Λίγο μετά τον γάμο τους στην Δημητσάνα, ο Ηλίας Θ. Λιατσόπουλος, γιος του Θεόδωρου και της Γιώτας, και η Αντιγόνη Πογιατζή από την Κύπρο έφεραν στον κόσμο στις 29/3/2021 ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Το όνομα αυτής φέρει κάτι από την μυθολογία της Αρκαδίας μας και την ομορφιά της Μεγαλονήσου μας.
Προερχόμενο από την λέξη  κάλλος, που σημαίνει ομορφιά. Παραπέμποντας στο κάλλος της ψυχής. Στην περιουσία της ψυχής. Στην δυνατότητα  να διακοσμείς, να δημιουργείς «κόσμο», «αρμονία», «αρετή»,  «ήθος», «δικαιοσύνη». Να ανάγεις και ύστερα να υποτάσσεις το κάλλος στην καλοσύνη.
 Άρρηκτα συνδεδεμένη με το κάλλος ήταν και η «Κύπριδα», δηλαδή η Αφροδίτη, μιας και αναδύθηκε απ’ τον αφρό της θάλασσας σε μία ακτή της Κύπρου. Ήταν η «Καλλίστη», δηλαδή η ωραιοτάτη, η ομορφότερη και προστάτιδα των Κυπριών που την λάτρευαν και την εξυμνούσαν.
Η Καλλιστώ. Μία από τις νύμφες της Αρκαδίας. Κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας  Λυκάονα  και μητέρα  του βασιλέως Αρκάδα, από τον οποίο πήραν το όνομά τους οι Αρκάδες.
Απαλλαγμένη από κάθε τι υλικό και απτό, να προβάλλεις με το φως της ψυχής σου. Ανώτερο του σωματικού, να είναι το κάλλος της ψυχής σου.
 
Να ζήσεις, μικρή μας Καλλιστώ.
Η θεία σου, Έφη Θ. Λιατσοπούλου
 
Ο Σύνδεσμος Σερβαίων εύχεται στους πανευτυχείς γονείς, στη θεία Εφη, στους παππούδες, γιαγιάδες και λοιπούς συγγενείς, να ζήσει η Καλλιστώ, να είναι υγιής, καλότυχη και πάντα ευτυχισμένη στην ζωή της.
 
 
(ΕΚΜ)

Εικόνες από το χωριό