Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 συναντήθηκαν τα μέλη του ΔΣ στο γραφείο του Συνδέσμου στην Αθήνα, για να συζητήσουν τα τρέχοντα συλλογικά θέματα. Μετά την ανάγνωση και την υπογραφή των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη πως πρέπει να υπογραφεί πρακτικό, σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου, για την ανάληψη χρημάτων από την Τράπεζα για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα έξοδα για την εφημερίδα. Το πρακτικό συντάχθηκε και υπογράφηκε από τα παρόντα 7 μέλη. 

 
    Το θέμα της οργάνωσης της εκδήλωσης κοπής πίτας και βράβευσης των νέων, που έχει προγραμματίσει το ΔΣ για τις 17 Ιανουαρίου, συζητήθηκε αναλυτικά. Αποφασίστηκε να βραβευτούν τα παιδιά με καταγωγή από το χωριό τουλάχιστον του ενός γονιού (ή παππού, ή γιαγιάς). Θα βραβευτούν τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που προβιβάστηκαν από τη μία τάξη στην άλλη ή τέλειωσαν το Λύκειο με άριστα, τα παιδιά που εισήχθησαν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, τα παιδιά που πήραν πτυχίο από τις παραπάνω σχολές ή απέκτησαν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών και τα παιδιά που έτυχαν εξαιρετικής διάκρισης  στον αθλητισμό κλπ.
 
     Το θέμα που εκκρεμεί για το Πολιτιστικό Κέντρο και έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα, απασχόλησε ξανά το ΔΣ. Αποφασίστηκε και συντάχθηκε επιστολή  που ο πρόεδρος θα ταχυδρομήσει στον δήμαρχο  Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλο. Δημοσίευση της επιστολής θα γίνει μαζί με την απάντηση του κ.  δημάρχου, που ελπίζουμε σύντομα να λάβουμε. 
 
    Το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε -παρόλο που είναι νωρίς ακόμη- είναι η δυνατότητα οργάνωσης από το Σύνδεσμο χοροεσπερίδας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και ασφαλώς το θέμα θα ξανασυζητηθεί. Με δεδομένα τα συλλογικά μας πράγματα και τα γενικότερα  οικονομικά θέματα της εποχής, είναι πιθανό να γίνει η εκδήλωση κάπου στο κέντρο (ώστε να υπάρχει πρόσβαση από όλους τους πατριώτες), σε μικρή αίθουσα και χωρίς ζωντανή μουσική (με D.G). Έτσι και αλλιώς υπάρχει μεγάλο ακόμη διάστημα μέχρι τότε και θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε.
 
     O Γραμματέας  Χ. Μαραγκός

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.