Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή η Αγγέλω, κόρη του Δ. Κερμπεσιώτη και σύζυγος του Δημητρίου Ηλ. Σχίζα (Πετρούλια). Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη (14-7-2021) στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όπου ζούσε για κοντά 60 χρόνια.

Η Αγγέλω ήταν το 2ο από τα 8 παιδιά (Παναγής,  Αγγέλω, Θανάσης, Γιάννης, Μαρία,  Γεωργία, Ντίνα και Αθανασία) του Κερμπεσιώτη. Από αυτά,  τα 3 (Γιάννης, Ντίνα στην Αυστραλία και Αθανασία στην Αμερική) είναι εν ζωή.

Παντρεύτηκε τον Ηλία Σχίζα και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 έφυγαν μετανάστες στην Αυστραλία. Απέκτησαν 5 παιδιά (Άννα, Βασιλική Ελένη, Μαρία Ηλίας), που ζουν εκεί. Ο σύζυγός της ήταν άτυχος και πέθανε πριν 30 περίπου χρόνια από κακοήθη νόσο. Κατ΄επιθυμία του ήρθε στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο τελικό στάδιο της νόσου, και πέθανε στη χώρα του.

Η Αγγέλω επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα τα καλοκαίρια, όπως και τα αδέρφια της που ζούσαν στο εξωτερικό. Ήταν εργατική , συμπαθής, κοινωνική   και χαρούμενος άνθρωπος. Εξαιρετική σύζυγος, μάνα και νοικοκυρά. Έχαιρε της εκτίμησης των πατριωτών.

Ο Σύνδεσμος Σερβαίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στα παιδιά και λοιπούς συγγενείς της Αγγέλως.

.

(XIM)


Εικόνες από το χωριό