Από τη συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στην εκδήλωση "Ελλάδος γεύση 2018"

 

Η πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή δημοσίευσε στο Facebook της πληθώρα φωτογραφιών από την παραπάνω εκδήλωση, που αφορούσαν στο Δήμο Γορτυνίας.

Αναδημοσιεύουμε τρεις από αυτές, ώστε και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να πάρουν μία "γεύση" από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας.

Γράφει η Μαρίνα στη λεζάντα των φωτογραφιών: 

"Έντονη την παρουσία της έκανε η Γορτυνία στην έκθεση 'Ελλάδος Γεύση 2018" την Κυριακή 13 Μαϊου, συμμετέχοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα της έκθεσης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, που παρουσίασαν η ορχήστρα του Κώστα Παυλόπουλου και το χορευτικό συγκρότημα των Αρκάδων Ιλίου "Οι Προσέληνοι".

 Μπράβο σε όλους!"

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018γ

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018α

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018β

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.