Ο 9ος Ολύμπιος Δρόμος μέσα από την Γορτυνία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

 

(ΔΗ.Κ.Ε.Γ.)

Τρόπαια,14/5/2018

Τηλ:2797022700

fax: 2797024401

email:koinof@gortynia.gov.gr

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο 9ος Ολύμπιος Δρόμος μέσα από την Γορτυνία

poster final 2018Ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ» σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς διοργανώνει τον 9ο Ολύμπιο Δρόμο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Μαΐου 2018 με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νεμέας την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 14:30 και τερματισμό στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, ώρα 18:30.

Συνολική απόσταση διαδρομής αγώνα 180 χλμ,διάρκεια 28 ώρες,χωρίς διακοπή.

Παράλληλα διοργανώνεται Αγώνας Δρόμου 62 χλμ, με κοινή αφετηρία που θα ακολουθήσει τη διαδρομή από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και θα έχει διάρκεια όχι περισσότερο από 10 ώρες.

Η διοργάνωση του Ολύμπιου Δρόμου 2018, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) αφού οι αθλητές θα διατρέξουν ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής μέσα στα όρια της Γορτυνίας.

Οι αθλητές θα διέλθουν την νύκτα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από τα εξής σημεία: Βυτίνα, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Περδικονέρι, Τρόπαια, Δόξα, Καλλιάνι, Καστράκι, Κοκλαμάς με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Στα χωριά που αναφέρθηκαν θα λειτουργήσουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών. Ο αγώνας θα είναι συνεχής χωρίς διακοπή την νύκτα. Ο πρώτος αθλητής αναμένεται στην Βυτίνα περίπου ώρα 21:30.

Στον αγώνα συμμετέχουν αθλητές από την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης.

Καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της Γορτυνίας να υποδεχτούν με θέρμη τους αθλητές, να τους χειροκροτήσουν για τον άθλο τους γιατί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της όμορφης περιοχής μας στον τόπο τους.

Ο Ολύμπιος Δρόμος είναι έναςμοντέρνος άθλος στα ίχνη του μύθου του Αέθλιου που υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ήλιδας στην περιοχή της Ολυμπίας. Ήταν γιός του Δία και της Πρωτογένειας. Μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας.

Από το όνομά του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος … για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Γορτυνίας/ΔΗΚΕΓ

 

(ΘΓΤ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.