην διακίνηση του εντύπου (από το τυπογραφείο μέχρι το σπίτι υπάρχουν πολλοί εδιάμεσοι σταθμοί, που μπορεί να χαθεί. Ο Κ. Καλύβας που εκδίδει τη Γορτυνία και έχει τέτοια προβλήματα  αναφέρεται συχνά σε αυτό).   Πάντως επεστράφησαν κάποια φύλλα με λάθος  διευθύνσεις που θα είναι στη διάθεση των αποδεκτών την ημέρα κοπής της πίτας. Επίσης θα υπάρχουν και φύλλα "Α" για κάποιον που δεν πήρε την εφημερίδα. Ακόμη πρέπει να διευκρινισθεί ότι επειδή υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τις διευθύνσεις χρησιμοποιήθηκε κατάλογος προγενέστερος του τελευταίου, στον οποίο προφανώς είχαν προστεθεί κάποια καινούρια ονόματα ή αλλαγές  διευθύνσεων. Όλα θα διορθωθούν αρκεί να υπάρχει καλή θέληση, συλλογική συνείδηση και λιγότερη καχυποψία. Είναι χρέος όλων μας απέναντι στον ιστορικό  και πολύ δημιουργικό "Σύνδεσμο απανταχού Σερβαιων". 
 
Ο Γραμματέας Χ. Μαραγκός
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.