Πρόσκληση Ομίλου "Η Γκούρα"

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
«Η ΓΚΟΥΡΑ»

ΕΔΡΑ: ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2008

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΛΙΑΚΜΟΝΟΣ 25, ΙΛΙΟΝ 13122

ΤΗΛ.2102626238, 6972748131 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

             O ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
«Η ΓΚΟΥΡΑ»
 οργανώνει την εκδήλωση: 
«ΣΤΑ ΣΤΑΝΟΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ»
στο βουνό
«ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ». 

Bouno_artozinosΣας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.30 π.μ. το α΄ μέρος  και 11.30 π.μ. το β' μέρος,  στην τοποθεσία Άγιος Δημήτρης (θέση του κατεστραμμένου από τους Τούρκους χωριού Αρτοζήνος) πάνω στο βουνό Αρτοζήνος. Από εκεί  ξεκινά το Φαράγγι της Γκούρας, πλησίον των χωριών Σέρβου και Λυκούρεση Ηραίας Αρκαδίας.

ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 περιλαμβάνει:

Α΄ μέρος: Πεζοπορία στο φαράγγι της Γκούρας από τη θέση «Πηλός» στις παρυφές του βουνού Αρτοζήνος μέχρι το Λυκουρεσέϊκο γεφύρι.  Ώρα εκκίνησης πεζοπορίας 9.30 π. μ. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να λάβουν μέρος στη πεζοπορία  στο    φαράγγι, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν σε εύκολη διαδρομή πάνω στο βουνό και κατόπιν να συμμετέχουν στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στον Αγιοδημήτρη. Θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Σωματείων Ελλάδος.  

Goura_ekdromi
Φωτογραφία από εκδρομή του "Ομίλου" στη Γκούρα.

: Επιστροφή με αυτοκίνητα στο σημείο εκκίνησης όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση( ώρα 11.30π.μ.),  η οποία περιλαμβάνει:

Β΄μέρος

1) Λειτουργία στον Άγιο Δημήτρη & Αρτοκλασία.
2) Ομιλία-αναφορά στο ιστορικό χωριό Αρτοζήνος και τιμητική βράβευση απογόνων της Οικογένειας Κομνηνού που έλκουν την καταγωγή τους από το εν λόγω χωριό.
3) Ομιλία-αναφορά στη παλιά συνήθεια των τσελιγκάδων να ανεβάζουν τα κοπάδια τους την Άνοιξη στα στανοτόπια του Αρτοζήνου  και τιμητική βράβευση ενδεικτικά τριών τσοπάνηδων, θέλοντας έτσι ο Όμιλος να τιμήσει όλους όσους παραμένουν στη περιοχή και «φυλάττουν Θερμοπύλας». 
 4) Φαγητό στην εξοχή (Τιμή συμμετοχής στο φαγητό10€ το άτομο).  
 
Δηλώσεις συμμετοχής & Πληροφορίες:
τηλ. 2106013643, 6973824782
        2102626238, 6972748131
      E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                            
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΟΥΠΗ                                    

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ   ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  

Από το χωριό Καρκαλού, πάνω στο δρόμο Τρίπολης-Πύργου, στρίβουμε αριστερά προς Δημητσάνα και περνώντας το γεφύρι στρίβουμε δεξιά για χωριό Σέρβου. Διανύοντας αυτό το δρόμο, περνάμε το χωριό Μαλάσοβα και  στα 7,5 χιλ. περίπου από το γεφύρι συναντάμε την τοποθεσία «Γριάς ο σωρός», όπου υπάρχει στα δεξιά ιστορ. Μνημείο.

Περνώντας το μνημείο, στα 150 μέτρα περίπου, στρίβουμε στο χωματόδρομο αριστερά και προχωράμε για το σημείο της εκδήλωσης, διανύοντας μήκος χωματόδρομου 1600 μ. Συνολικό μήκος από Καρκαλού έως τοποθεσία της εκδήλωσης περίπου 11,5 χιλ.

Agiodimitris
 Το ξωκκλήσι του Αγιοδημήτρη στον Αρτοζήνο. Πατριώτες επισκέπτες.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.