Ευχαριστήριο για την εκδήλωση του χορού του Συνδέσμου 2020

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Σερβαίων, οι διοργανωτές της εκδήλωσης "Ο Ετήσιος Χορός του Συνδέσμου μας - Κοπή Πίτας - Βραβεύσεις 2020", ευχαριστούμε το σύνολο των πατριωτών και όσους συμμετείχαν στην  εκδήλωσή μας της 2-2-2020, στο κέντρο Άτταλος στο Καματερό.
Αυτές οι στιγμές που μας ενώνουν πέρα από συλλογικές είναι βαθύτατα ανθρώπινες. Αυτός ήταν και ο στόχος της εκδήλωσής μας. Έτσι απλά άνθρωποι που μοιράζονται μια κοινή αγάπη για τον τόπο τους γίνονται συνδαιτημόνες και χαίρονται μέσα σε έναν αυθόρμητο εορτασμό. Αυτή η χαρά είναι δική σας χαρά και δική μας, γιατί εμείς όλοι μαζί τη δημιουργήσαμε και όλοι μαζί εμείς θα βρεθούμε και πάλι για να θυμηθούμε και να ξαναζήσουμε νέες χαρές.

Για το  Δ.Σ του Συνδέσμου Σερβαίων
η γραμματέας,
Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )