Xeimonas MitsosΣτις 28 Ιουλίου 2021, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος (Μήτσος) Χειμώνας, του Αγγελή και της Σταυρούλας, από τους Αράπηδες, σε ηλικία 91 ετών. Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021, στον Ιερό Ναό Άγιοι Ταξιάρχες, οδός Ιωνίας, Αχαρναί, Μενίδι, (στη γειτονιά που διέμενε) και ώρα 10.00 π.μ.

Tην ίδια μέρα, η σωρός του αναμένεται να μεταφερθεί στη γενέτειρά του, στους Αράπηδες, στο αγαπημένο του χωριό, όπου θα είναι και η τελευταία του κατοικία.

Στο επάγγελμα ήταν χτίστης πέτρας, πολύ εργατικός, και από μικρός δούλεψε στα χωριά της Μεσσηνίας.

Παντρεύτηκε την Καλλή Κωνσταντοπούλου από του Σέρβου και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ευάγγελο και τον Νίκο, που τους χάρισαν 4 εγγόνια και 2 δισεγγόνια.

Το 1973 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Ήταν ενάρετος άνθρωπος, καλός  οικογενειάρχης και νοικοκύρης, αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, και τρυφερός παππούς.

Χαρακτηριζόταν για την ευγένειά του, είχε ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, και ήταν πάντα φιλικός και κοινωνικός.

Είχε ενεργή συμμετοχή στον Σύλλογο Σερβαίων, ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ., και υποστήριζε πάντα τις δράσεις του Συλλόγου με την παρουσία του.  

Ιδιαίτερα συνέβαλε στο Σύλλογο για τη διάνοιξη του δρόμου Σέρβου-Αράπηδες (από τα ιδρυτικά μέλη).

Με τον Βασίλη Δάρα είχαν φτιάξει την παιδική χαρά, απέναντι από το παλιό σχολείο στου Σέρβου και είχαν τοποθετήσει, επίσης, τις μπασκέτες στο προαύλιο του σχολείου.

Έχαιρε της εκτίμησης των συμπατριωτών. Θα τον θυμούνται όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Καλό ταξίδι στον Παράδεισο.

Ο Σύνδεσμος Σερβαίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τα παιδιά, τα εγγόνια και λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος.

Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό