Από τη συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στην εκδήλωση "Ελλάδος γεύση 2018"

 

Η πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή δημοσίευσε στο Facebook της πληθώρα φωτογραφιών από την παραπάνω εκδήλωση, που αφορούσαν στο Δήμο Γορτυνίας.

Αναδημοσιεύουμε τρεις από αυτές, ώστε και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να πάρουν μία "γεύση" από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας.

Γράφει η Μαρίνα στη λεζάντα των φωτογραφιών: 

"Έντονη την παρουσία της έκανε η Γορτυνία στην έκθεση 'Ελλάδος Γεύση 2018" την Κυριακή 13 Μαϊου, συμμετέχοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα της έκθεσης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, που παρουσίασαν η ορχήστρα του Κώστα Παυλόπουλου και το χορευτικό συγκρότημα των Αρκάδων Ιλίου "Οι Προσέληνοι".

 Μπράβο σε όλους!"

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018γ

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018α

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018β

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )