17-9-2009: Απεβίωσε ο Παρασκευάς Ηλία Στρίκος, 63 ετών

 Στην Αθήνα άφησε την τελευταία του πνοή μετά μακρά νόσηση ενός έτους, ο Παρασκευάς,  γιος του Ηλία Στρίκου (έχει πεθάνει πριν αρκετά χρόνια) και της Χρυσούλας Στρίκου (ο πατέρας της ήταν από το σόι των Μποραίων και η μάνα της από το σόι των Μαραγκαίων). Ο Βάκης (έτσι τον φώναζαν) ήταν καπετάνιος  του Εμπορικού Ναυτικού και έμενε στην Αθήνα, στο Παλαιό Φάληρο. Η εξόδιος ακολουθία εψάλει την Πέμπτη 17-9-2009 στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, με την παρουσία πολλών συγγενών και φίλων.
Ο Βάκης ήταν 63 χρόνων, ήταν παντρεμένος και έχει έναν αδερφό, το Γιώργο, που είναι έμπορας στην Αθήνα. Τα περισσότερα καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας τα είχε περάσει στου Σέρβου.
.
Ο Σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στη μητέρα του, τον αδελφό του και λοιπούς συγγενείς.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.