1.11.2009 Απεβίωσε ο Κώστας Ν.Κατσιάπης, ετών 81

Katsiapis_KΤην 1.11.2009 απεβίωσε ο συγχωριανός μας Κώστας Νικ. Κατσιάπης και την επομένη, με συμμετοχή στο πένθος πολλών πατριωτών συγγενών και φίλων, έγινε η εξόδιος ακολουθία από τον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας Δάφνης Αθηνών. Η σορός του ετάφη στο κοιμητήριο της Παλλήνης Αττικής.

Ο Κώστας ήταν το 5ο από τα οκτώ παιδιά του Νικόλα Κατσιάπη και της Ανδριάνας,  το γένος Ανδρέα Τσαντίλη (Χρίστος, Γιώργος, Ανδρέας, Θύμιος, Κώστας, Μαρία, Παναγιώτα και Χρυσούλα). Παντρεύτηκε τη Σεβαστή Κυλαδίτου και απέκτησαν τον Ανδρέα (θεολόγο), την Τασία (νοσηλεύτρια), τη Νίκη (καθηγήτρια) και τη Βαρβάρα (πτυχιούχο ΤΕΙ).

Ήταν ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας και μας έχει προσφέρει κάποια παλιά αντικείμενα (έχει δημοσιευθεί ο κατάλογος στον Αρτοζήνο) για το μουσείο, που ελπίζουμε κάποτε να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Το 40/θήμερο μνημόσυνο θα ψαλλεί στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης (στάση μετρό Δάφνη) στις 6/12/09

Το  ΔΣ του Συνδέσμου  εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.