Το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "2ο Φεστιβάλ ΜΑΝΑ ΓΗ" που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος "Η ΓΚΟΥΡΑ" στη συμβολή του Φαραγγιού της Γκούρας με το ποταμό Τουθόα.

'Ήταν μια μαγική βραδιά με πανσέληνο, με υπέροχες μουσικές του φεγγαριού, της φύσης και του δάσους συνδυασμένες με το μελωδικό κελάρυσμα του νερού στο ποτάμι που κυλούσε ακριβώς δίπλα. Προβλήθηκαν ταινίες με τις ομορφιές του Φαραγγιού της Γκούρας και του Φαραγγιού Τουθόα και δρώμενα στα νερά του ποταμού με αναπαράσταση του μύθου των Νυμφών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική όπου ξεδιπλώθηκαν οι χοροί και άναψε η διασκέδαση.

Παραβρέθηκε πολύς κόσμος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ: Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου Αντιπρόεδρος του Ομίλου και Δημ.Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας, Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή Γραμματέας και Αντιδήμαρχος Δήμου Γορτυνίας, Θανάσης Παπαθεοδώρου μέλος του ΔΣ, Γιάννης Ν.Βέργος μέλος του ΔΣ και Δημ.Σύμβουλος του Δήμου Ιλίου, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων, Γιώργος Μπερδούσης Ειδ. Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακιναίων, Μιχάλης Ζουμπουρλής ταμίας.

Επίσης παραβρέθηκαν οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αετορράχης Κώστας Γεωργόπουλος, Κοκκινοράχης Χρήστος Νικολόπουλος και Οχθίων Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος "Η ΓΚΟΥΡΑ" μέσα από τη δραστηριότητα του τονίζει, υπενθυμίζει, προβάλλει και εργάζεται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Φαραγγιού της Γκούρας που αποτελεί ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής και ευχαριστεί όλους, όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση αυτή, αλλά και σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιεί.

symboulio nymfes 2
Goura1 mana gh

 

pcisimo

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.