13-3-2019 Πρακτικά Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνδέσμου

Την 13η Μαρτίου 2019, συνήλθε εις τακτική συνεδρίαση, στα γραφεία του Συνδέσμου στο κέντρο της Αθήνας, το Δ.Σ., αποτελούμενο από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Ιωάννης Κ. Μπόρας
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Ν. Βέργος
Γραμματέας: Ελένη Κ. Μπόρα
Ταμίας: Ιωάννης Στ. Βέργος

Μέλος: Θοδωρής Γ. Τρουπής
Μέλος: Κώστας Γ. Τερζής
Μέλος: Γεώργιος Θ. Τρουπής

Εγινε συζήτηση και αποδοχή των παρακάτω προτάσεων από τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ.

Α. ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΏΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗΣ της κίνησης των οχημάτων στο χωριό, με δαπάνη του Συνδέσμου μας (εκτός εάν υπάρξει πατριώτης ΧΟΡΗΓΟΣ) και ανάθεση της εργασίας απευθείας από τον Σύλλογο σε ιδιώτη ηλεκτρολόγο.
Καίρια σημεία θα είναι ο Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής (Τρανή Βρύση), η Αχιβάδα του Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου, το προσκυνητάρι του Νεκροταφείου και η Ζευγολατίτσα (πριν τη διασταύρωση από το δρόμο προς την οικία του Γιάννη Παναγόπουλου).
Η εγκατάσταση να γίνει υπό την εποπτεία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.
Να ζητηθεί προσφορά από τον ηλεκτρολόγο κ. Φώτη Κούλη από τα Λαγκάδια και από άλλους.

Β. ΑΝΑΚΑΊΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΙΑΤΡΕΊΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΑΣ -πρόταση του καθηγητή Ιατρικής κ. Γεωργίου Θ. Τρουπή, μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας. Ο ίδιος ανέλαβε την υποχρέωση να επιμεληθεί την μέσω χορηγών προμήθεια όλου του σχετικού ιατρικού εξοπλισμού (και τον ευχαριστούμε).

Το Δ.Σ. πρέπει:

1) Να κάνει πρόσκληση στην ιστοσελίδα μας και να αποστείλει παράκληση προς τους λοιπούς καταξιωμένους πατριώτες ιατρούς, οι οποίοι είναι το καμάρι όλων μας και το καύχημα του χωριού μας, να συνδράμουν τον κ. καθηγητή και να προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί ο καθένας (με έργο και λόγο) που θα συμβάλει στην υλοποίηση του ως άνω έργου, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή -δωρεάν- ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους του χωριού, στους επισκέπτες αυτού και των όμορων χωριών.

2) Να ζητηθεί η σύμφωνος γνώμη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας.
.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου,
η Γραμματέας του Δ.Σ., Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.