.

ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΈφυγε από κοντά μας, αυτό το μήνα, η Κατερίνα κόρη του Κώστα Ηλ. Παγκράτη (Κωτσιοχρόνη) και της Πηνελόπης Θ. Παπαγεωργίου (Κωτσιοχρόνης: Κώστας/Κώτσιος, γιος Ηλία Πολυχρόνη Παγκράτη).

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στην Τρίπολη, όπου ζούσε οικογενειακά, όταν έφυγε από το χωριό στη δεκαετία του 1960. Την συνόδευσαν λίγοι συγγενείς και φίλοι, λόγω των γνωστών περιοριστικών μέτρων, εξ αιτίας της πανδημίας του covid-19. Παντρεύτηκε τον Ηλία Μπάρλα και απόχτησαν δύο αγόρια, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε πριν μερικά χρόνια, όπως και ο άντρας της. Ο άλλος γιος βρίσκεται στην Αμερική. Ευτύχισε να να γίνει γιαγιά σε δύο εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ήταν το δεύτερο παιδί στην οικογένεια, με πρώτο τον Γιώργο (1931), τρίτο την Παναγιώτα που ζει στο Μπραχάμι Αττικής και τελευταίο τον Ηλία. Δυστυχώς και τα δύο αγόρια/αδέρφια της έφυγαν νωρίς από τη ζωή. Το σπίτι τους στο χωριό (κατοικήσιμο, εκεί πέθανε ο Γιώργος, πριν 10 περίπου χρόνια) είναι στον πάνω μαχαλά, επί του δρόμου, περί τα 100-150 μέτρα από τη βρύση του Δημοκοίτη, το τελευταίο  πριν γίνει το σπίτι του Ηλ. Χρονόπουλου.

Ως πανωμαχαλίτης στην παιδική μου ηλικία, θυμάμαι την Κατερίνα, αφού καθημερινά πήγαινα στη βρύση του Δημοκοίτη για νερό και στου "Ηθι" που είχαμε περιβόλια και περνούσα κάτω από το σπίτι τους. Ήταν ευγενική και καλομίλητη γυναίκα, καλοσυνάτη, κοινωνική  και φυσικά αγωνίστρια στη ζωή, όπως όλες σχεδόν οι γυναίκες του χωριού.

Έχαιρε της εκτίμησης των πατριωτών της.

Καλό ταξίδι Κατερίνα

Ο Σύνδεσμος του χωριού μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς της Κατερίνας.

Χ Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό