Περισσότεροι από 100 πατριώτες και φίλοι του χωριού μας συμμετείχαν ενεργά στην 1η γιορτή φασολάδας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοέμβρη στο Π/Κ του Συνδέσμου στου Σέρβου. Το καζάνι μπήκε στη φωτιά από νωρίς, οι μάγειροι μαζεύτηκαν από πάνω του και ο καθένας πρόσθεσε από ένα συστατικό, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα νόστιμο και μυρωδάτο πιάτο ζεστής φασολάδας, βάλσαμο όπως πολλοί τo είπαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών εκείνης της ημέρας.

Φυσικά δεν ήταν μόνο τα φασόλια και μαγειρική ικανότητα των παρασκευαστών, ούτε η ρέγκα που καψαλίστηκε από την καιόμενη εφημερίδα, που έκαναν το γεύμα λουκούλλειο, ήταν η ανάγκη των συμμετεχόντων να βρεθούν όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, να ανταλλάξουν ευχές για το χειμώνα που έρχεται και να επιστρέψουν στη βάση τους ελπίζοντας ότι θα βρεθεί ένας ακόμη λόγος να επισκεφτούν σύντομα τον τόπο που αγαπούν από παιδιά.

Εμείς τους ευχαριστούμε και τους υποσχόμαστε ότι σκοπεύουμε να τους δώσουμε και άλλους τέτοιους λόγους, να περάσει γρήγορα ο χειμώνας, να μην νιώθουμε ότι στις δυσχέρειες της ζωής είμαστε μόνοι μας, να πειστούμε ότι η συλλογικότητα, μπορεί ίσως να μην λύνει τα ανακύπτοντα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά τουλάχιστον μπορεί να κρατήσει αρραγές το οικοδόµηµα για χάρη όσων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

 

Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε

rega 314

 37 φωτογραφίες
 
Τις φωτογραφίες τις δείχνουμε με μορφή Slideshow.
To Slideshow αυτό ανοίγει σε νέο παράθυρο.
Για να επιστρέψετε στην ιστοσελίδα
και να συνεχίσετε την περιήγηση, 
κλείστε αυτό το παράθυρο.

 

  

 Video: Παραγωγή Νίκου Αρ. Τρουπή                                                                                 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.