Την Παρασκευή το απόγευμα, 10 Μαρτίου 2017, συναντήθηκαν τα μέλη του ΔΣ στο γραφείο  του Συνδέσμου, για συζήτηση διαφόρων  συλλογικών θεμάτων.

sfragidaΔύο είναι τα  ουσιαστικά θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο σε αυτή τη συνεδρίαση.  Το πρώτο αφορoύσε στην καινούρια ατζέντα που τύπωσε ο Σύνδεσμος, με διευθύνσεις και τηλέφωνα πατριωτών  και το δεύτερο είχε σχέση με το  χορό που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, 19ης Μαρτίου 2017.

Για την ατζέντα πρέπει να αναφερθεί πως καταβλήθηκε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια εκ μέρους των μελών του ΔΣ, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο περιεκτική και με ελάχιστα λάθη. Είναι αυτονόητο πως κάποια μικρά (ελπίζουμε) λάθη να μην μπορούσαν να αποφευχθούν για λόγους που ο καθένας τους καταλαβαίνει. Θέλουμε πάντως να πιστεύουμε πως σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και με δεδομένο πως η ανταπόκριση των πατριωτών δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε,   παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, τόσο από την εφημερίδα όσο και την ιστοσελίδα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τη νέα ατζέντα από οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ, αλλά και την ημέρα που θα γίνει ο χορός. Στοιχίζει μόνο 5 ευρώ.

Για το χορό συζητήθηκαν διάφορα οργανωτικά θέματα, ώστε η επιτυχία να είναι η μέγιστη δυνατή και ανάλογη με εκείνη της περσινής χρονιάς, που παραβρέθηκαν 160 άτομα. Υπενθυμίζεται πως ο χορός θα γίνει  στο ίδιο κέντρο «Καντάρι», που βρίσκεται στην πλατεία της Πετρούπολης. Η τιμή θα είναι  ίδια με την περσινή (15 ευρώ το άτομο και τα μικρά παιδιά δωρεάν).  Θα υπάρχουν και νηστίσιμα φαγητά.  Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν για όλους, κάνουμε έκκληση στους πατριώτες να προσπαθήσουν να έρθουν στην  εκδήλωση αυτή, όχι μόνο για να διασκεδάσουν αλλά και να στηρίξουν τον ιστορικό μας  Σύνδεσμο, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Θερμή παράκληση να δηλώσετε συμμετοχή όσο νωρίτερα γίνεται, σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ, ώστε να τακτοποιηθούν τα τραπέζια ανάλογα με τα άτομα και να αποφευχθούν ενδεχομένως  παράπονα. Είναι αυτονόητο πως αν έρθει κάποιος την τελευταία στιγμή μπορεί να μην εξυπηρετηθεί όπως ο ίδιος θα ήθελε. Σε αυτό δεν μπορεί να φταίει το ΔΣ. Αν οι άλλοι έχουν κλείσει τα τραπέζια νωρίτερα τι μπορεί να κάνει; Ούτε μπορεί κάποιος να πάει πιο νωρίς την ίδια μέρα και να πιάσει "πρώτο τραπέζι πίστα". Θα καθίσει σε τραπέζι που δεν είναι κλεισμένο.

Για λεπτομέρειες σχετικά με άτομα και τραπέζια, μπορείτε να απευθυνθείτε στον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ι. Μπόρα (210-5611115, 6977681017), που έχει τον συντονισμό των κρατήσεων.

Ο γραμματέας του Συνδέσμου Χ. Ι. Μαραγκός

.

.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.