sfragidaΤην Πέμπτη το απόγευμα, 9 Φεβρουαρίου 2017, συνεδρίασε το ΔΣ του Συνδέσμου μας στο γραφείο του στην Αθήνα, στην οδό Αγίου Μάρκου 16.

Παραβρέθηκαν 6 από τα μέλη του. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την επανέκδοση της ατζέντας  και τον αποκριάτικο χορό του Συνδέσμου.

Α. Επανέκδοση ατζέντας.

 Όπως έχουν ενημερωθεί οι πατριώτες, τόσο από την ιστοσελίδα servou.grόσο και την εφημερίδα «Αρτοζήνος», το ΔΣ αποφάσισε να εκδώσει καινούρια ατζέντα, αφού η προηγούμενη είχε εκδοθεί πριν 12 χρόνια (Δεκέμβριος 2005). Είναι προφανές ότι στο διάστημα αυτό έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές σε πολλές οικογένειες πατριωτών.

 Όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση, τα μέλη του ΔΣ συγκέντρωσαν  το μεγαλύτερο ποσοστό πληροφοριών, που αφορούν κυρίως σε αλλαγές τηλεφώνων και διευθύνσεων, σε πατριώτες που έφυγαν από τη ζωή και σε παιδιά που ενηλικιώθηκαν, παντρεύτηκαν κλπ.

 Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας έδωσαν πληροφορίες που αφορούν αλλαγές στο δικό τους οικογενειακό αλλά και το συγγενικό τους περιβάλλον.

Την επόμενη εβδομάδα, το υλικό που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στο τυπογραφείο, με την προσδοκία πως στο χορό θα είναι διαθέσιμη η ατζέντα, ώστε να την προμηθευτούν οι πατριώτες. Υπάρχει πάντως ακόμη περιθώριο μιας εβδομάδας, αν κάποιος δεν έχει στείλει τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο οικογενειακό του περιβάλλον να τηλεφωνήσει σε κάποιο μέλος του ΔΣ (κατά προτίμηση στον Γ. Βέργο που έχει τη γενική εποπτεία του εγχειρήματος), η να στείλει ένα e-mailστο syndesmosserveon@Yahoo.gr

Β. Αποκριάτικος χορός.

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας «Αρτοζήνος» υπάρχει ανακοίνωση προς τους πατριώτες, πως ο χορός θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι 19 Μαρτίου 2017 στο Κέντρο «Καντάρι», που βρίσκεται στην πάνω πλατεία της Πετρούπολης. Στο ίδιο Κέντρο έγινε και τα δύο προηγούμενα χρόνια και είχε εξαιρετική επιτυχία, αφού πέρυσι προσήλθαν περί τα 160 άτομα. Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι όπως πέρυσι 15 ευρώ το άτομο, με τα μικρά παιδιά δωρεάν (θα υπάρχουν και νηστήσιμα φαγητά).  

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, καλό είναι να προσπαθήσουμε όλοι  οι πατριώτες να παραβρεθούμε με τους φίλους μας σε αυτή την εκδήλωση του Συνδέσμου, τόσο για να ειδωθούμε μεταξύ μας και να διασκεδάσουμε, όσο και να κρατήσουμε «ζωντανό» τον ιστορικό μας Σύνδεσμο, που τόσα έχει προσφέρει στο χωριό και στους πατριώτες.

  Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης λύθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ με προγραμματισμό της επόμενης  συνεδρίασης μετά από ένα μήνα.

Ο γραμματέας του Συνδέσμου Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.