Από τη συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στην εκδήλωση "Ελλάδος γεύση 2018"

 

Η πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή δημοσίευσε στο Facebook της πληθώρα φωτογραφιών από την παραπάνω εκδήλωση, που αφορούσαν στο Δήμο Γορτυνίας.

Αναδημοσιεύουμε τρεις από αυτές, ώστε και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να πάρουν μία "γεύση" από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας.

Γράφει η Μαρίνα στη λεζάντα των φωτογραφιών: 

"Έντονη την παρουσία της έκανε η Γορτυνία στην έκθεση 'Ελλάδος Γεύση 2018" την Κυριακή 13 Μαϊου, συμμετέχοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα της έκθεσης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, που παρουσίασαν η ορχήστρα του Κώστα Παυλόπουλου και το χορευτικό συγκρότημα των Αρκάδων Ιλίου "Οι Προσέληνοι".

 Μπράβο σε όλους!"

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018γ

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018α

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018β

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.