Το Δ.Σ του Συνδέσμου Σερβαίων, οι διοργανωτές της εκδήλωσης "Ο Ετήσιος Χορός του Συνδέσμου μας - Κοπή Πίτας - Βραβεύσεις 2020", ευχαριστούμε το σύνολο των πατριωτών και όσους συμμετείχαν στην  εκδήλωσή μας της 2-2-2020, στο κέντρο Άτταλος στο Καματερό.
Αυτές οι στιγμές που μας ενώνουν πέρα από συλλογικές είναι βαθύτατα ανθρώπινες. Αυτός ήταν και ο στόχος της εκδήλωσής μας. Έτσι απλά άνθρωποι που μοιράζονται μια κοινή αγάπη για τον τόπο τους γίνονται συνδαιτημόνες και χαίρονται μέσα σε έναν αυθόρμητο εορτασμό. Αυτή η χαρά είναι δική σας χαρά και δική μας, γιατί εμείς όλοι μαζί τη δημιουργήσαμε και όλοι μαζί εμείς θα βρεθούμε και πάλι για να θυμηθούμε και να ξαναζήσουμε νέες χαρές.

Για το  Δ.Σ του Συνδέσμου Σερβαίων
η γραμματέας,
Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.