Σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας και εμείς, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου των Απανταχού Σερβαίων συγχαίρουμε ιδιαιτέρως τις προσπάθειες όλων των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών από το χωριό μας, που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Είναι αυτή μια επίμοχθη προσπάθεια και σκληρή αναμέτρηση, επιστέγασμα ενός μακροχρόνιου και επίπονου αγώνα, που όμως δεν βγάζει νικητές και ηττημένους. Όλοι είναι νικητές και μόνο που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα. Οι γνώσεις δεν χάνονται και επιπλέον «Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο» (Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993).

Οι φετινές επιτυχίες των μαθητών-συμπατριωτών μας, για όσους πληροφορηθήκαμε, όπως κάθε χρόνο, δείχνουν υψηλό μαθησιακό επίπεδο και υψηλούς στόχους. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο τα παιδιά μας, κάνοντάς μας περήφανους, και ευχόμαστε να συνεχίζει πάντα το χωριό μας να γνωρίζει επιτυχίες, πρωτιές και διακρίσεις, σε όλους τους τομείς, τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες.

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Σερβαίων συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, που μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Η ζωή σας να συνοδεύεται από πρόοδο και, μέσα από τις επιλογές σας, να δικαιώνεστε και να νιώθετε χαρούμενοι και πλήρεις. Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή αρχή στο νέο κεφάλαιο που ανοίξατε στη ζωή σας, για την ατομική σας πρόοδο και κατάρτιση, στο μεγάλο ταξίδι που ξεκινήσατε με την είσοδό σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και 'αιέν αριστεύειν'.

Επιπρόσθετα, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς σας και στους εκπαιδευτικούς σας, που κατά τη διάρκεια των μαθητικών σας χρόνων στάθηκαν στο πλευρό σας, μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες σας, που σας έκαναν να πιστέψετε στις δυνάμεις σας και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προετοιμασία σας.

Παράλληλα, συγχαίρουμε για την καλή τους προσπάθεια και όσους δεν κατόρθωσαν τα προσδοκώμενα επιθυμητά αποτελέσματα. Όλοι είναι άξιοι. Αξίζει πάντα να προσπαθούμε με υπομονή και επιμονή για το μέλλον μας, για τα όνειρά μας, για τους στόχους μας, που πραγματοποιούνται με μεγάλη θέληση, θάρρος, υπομονή και επιμονή. Το διαρκώς μεταβαλλόμενο μέλλον δεν καθορίζεται από μία επιτυχία ή αποτυχία, διότι οι επιτυχίες είναι λίγες και οι αποτυχίες πολλές στη ζωή, αλλά τόσο οι επιτυχίες όσο και οι αποτυχίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοφία, και οι αποτυχίες μας πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατούς. Τα όνειρά μας και οι προσδοκίες μας βρίσκουν διεξόδους με το αγωνιστικό πνεύμα και την ελπίδα, για να διεκδικούμε με επιτυχία την πνευματική και επαγγελματική μας ανέλιξη, και την κοινωνική μας καταξίωση. Γι' αυτό, μπράβο σε όλα τα παιδιά μας που αγωνίζονται με θάρρος, για να πετύχουν τους στόχους τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή δύναμη, θάρρος, ενθουσιασμό, αγωνιστικότητα και συστηματική δουλειά, στους νέους υποψήφιους, που ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις εισαγωγής τους στα Ανώτερα, Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, και γενικότερα καλή πρόοδο και υγεία σε όλους. Οι προσπάθειες, ο κόπος και η αγωνία όλων των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των καθηγητών και των γονέων τους, να αποδώσουν τους πιο γλυκούς καρπούς. Η παιδεία δεν τελειώνει εδώ, είναι η δια βίου μάθηση, και όπως λέει και ο Αριστοτέλης  (384 π.Χ. - 322 π.Χ.) "της παιδείας αι μεν ρίζαι πικραί, οι δε καρποί γλυκείς" .

Ελένη Κ. Μπόρα
Γραμματέας του Δ.Σ.


Εικόνες από το χωριό