anakoinwsi_20may2012

Ο  ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  «Η ΓΚΟΥΡΑ»  για το προσεχές δίμηνο προγραμματίζει τις εξής δραστηριότητες:

 Α) «Το Μάη στον Αρτοζήνο», τη καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του Ομίλου,   Κυριακή 20 Μαΐου 2012,  στο βουνό Αρτοζήνος της Γορτυνίας, απ’ όπου ξεκινάει το Φαράγγι της Γκούρας, κοντά στα χωριά Σέρβου και Λυκούρεσι Γορτυνίας,  η οποία  περιλαμβάνει:

10.15 π.μ. Συγκέντρωση στον «Αγιοδημήτρη» Αρτοζήνου.

10.30 π.μ. Παράκληση και Αρτοκλασία στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου

11.00 π.μ. Πεζοπορία 2 ωρών.

13.00 μ.μ. Συγκέντρωση στον «Αγιοδημήτρη» κοντά στη πηγή, για φαγητό, ξεκούραση, γέλιο και διασκέδαση.

Τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εξόρμηση, θα πρέπει  να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα δηλαδή: σακίδιο με φαγητό από το σπίτι, νερό (υπάρχει και πηγή), κατάλληλη ενδυμασία και υπόδηση και ….καλή καρδιά.

Πληροφορίες:  τηλ. 6972748131

 Β) Διάσχιση του Φαραγγιού της Γκούρας τη Κυριακή  17 Ιουνίου 2012, από κοινού με το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων(ΣΑΟΟ) σε  προγραμματισμένη πεζοπορία στο δεύτερο τμήμα του φαραγγιού από τη Γέφυρα Λυσσαρέας  έως τη συμβολή του με το ποταμό Τουθόα.

Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου να λάβουν μέρος σ’ αυτή την εξόρμηση, παρέα με τον ΣΑΟΟ, τον ορειβατικό σύλλογο που έχει βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος μας  για την ανάδειξη του Φαραγγιού της Γκούρας και για άλλη μια φορά τους ευχαριστούμε.

Ώρες πορείας: 4.30, Κατηγορία: Α+ (Χαρακτηρισμός από τον ΣΑΟΟ).

Πληροφορίες:  τηλ. 6972748131

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ο Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων προσκαλεί τους πατριώτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Φυσιολατρικός Όμιλος η "Γκούρα", κάνοντας την αρχή με την εξόρμηση στον "Αρτοζήνο" στις 20 Μαΐου 2012. Θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να καταγράψουμε όλα τα αγαθά και τις αξίες που μας προσφέρει η φύση, τα οποία έχουμε χρέος να προστατεύσουμε. Το βουνό "Αρτοζήνος" αλλά και το υπόλοιπο φυσικό τοπίο που περιβάλει το χωριό μας είναι άγνωστο σε μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών του τόπου μας, και με την ενεργή αυτή συμμετοχή μας επιζητούμε την προβολή του. Γι' αυτό απευθύνουμε παράκληση στο Δ.Σ. του Ομίλου της "Γκούρας" αλλά και σε κάθε έναν επισκέπτη ξεχωριστά να μας προμηθεύσουν με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό για να μπορέσουν, μέσω της ιστοσελίδας μας, οι Σερβαίοι και ειδικά οι απόδημοι, να θυμηθούν τις ομορφιές που περιβάλλουν το χωριό μας αλλά και οι νεότεροι να μάθουν τον τύπο του τοπίου αλλά και την περιβαλλοντική - οικολογική αξία του τόπου καταγωγής τους. 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.