Βαφτίσια στου Σέρβου

 

Μία βάφτιση σήμερα στο χωριό μας είναι σημαντικό γεγονός, ιδιαίτερα αν το νεοφώτιστο είναι «γέννημα-θρέμμα» του χωριού. Πράγματι ο μικρούλης, γιός του Κώστα  Ι. Ρουσιά, βαφτίστηκε την Κυριακή 9-10-16 στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και έλαβε το όνομά Ιωάννης. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες πολλοί πατριώτες, φίλοι και συγγενείς παραβρέθηκαν στο ευχάριστο αυτό γεγονός. Ο Γιάννης είναι εγγονός του συνταξιούχου δάσκαλου Ι. Ρουσιά και τρισέγγονος του «Ρουσόγιαννη», που ήταν κάποτε πρόεδρος στο χωριό.  Ο πατέρας του Γιάννη, όπως και ο παππούς του, μένουν μόνιμα στο χωριό, όπου έχουν μία σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα.

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εύχεται στους γονείς και λοιπούς συγγενείς να τους ζήσει ο Γιάννης και να είναι ευτυχισμένος στη ζωή του.

Με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος η Μαρίνα Τρουπή έβγαλε κάποιες φωτογραφίες από την «Πάνω εκκλησιά» που αξίζει να τις δούμε, ιδιαίτερα όσοι ζήσαμε τα παιδικά μας χρόνια στο χωριό και κουβαλάμε τόσες και τόσες αναμνήσεις. Η Ζωοδόχος Πηγή είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Σερβαίους, κυρίως του περασμένου αιώνα και πριν, γιατί εκεί συνέβαιναν τα πολύ ευχάριστα και πολύ δυσάρεστα γεγονότα που καθόριζαν τη ζωή των Σερβαίων.

Βαφτίσια Ρουσιά 1

Βαφτίσια Ρουσιά 1βjpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαφτίσια Ρουσιά 3jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαφτίσια Ρουσιά 2Βαφτίσια Ρουσιά 4jpg


Εικόνες από το χωριό