Στο face book  του πατριώτη Δημήτρη Δαλαμάγκα διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο, που το αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας, μαζί με τη φωτογραφία που ο ίδιος ανάρτησε (δεύτερος από αριστερά).

ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ 15 1 22Ο Δημήτρης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και έχει παντρευτεί την πατριώτισσα  δασκάλα Άννα Μπόρα (του Μπορόγιαννη). Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Ιλίου.  Εξαιρετικός πατριώτης και ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας, ιδιαίτερα την περίοδο που ήταν δάσκαλος.

Γράφει ο Δημήτης.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, κατ' αρχάς τον επικεφαλής της παράταξής μου κ. Αντώνη Κακούρη, για την τιμητική προς το πρόσωπό μου πρότασή του, να είμαι και πάλι υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης,  θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και με επανεξέλεξαν αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα η θέση αυτή και ήρθε μάλιστα στο τέλος της 20 ετούς αυτοδιοικητικής μου πορείας.

Θα τιμήσω την εντολή που μου δίνετε και από τη θέση αυτή υπόσχομαι ότι,  όσο μου επιτρέπουν οι διακριτές αρμοδιότητές μου, θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις, να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης σας».

………………….

ΒΕΡΓΟΣ ΙΩ.Στον ίδιο Δήμο, είναι μέλος του ΔΣ με τον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Ζενέτου, και ο πατριώτης μας Γιάννης Νικόλα Βέργος, για δεύτερη 5ετία. Με τη νέα ανάθεση αρμοδιοτήτων από το Δήμαρχο, ο Γιάννης είναι μέλος της οικονομικής επιτροπής.

Στη δεύτερη φωτογραφία (αριστερά), που είναι από κοπή πίτας το 2020 στο Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου, είναι ο πρώτος από αριστερά. 

Ο Γιάννης είναι συνταξιούχος σήμερα και εργαζόταν στα τρόλεϊ. Πέραν   αυτού  ασχολιόταν και με την τοποθέτηση μαρμάρων (έχει βάλει τα μάρμαρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού  και έχει τοποθετήσει τη «ροζέτα» στην είσοδο του Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, με την καθοδήγηση του πατριώτη αρχιτέκτονα Γιάννη Μαραγκού). 

ΒΕΡΓΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Στη διάρκεια της εργασιακής του πορείας  υπήρξε δυναμικός συνδικαλιστής, στον επαγγελματικό του χώρο.

Με τα συλλογικά μας πράγματα ασχολείται από πολλών ετών, και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και ταμίας του ΔΣ.  Η προσφορά του υπήρξε εξόχως σημαντική και όποτε του ζητήθηκε κάτι συλλογικό, με προθυμία ανταποκρίθηκε.

Ίσως είναι ο πρώτος πατριώτης σε επισκέψεις στο χωριό, με μεγάλη κοινωνικότητα  και με τη συνήθεια «να τους κερνάει όλους»… 

 Δεξιά του Ιερέα στη φωτογραφία είναι ο επίσης πατριώτης Γιάννης Αντώνη Κουτσανδριάς (ψυχίατρος), που είναι πρόεδρος  του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου, επί σειρά ετών. Είναι μέλος του Συνδέσμου μας και στο παρελθόν διετέλεσε και μέλος του ΔΣ.

Στο  Ίλιον και τις γύρω περιοχές κατοικούν πάρα πολλοί πατριώτες από του Σέρβου, αλλά και από άλλα χωριά της περιοχής μας.

 

Συγχαίρουμε και τους 3 εξαιρετικούς πατριώτες για την ενασχόλησή τους με τα κοινά και την κοινωνική τους προσφορά, και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στους ανθρώπους,  ότι και όπως μπορούν.

 

Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό