Έφυγε από τη ζωή, στις 27.04.2022, στην Αθήνα όπου διέμενε, ο συγχωριανός μας Ιωάννης Αθ. Τρουπής, πλήρης ημερών (95 περίπου ετών).

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε  την Παρασκευή,  29. 04./2022 (ανήμερα του εορτασμού της Ζωοδ. Πηγής), στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, του  χωριού μας Σέρβου.

Ο Γιάννης ήταν το τέταρτο παιδί του Θανάση Τρουπή (Θανασιού) και της Άννας Κωνσταντοπούλου. Είχε έναν ακόμη αδερφό, τον Θοδωρή (Νταλιακούρα) που πέθανε πολύ νέος και δύο αδερφές, την Παναγιώτα (πρώτη σύζυγο του Νικολάου Νήσιου Βέργου, που πέθανε νωρίς μετά τον γάμο της) και την Καλλιόπη, σύζυγο του Παναγούλη Δ. Σχίζα.

Παντρεύτηκε την Αντωνία Θ. Κουτσανδριά και απέκτησαν πέντε παιδιά: την Άννα, τη Θοδώρα, την Αγγελική, τον Θανάση (μαθηματικό) και την Παναγιώτα

(Ο πατέρας της Αντωνίας,  Θοδωρής, ήταν ο πρώτος που ενταφιάστηκε στο νεκροταφείο του «Μπουλούτσου», γι' αυτό και ο Ναός ονομάστηκε «Άγιοι Θεόδωροι»).  

Ο Γιάννης μετακόμισε οικογενειακώς  για την Αθήνα, περίπου το 1960. Εγκαταστάθηκε στα Πετράλωνα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την οικοδομή. Το χωριό το επισκεπτόταν πολύ συχνά και μετά τη συνταξιοδότησή του και έμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκεί.

Άνθρωπος κοινωνικός, εργατικός, χαμογελαστός, που έχαιρε της εκτίμησης των πατριωτών.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθεια και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

 ΚANTHLI0 L

Εικόνες από το χωριό