3-2-2017. Απεβίωσε η Αγγελική Δ. Κωνσταντοπούλου, πλέον των 100 ετ.

Η μακροβιότερη γυναίκα του χωριού, η Αγγελική Δ. Κωνσταντόπουλου έφυγε από τη ζωή. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ωρωπό, με τη συνοδεία συγγενών και φίλων.  Είχε παντρευτεί το Μήτσιο Κωνσταντόπουλο (1904-1954), ο οποίος πέθανε σε ηλικία 50 ετών από τέτανο. Στο βιβλίο του Β. Δάρα αναφέρεται πως η οικογένεια είχε 7 παιδιά: Γιαννούλα, Ηλία (1944), Σταυρούλα, Χρυσούλα, Σοφία, Παναγιώτη και Μίμη (τελωνειακό υπάλληλο). Ο Ηλίας, η Σταυρούλα  και η Χρυσούλα μετανάστευσαν στην Αυστραλία.

 Η Αγγελική ήταν κόρη του Ηλία Παναγόπουλου (Λιαδάμη) από Αράπηδες.  Αγωνίστρια στη ζωή όσο καμία άλλη στο χωριό, αφού πέθανε ο άντρας της και είχε 7 μικρά παιδιά να μεγαλώσει μόνη της. Τα κατάφερε και όλα της τα παιδιά αποκαταστάθηκαν, παντρεύτηκαν και της χάρισαν πολλά εγγόνια (18 αναφέρονται στο βιβλίο του Β. Δάρα).  Στην Αθήνα έμενε στο Ν. Ηράκλειο. Το σπίτι τους στο χωριό ήταν στο πάνω μέρος (στο τέλος πριν το σπίτι το «Λιατσοθοδωρή») στο δρόμο προς τον Αγιαντριά. Σήμερα στο σημείο αυτό δεν υπάρχει τίποτα.

Ήπια και καλοσυνάτη γυναίκα η Αγγελική, είχε την εκτίμηση και τη συμπόνια των συγχωριανών της, ιδιαίτερα των πανωμαχαλιτών.

Το ΔΣ του συνδέσμου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς της εκλιπούσης. 


Εικόνες από το χωριό