23.7.2009: Απεβίωσε αιφνίδια ο Ευάγγελος Ι. Βέργος, 48 ετών

Ένας νέος πατριώτης,  ο Ευάγγελος Ι. Βέργος, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας στις 23-7-2009, σε ηλικία μόλις 48 ετών.  Ήταν γιός του Γιάννη Αγγελάκου Βέργου και της Βενετσάνας, κόρης του Ν. Τρουπή (Καλπακίδη).   Ο θάνατός του ήταν καρδιακής αιτιολογίας και συνέβη στις 23-7-2009, στην περιοχή της Λούτσας όπου διέμενε. Η κηδεία του έγινε στο χωριό την 25.7.2009 με τη συμμετοχή συγγενών, φίλων και πολλών συγχωριανών.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στην Αθήνα  και μέχρι  τη προσχολική ηλικία έμεινε στο χωριό. Στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα και έμεινε στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων. Σπούδασε στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στη Πάρνηθα, έγινε επιτυχημένος "Σέφ" και για  αρκετά χρόνια εργάστηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης και σε άλλες ανάλογες επιχειρήσεις. Κατά καιρούς είχε δημιουργήσει και δικές του επιχειρήσεις. Ήταν αγαπητός πατριώτης και συχνός επισκέπτης του χωριού που το αγαπούσε ιδιαίτερα και το επέλεξε και ως τόπο της τελευταίας του κατοικίας. 

Έχει μία κόρη, τη Μαρινέττα, 23 χρονών.

Προσφορές στη μνήμη του Βαγγέλη

Η οικογένεια του Θανάση Ν. Τρουπή από τη Κάτω Αχαγιά (Θανάσης, Ευθυμία, Ντίνα,  Νίκος, Αποστόλης), πρόσφεραν αντί στεφάνου 150 ευρώ στο  Σύλλογο, για το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )