16.7.2011 2ο Φεστιβάλ ΜΑΝΑ ΓΗ" του Ομίλου "Η ΓΚΟΥΡΑ" στη Γορτυνία

 

 

Το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "2ο Φεστιβάλ ΜΑΝΑ ΓΗ" που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος "Η ΓΚΟΥΡΑ" στη συμβολή του Φαραγγιού της Γκούρας με το ποταμό Τουθόα.

'Ήταν μια μαγική βραδιά με πανσέληνο, με υπέροχες μουσικές του φεγγαριού, της φύσης και του δάσους συνδυασμένες με το μελωδικό κελάρυσμα του νερού στο ποτάμι που κυλούσε ακριβώς δίπλα. Προβλήθηκαν ταινίες με τις ομορφιές του Φαραγγιού της Γκούρας και του Φαραγγιού Τουθόα και δρώμενα στα νερά του ποταμού με αναπαράσταση του μύθου των Νυμφών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική όπου ξεδιπλώθηκαν οι χοροί και άναψε η διασκέδαση.

Παραβρέθηκε πολύς κόσμος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ: Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου Αντιπρόεδρος του Ομίλου και Δημ.Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας, Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή Γραμματέας και Αντιδήμαρχος Δήμου Γορτυνίας, Θανάσης Παπαθεοδώρου μέλος του ΔΣ, Γιάννης Ν.Βέργος μέλος του ΔΣ και Δημ.Σύμβουλος του Δήμου Ιλίου, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων, Γιώργος Μπερδούσης Ειδ. Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακιναίων, Μιχάλης Ζουμπουρλής ταμίας.

Επίσης παραβρέθηκαν οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αετορράχης Κώστας Γεωργόπουλος, Κοκκινοράχης Χρήστος Νικολόπουλος και Οχθίων Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος "Η ΓΚΟΥΡΑ" μέσα από τη δραστηριότητα του τονίζει, υπενθυμίζει, προβάλλει και εργάζεται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Φαραγγιού της Γκούρας που αποτελεί ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής και ευχαριστεί όλους, όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση αυτή, αλλά και σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιεί.

symboulio nymfes 2
Goura1 mana gh

 

pcisimo

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.