Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Τα δύο τελευταία χρόνια, μαζί με τις ανατροπές στη ζωή όλου του πλανήτη λόγω πανδημίας covid-19, ανατράπηκαν και τα σχέδια δράσης του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ακολουθώντας πάντα τα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας για την προστασία της υγείας.

Δεν υπήρξε δυνατή η σύγκληση Γενικής Συνέλεσης και κατά συνέπεια, το Δ.Σ. αποφάσισε τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συνδέσμου.


Η Ψηφοφορία  θα γίνει με τάξη και προληπτικά μέτρα, χωρίς συνωστισμό, στα γραφεία του Συνδέσμου στο κέντρο της Αθήνας, Αγίου Μάρκου 16, 5ος όροφος, την Κυριακή 28-11-2021και ώρα 10.00 π.μ.-15.00 μ.μ.

Λόγω μη πραγματοποίησης Γ.Σ. και τήρησης των διαδιακασιών σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου, προς ενημέρωση όλων των συμπατριωτών δημοσιεύουμε:
α) την Απολογιστική
Έκθεση του απερχομένου Δ.Σ.
β) την
Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και
γ) τη λίστα των υποψηφίων για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Α. Απολογιστική Έκθεση του απελθόντος Δ.Σ.

Η Απολογιστική Εκθεση με τα πεπραγμένα και τα σχέδια του απελθόντος Δ.Σ,  η οποία συντάχθηκε από την γραμματέα του Δ.Σ. Ελένη Κ. Μπόρα και δημοσιεύθηκε αρχικά στο προηγούμενο φ.221 του Αρτοζήνου, αναδημοσιεύται αυτουσίως παρακάτω.

Πεπραγμένα και Σχέδια του Δ.Σ. 2019-2021

    Η Γενική Συνέλευση της 16ης-8-2019 του Συνδέσμου Σερβαίων, αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών που διεξήχθησαν στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα, για τη σύσταση Δ.Σ. η θητεία του οποίου διαρκεί έως την 6η-11-2021. Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους συμπατριώτες για την εμπιστοσύνη και συνεργασία τους.

    Εκτιμώντας το έργο του προηγούμενου Δ.Σ. και με όραμα τη συλλογικότητα, το νέο Δ.Σ. ξεκίνησε ενθουσιωδώς πρόγραμμα δράσης που δυστυχώς περιορίστηκε από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 και τα μέτρα της πολιτείας για τον έλεγχό της.
    Παρόλα αυτά το Δ.Σ. εργάστηκε επιμελώς για την προώθηση του πολιτισμού στον τόπο μας και στην ακόλουθη ανασκόπηση περιγράφονται τα πεπραγμένα οι δραστηριότητες και οι σκέψεις, κατά τα δύο περασμένα έτη.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
    Η έκδοση του Αρτοζήνου υποστηρίζεται, ως σημαντικότατος 45 ετών ιστορικός ενωτικός σύνδεσμος μεταξύ των συμπατριωτών. Τα άρθρα των πατριωτών που επιθυμούν να αρθρογραφήσουν είναι πάντα καλοδεχούμενα.

    Η 12ετής πλέον Ιστοσελίδα servou.gr συνεχίζει τη λειτουργία της σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τη Γ.Σ. Κανονισμό και το Καταστατικό του Συνδέσμου.

    Η νεοσύστατη ομάδα στο Facebook, Σύλλογος Σερβαίων, μετονομάστηκε σε Σύνδεσμος Σερβαίων Αρκαδίας, και εντάχθηκε ως επίσημο όργανο στον Σύνδεσμο για τη νόμιμη εκπροσώπησή του, με σκοπό τη διεύρυνση της επικοινωνίας των πατριωτών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
    Εξαρχής τονίστηκε από όλα τα μέλη η ανάγκη να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σκοπό να έρθουν κοντά οι πατριώτες, να συσφιχθούν οι σχέσεις στον Σύνδεσμο και να αυξηθούν τα έσοδα του ταμείου.

    Με πνεύμα συλλογικότητας στο Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε έκδοση ημερολογίου με φωτογραφίες από του Σέρβου. Πολλά ημερολόγια μοιράστηκαν στα σπίτια των συμπατριωτών και έγινε ταχυδρομική αποστολή ημερολογίων σε συμπατριώτες του εσωτερικού και εξωτερικού.

    Στις 2-2-2020, διοργανώθηκε Χοροεσπερίδα - Κοπή Πίτας 2020 - Βραβεύσεις 3 επιτυχόντων στην Ιατρική, με χρηματικό βραβείο 150 ευρώ για τον καθένα, από τον Π.Ε.Δάρα. Παραδόθηκαν έπαινοι σε μαθητές, έγινε λαχειοφόρος με πολλά δώρα -προσφορά συμπατριωτών, και οι προσκεκλημένοι έλαβαν από το Δ.Σ. το δώρο τους -Μαγνητάκι με φωτογραφία του χωριού, και όλα αυτά με συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορού.
    Η επιτυχία της Χοροεσπερίδας ήταν μεγάλη, και από πλευράς οικονομικής, διότι ενισχύθηκε το ταμείο του Συνδέσμου, αλλά και ως ένα ευτυχές γεγονός, με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, που προσέφερε χαρά στους παρευρισκόμενους.

    Στις 14-3-2021, έγινε διαδικτυακή Κοπή Πίτας 2021, μεταξύ των μελών του Δ.Σ. λόγω πανδημίας Covid-19. Το φλουρί έπεσε στον σχεδόν αιωνόβιο ιστορικό Σύνδεσμο Σερβαίων. Χρόνια του Πολλά!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΟΥ – ΔΩΡΕΕΣ

    Στόχος του Δ.Σ. είναι η καταγραφή των αντικειμένων του Π.Κ., ο εκσυγχρονισμός και εξοπλισμός του ώστε να εξυπηρετεί στην ψυχαγωγία των νέων και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

    Έγινε έλεγχος ασφάλειας και άλλαξαν οι κλειδαριές στο Π.Κ.

    Για την ηχητική αναβάθμιση του Π.Κ. και για εκδηλώσεις στη Ράχη, αγοράστηκε φορητό ηχείο με τη βοήθεια του συμπατριώτη μας, Τάκη Ρουσιά.

    Ο κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, δώρισε στον Σύνδεσμο δικό του τραπέζι Πινκ-Πονκ, προς χρήση στο Π.Κ., και τον ευχαριστούμε θερμά. Το Δ.Σ. φρόντισε για τη μεταφορά του Πινκ-Πονκ με μεταφορική στο Π.Κ. και είναι έτοιμο για τους φίλους του αθλήματος το καλοκαίρι.

    Ο καθηγητής Ιατρικής κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής, όπως έχει ανακοινωθεί από τα μέσα επικοινωνίας του Συνδέσμου, είχε κάνει δωρεά 400 για αγορά Πινκ-Πονκ. Όμως, καθώς η ανάγκη αυτή καλύφθηκε από τον κ. Παναγόπουλο, με τη δωρεά του κ. Τρουπή, αγοράστηκε τραπέζι Ποδοσφαιράκι για το Π.Κ. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. καθηγητή.

    Το Δ.Σ. έχει προγραμματίσει αγορές Επιτραπέζιων Παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες. Ωστόσο, προσφορές Επιτραπέζιων Παιχνιδιών (καινούριων ή μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση) από τους συμπατριώτες είναι καλοδεχούμενες, προς χρήση από τα παιδιά στο Π.Κ.

    Επίσης, το Δ.Σ. επιμελήθηκε την καθαριότητα και συντήρηση του Π.Κ. και του δρόμου Μπουλούτσου - Σουληνάρι, με ανάθεση του έργου στον συμπατριώτη μας, Αθανάσιο Σκούρο.
Παρόλα αυτά,
με τις βροχοπτώσεις διαπιστώθηκε είσοδος νερού από το σοβατεπί της σκάλας που οδηγεί στην αίθουσα. Ρωγμή και καθίζηση τοίχου στα βορειανατολικά του Π.Κ., υποδεικνύουν την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Ακύρωση εκδηλώσεων 15Αύγουστου 2020
    Το καλοκαίρι 2020, η πανδημία ανατρέπει τα σχέδια του Δ.Σ. Οι συνεδριάσεις του. διεξάγονταν μέσω τηλεδιασκέψεων και έγινε επαναπροσδιορισμός δράσεων, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας. Βάση των επιστημονικών δεδομένων και αποφάσεων της πολιτείας για την προστασία της υγείας, ματαιώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις: Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, Πανηγύρι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, Πάρτι νεολαίας, Τουρνουά Δηλωτής Πρωτάθλημα Πινκ-Πονκ, διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών, Έκθεση ζωγραφικής, Προβολή Ταινιών στη Ράχη, Αγώνας δρόμου -Άγιος Νεκτάριος - Άγιο Θανάσης, Κυνήγι Θησαυρού.

Αγορά τραπεζοκαθισμάτων
    Στην έκκληση του Δ.Σ. προς τους συμπατριώτες για ενίσχυση όσον αφορά στην αγορά τραπεζιών και καρεκλών, για το Π.Κ., προς χρήση σε εκδηλώσεις στη Ράχη, αντί ενοικίασης αυτών, κάποιοι συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν με καταθέσεις στους λογαριασμούς του Συνδέσμου. Όμως, και αυτό το σχέδιο αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Θέμα Ταχυδρομείου

    Η μη διανομή-παραλαβή του Αρτοζήνου στις οικίες συνδρομητών, κατά την περίοδο του εγκλεισμού λόγω Covid-19, οδήγησε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους και σύνταξη επιστολής παραπόνων της γραμματέως του Δ.Σ. προς το κύριο Ταχυδρομείο (Λένορμαν & Κων/λεως) διανομής της εφημερίδας. Σύμφωνα με το ταχυδρομείο, οι συνδρομητές μπορούν να κάνουν μια ερώτηση στο ταχυδρομείο ή τον ταχυδρόμο της γειτονιάς! Παρακαλούνται όσοι συνδρομητές δεν παραλαμβάνουν τον Αρτοζήνο τους να ενημερώνουν και το Δ.Σ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ψηφιακή Ατζέντα Σερβαίων-Αραπαίων
    Ο Ι. Στ. Βέργος πρότεινε τη δημιουργία ψηφιακής ατζέντας που θα μοιράζονται οι συμπατριώτες ηλεκτρονικά για καλύτερη επικοινωνία. Το Δ.Σ. θα μπορούσε να βοηθήσει στην πραγματοποίηση αυτής της πρότασης εάν αυτό είναι επιθυμία των συμπατριωτών.

Λαογραφικό Μουσείο
    Ο συμπατριώτης μας Θάνος Δ. Σχίζας έκανε πρόταση δημιουργίας Λαογραφικού Μουσείου στου Σέρβου. Επιβάλλεται, λόγω σημαντικότητας του θέματος, να τεθεί στη Γ.Σ. του Συνδέσμου.

Προσφορά βιβλίων
    Εν συνεχεία, ο κ. Θανάσης Γκούτης, έκανε την ευγενική πρόταση προσφοράς βιβλίων του με λαογραφικό ενδιαφέρον, για το προτεινόμενο προς δημιουργία Λαογραφικό Μουσείο.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

    Η διάνοιξη μονοπατιών προς όμορφους προορισμούς με ενδιαφέρον ιστορικό ή συναισθηματικό συγκαταλέγεται στα οράματα του Δ.Σ. Πόσο ωραία θα είναι μια προσπάθεια ιχνηλάτησης της κατάστασης των μονοπατιών!

Προφήτη Ηλίας - Παλαιόκαστρο
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διαδρομή με τη θεϊκή θέα από το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία έως την κορυφή του Παλαιόκαστρου.

Μονοπάτι Αη Γιώργη
    Στον δρόμο αριστερά πριν το χωριό, από το εικονοστάσι του Αη Γιώργη ξεκινάει μονοπατάκι που οδηγεί προς την παλιά εκκλησία του Αη Γιώργη.

Μονοπάτι Άγιο Θανάση
    Το χιλιοπερπατημένο μονοπάτι προς τον Άγιο-Θανάση, που χαρίζει στον επισκέπτη την αγαπημένη εικόνα του γραφικού χωριού στην αγκαλιά της πλαγιάς, χρειάζεται περιποίηση.

Μονοπάτι Σέρβου – Λαγκάδια
    Ο Σωτήρης Γ. Σχίζας, πρότεινε τη διάνοιξη του μονοπατιού Σέρβου-Λαγκάδια που χρησιμοποιούσαν τα Σερβιωτόπουλα και όχι μόνο, στα παλιά τα χρόνια, για να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο στα Λαγκάδια.
    Η υλοποίηση μιας τέτοιας σκέψης ίσως γίνει πραγματικότητα εάν συμπεριληφθεί στο σχέδιο του Δήμου που αφορά στα μονοπάτια της περιοχής.

ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ας φτιάξουμε το Γενεαλογικό μας Δέντρο
-Τίνος είσαι εσύ; Είναι η χαρακτηριστική ερώτηση στο χωριό.
    Ενδιαφέρον τρόπος ανάκλησης μνήμης είναι ο σχεδιασμός του γενεαλογικού μας δέντρου, μια προσπάθεια που έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιοι συμπατριώτες και καλωσορίζεται από την ιστοσελίδα servou.gr με την ανάρτηση γενεαλογικών δέντρων και την ελπίδα να σχεδιαστούν οι κλάδοι του Σερβαίικου δέντρου μας!

Δενδροφύτευση

    Ένας δρόμος με καστανιές -ο δρόμος προς το χωριό- είναι μια όμορφη εικόνα που οραματίζεται το Δ.Σ. για το άμεσο μέλλον.

Σουληνάρι
    Κρίνεται απαραίτητη η φροντίδα του χώρου στο Σουληνάρι, τα παγκάκια και ο φωτισμός.

Στη Ράχη
    Η σκίαση στη Ράχη απασχολεί το Δ.Σ., και η βρύση χρειάζεται διορθωτικές ενέργειες για εύκολη ροή νερού.

Παιδική χαρά
    Μεγάλη είναι η έλλειψη μιας παιδικής χαράς, όπου θα έβρισκαν χαρά τα παιδάκια, οι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που επιλέγουν το Σέρβου ως τον καλύτερο προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές.

Ανεμογεννήτριες
    Ένα θέμα της ευρύτερης περιοχής προβλημάτισε το Δ.Σ., οι Ανεμογεννήτριες, και η πιθανότητα οικολογικής κρίσης της περιοχής, καθώς οι Δήμοι Τρίπολης και Γορτυνίας δήλωσαν τη διαμαρτυρία τους κατά της εγκατάστασή τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επέτειος 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821
    Αποτίνοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Ελλάδας, τα φ. 220, 221 του Αρτοζήνου είναι αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση, με άρθρα ανάλογου περιεχομένου. Παρομοίως και στο servou.gr

100 χρόνια από τη 'Γέννηση' του Συνδέσμου Σερβαίων
    Ενόψει των 100χρονων γενεθλίων του Συνδέσμου, το Δ.Σ. στοχεύει, εάν επιτραπεί από την εξέλιξη της πανδημίας, να διοργανώσει εκδηλώσεις, ώστε να ξαναβρεθούν οι συμπατριώτες πάλι από κοντά, άνθρωποι με κοινές ρίζες, κοινό σημείο αναφοράς, ήθη, έθιμα, μνήμες και αγάπες.

Σύνδεσμος με Πολιτιστικό Έργο και Ιστορία σχεδόν 100 χρόνων
    Από το παρελθόν, ο Σύνδεσμος προβάλλεται με το πολιτιστικό του έργο:
1) 45χρονη έκδοση της εφ. Αρτοζήνος, με πολύτιμο πολιτιστικό, λαογραφικό, λογοτεχνικό υλικό.
2) 12ετή λειτουργία της servou.gr μιας από τις πιο αξιοπρόσεκτες ιστοσελίδες της περιοχής.
3) πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και έργων κοινής ωφελείας, που χρονολογούνται 99 χρόνια, από τη σύσταση του Συνδέσμου.
    Ως συνέπεια αυτών, αξίζει να εξεταστεί η πιθανότητα απαλλαγής από
ΕΝΦΙΑ.

Το Μνημείο Ηρώων
    Στη Γ.Σ. της 16ης-8-2019, επανήλθε από τον ιατρό κ. Χρήστο Ι. Μαραγκό πρόταση - απόφαση ειλημμένη ομόφωνα από τη Γ.Σ. 2018, όσον αφορά στην «Αναγραφή στο Ηρώο ονομάτων των πεσόντων πατριωτών που υπάρχουν στα επίσημα αρχεία του Κράτους». Το έργο ανατέθηκε στον υποστράτηγο ε.α., κ. Χρ. Αθ. Μαραγκό, σε συνεργασία με το Δ.Σ.

Μνημείο Σερβαίου Μάστορα
    Ο κ. Χρ. Ι. Μαραγκός έφερε, επίσης, στη Γ.Σ. 2019, πρόταση του κ. Βασίλη Κ. Σχίζα που αφορά στην ανέγερση μνημείου του Σερβαίου Μάστορα.

Η πανδημία δεν υπήρξε, επίσης, σύμμαχος της ολοκλήρωσης των ενεργειών για την υλοποίηση των δύο άνωθεν αποφάσεων της Γ.Σ.

15Αύγουστο 2021

    Ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, εξαιτίας του ιού που άλλαξε την καθημερινότητά μας, και έφερε θλιβερές απώλειες σε πολλά σπιτικά, ελπίζουμε και ευχόμαστε υγεία σε όλους, όμορφες και γαλήνιες διακοπές παντού και στο χωριό μας.
    Σε πλήρη εναρμόνιση του Δ.Σ. με τα μέτρα για την πανδημία, δεν έχει οριστεί Γενική Συνέλευση και πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 15Αύγουστο.

    Ωστόσο, είναι πάντα απαραίτητη και ευπρόσδεκτη η συμμετοχή, συμβολή και βοήθεια των συμπατριωτών, για έναν Σύνδεσμο με όραμα την ομόνοια, τη σύμπνοια και το καλό του τόπου μας.

Η γραμματέας του Δ.Σ.,
Ελένη Κ. Μπόρα

(Αναδημοσίευση από το προηγούμενο καλοκαιρινό φ. 221 του Αρτοζήνου)

Β. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

Η Εξελεγκτική Επιτροπή για την διενέργεια των εκλογών

Ιωάννης Δ. Κωνσταντόπουλος: 6977296607
Θανάσης Π. Σχίζας: 6977646015

μετά από λεπτομερή μελέτη των οικονομικών του Συνδέσμου των δύο τελευταίων ετών (2019-2021) συνέταξε έκθεση πρακτικών.

Πρακτικό Εξελεγκτικής Επιτροπής 23-11-2021

 

 

Γ. Λίστα Υποψηφίων για το νέο Δ.Σ.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του ΝΙΚΗΤΑ

ΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΠΟΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΣΙΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΠΟΡΑ ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΡΟΥΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΣΧΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΤΣΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής, όπως προαναφέρθηκε, στα Γραφεία του Συνδέσμου στο κέντρο της Αθήνας, Αγίου Μάρκου 16, 5ος όροφος, 

στις 28 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 10.00 π.μ – 14.00 μ.μ.

 

Εφορευτική Επιτροπή:

Κώστας Ν. Κωνσταντόπουλος: 6951956102

Νίκος Στ. Σχίζας: 6946618091

Το απελθόν Δ.Σ. του Συνδέσμου

ευχαριστεί όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

για τη συμβολή, τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους,

προς τον Σύνδεσμο Απανταχού Σερβαίων

«Η Κοίμηση της Θεοτόκου».

Ελένη Κ. Μπόρα
Γραμματέας Δ.Σ.
Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων

.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.