26.10.2009. Απεβίωσε η Φωτεινή Ι. Αναστασοπούλου, ετών 95

Anastasopoulou_FΣτις 26.10.2009 απεβίωσε στην Αθήνα, σε ηλικία 95 ετών, η Φωτεινή Ι. Αναστασοπούλου το γένος Θεοδώρου Γ.Τρουπή (Γκράβαρη). H εξόδιος ακολουθία έγινε την επομένη από την εκκλησία του χωριού  "Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ",  με τη συμμετοχή στο πένθος πολλών συγγενών και φίλων από το χωριό, την Τρίπολη και την  Αθήνα.

Η Φωτεινή  ήταν το τέταρτο από τα 5 παιδιά  της οικογένειας Θ.Τρουπή  (Γιώρης, Μαρία, Γιάννης, Φωτεινή  και Νίκος ). Πριν 15 περίπου ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο αδερφός της Γιάννης. Εν ζωή είναι τώρα μόνο ο Νίκος.

Παντρεύτηκε τον Γιάννη Αν. Αναστασόπουλο  και απέκτησε 4 παιδιά: την Αγγέλω, που έχει παντευτεί το Νίκο Χρονόπουλο από Αράπηδες και μένει στη Βυτίνα, το Χρίστο και τον Τάσο (Ανώτατα Τραπεζικά στελέχη) και τη Γεωργία, που είναι καθηγήτρια φιλολογίας.  Από τα παιδιά της ευτύχισε να δει 5 εξαίρετα εγγόνια.

Η Φωτεινή ήταν μια καλοσυνάτη αντιπροσωπευτική γυναίκα του χωριού μας, εργατική, τίμια, εξαιρετική μάνα και σύζυγος, κοινωνική και πάντα με τον καλό λόγο και το χαμόγελο στα χείλη.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.