Από τη συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στην εκδήλωση "Ελλάδος γεύση 2018"

 

Η πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή δημοσίευσε στο Facebook της πληθώρα φωτογραφιών από την παραπάνω εκδήλωση, που αφορούσαν στο Δήμο Γορτυνίας.

Αναδημοσιεύουμε τρεις από αυτές, ώστε και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να πάρουν μία "γεύση" από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας.

Γράφει η Μαρίνα στη λεζάντα των φωτογραφιών: 

"Έντονη την παρουσία της έκανε η Γορτυνία στην έκθεση 'Ελλάδος Γεύση 2018" την Κυριακή 13 Μαϊου, συμμετέχοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα της έκθεσης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, που παρουσίασαν η ορχήστρα του Κώστα Παυλόπουλου και το χορευτικό συγκρότημα των Αρκάδων Ιλίου "Οι Προσέληνοι".

 Μπράβο σε όλους!"

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018γ

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018α

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018β

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.