Ευχαριστήριο για την εκδήλωση του χορού του Συνδέσμου 2020

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Σερβαίων, οι διοργανωτές της εκδήλωσης "Ο Ετήσιος Χορός του Συνδέσμου μας - Κοπή Πίτας - Βραβεύσεις 2020", ευχαριστούμε το σύνολο των πατριωτών και όσους συμμετείχαν στην  εκδήλωσή μας της 2-2-2020, στο κέντρο Άτταλος στο Καματερό.
Αυτές οι στιγμές που μας ενώνουν πέρα από συλλογικές είναι βαθύτατα ανθρώπινες. Αυτός ήταν και ο στόχος της εκδήλωσής μας. Έτσι απλά άνθρωποι που μοιράζονται μια κοινή αγάπη για τον τόπο τους γίνονται συνδαιτημόνες και χαίρονται μέσα σε έναν αυθόρμητο εορτασμό. Αυτή η χαρά είναι δική σας χαρά και δική μας, γιατί εμείς όλοι μαζί τη δημιουργήσαμε και όλοι μαζί εμείς θα βρεθούμε και πάλι για να θυμηθούμε και να ξαναζήσουμε νέες χαρές.

Για το  Δ.Σ του Συνδέσμου Σερβαίων
η γραμματέας,
Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.