.Περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2021 έφυγε για πάντα από τη ζωή ο Κώστας, γιος του Παρασκευά Χ. Στρίκου, σε ηλικία 66 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στο Γεράκι της Σπάρτης, όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας του, με τις γνωστές δυσκολίες, λόγω κορονοϊού. 

ΣΤΡΙΚΟΣ Κ.Ο Κώστας ήταν ανύπαντρος και έμενε στο Γεράκι, από όπου καταγόταν η μητέρα του. Έχει έναν αδερφό μεγαλύτερο, το Χρήστο, που μένει στην Αθήνα και έχει 2 μεγάλα παιδιά.

 

Ο πατέρας του Κώστα (αδερφός της μάνας μου Αγγελικής Ι. Μαραγκού, της Νίκης Θ. Μπόρα και της Γεωργίας Π. Σκούρου) έφυγε  μικρός από το χωριό, ήρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το εμπόριο. Παντρεύτηκε στο Γεράκι της Σπάρτης, όπου έχει μεγάλο εμπορικό επί σειρά ετών. Στη συνέχεια ήρθε στην Τρίπολη και έφτιαξε το γνωστό στους πατριώτες μεγάλο κατάστημα Ατενέ.

 

Ο Κώστας, μετά τις σπουδές του στην Αγγλία, ασχολήθηκε με το εμπόριο και τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκε στο Γεράκι, όπου ασχολήθηκε συστηματικά με την παραγωγή και εμπορία λαδιού, ως συνεχιστής της παράδοσης της οικογένειας της μητέρας του.

Αρκετά καλοκαίρια ερχόταν με τον αδερφό του στο χωριό, στην παιδική τους ηλικία, για διακοπές.

Ευγενέστατος και πολύ εργατικός ο Κώστας, ιδιαίτερα αγαπητός στο σόι και στο φιλικό του περιβάλλον.

 

Καλό σου ταξίδι ξάδερφε, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ο Σύνδεσμος του χωριού μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, στους συγγενείς του Κώστα.

.

Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό