23.7.2009: Απεβίωσε αιφνίδια ο Ευάγγελος Ι. Βέργος, 48 ετών

Ένας νέος πατριώτης,  ο Ευάγγελος Ι. Βέργος, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας στις 23-7-2009, σε ηλικία μόλις 48 ετών.  Ήταν γιός του Γιάννη Αγγελάκου Βέργου και της Βενετσάνας, κόρης του Ν. Τρουπή (Καλπακίδη).   Ο θάνατός του ήταν καρδιακής αιτιολογίας και συνέβη στις 23-7-2009, στην περιοχή της Λούτσας όπου διέμενε. Η κηδεία του έγινε στο χωριό την 25.7.2009 με τη συμμετοχή συγγενών, φίλων και πολλών συγχωριανών.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στην Αθήνα  και μέχρι  τη προσχολική ηλικία έμεινε στο χωριό. Στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα και έμεινε στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων. Σπούδασε στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στη Πάρνηθα, έγινε επιτυχημένος "Σέφ" και για  αρκετά χρόνια εργάστηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης και σε άλλες ανάλογες επιχειρήσεις. Κατά καιρούς είχε δημιουργήσει και δικές του επιχειρήσεις. Ήταν αγαπητός πατριώτης και συχνός επισκέπτης του χωριού που το αγαπούσε ιδιαίτερα και το επέλεξε και ως τόπο της τελευταίας του κατοικίας. 

Έχει μία κόρη, τη Μαρινέττα, 23 χρονών.

Προσφορές στη μνήμη του Βαγγέλη

Η οικογένεια του Θανάση Ν. Τρουπή από τη Κάτω Αχαγιά (Θανάσης, Ευθυμία, Ντίνα,  Νίκος, Αποστόλης), πρόσφεραν αντί στεφάνου 150 ευρώ στο  Σύλλογο, για το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.