ΚΑΛ. ΠΡΩΤ. ΣΕΡΒΟΥ

Με πολύ χαρά, είδαμε στο facebook, την φωτογραφία που δημοσίευση από το χωριό μας, ο Ν. Γ. Λιατσόπουλος (αυτός με το σκουφάκι του Αγιοβασίλη, στη φωτογραφία), με τα παιδιά που λένε τα κάλαντα στο μαγαζί του, την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2018.

 

Ευχόμαστε, ιδιαίτερα στους μόνιμους κατοίκους του χωριού, που φυλάνε το χωριό μας τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, χρόνια πολλά, να είναι υγιείς και το 2018 να είναι μια ευτυχισμένη χρονιά, τόσο  γι αυτούς, όσο  και για όλους τους Σερβαίους, «Απανταχού της Γης».

 

Χρόνια πολλά

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.