Την 19ηη 12-2021, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων συνήλθε εις διαδικτυακή συνεδρίαση.

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό απαραίτητη απαρτία με τη συμμετοχή των κάτωθι μελών του Δ.Σ.:

Νεκτάριος Κωνσταντόπουλος
Ελένη Κ. Μπόρα
Κώστας Σχίζας
Παναγιώτης Παγκράτης
Γρηγόρης Τσίκος
Γιώργος Ι. Ρουσιάς

Ημερήσια διάταξη θεμάτων συζήτησης και αποφάσεις του Δ.Σ.:

Θέμα 1ον
Η ιστοσελίδα servou.gr αντιμετωπίζει πρόβλημα με hackers.
Ο κ. Θ.Τρουπής από την Επιτροπή Διαχείρισης της ιστοσελίδας φροντίζει να επιλυθεί το επείγον αυτό ζήτημα καθώς βομβαρδίζεται η ιστοσελίδα με ανάρμοστο υλικό.

Θέμα 2ον

Ημερολόγιο
Καθώς το Δ.Σ. σκέφτεται την έκδοση νέου Ημερολογίου για τον νέο χρόνο, ζητήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. να παρουσιάσουν ο καθένας φωτογραφία από του Σέρβου.

Θέμα 3ον

Αναμνηστικά αντικείμενα
Συζητήθηκε να γίνει πρόταση στη συμπατριώτισσα Εφη Θ. Λιατσοπούλου για την δημιουργία αναμνηστικών αντικειμένων που θα διατείθονται από τον Σύνδεσμο για την αύξηση των οικονομικών του πόρων.

Ελένη Κ. Μπόρα,
Γραμματέας του Δ.Σ. τους Συνδέσμου


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.