6.10.2009 Απεβίωσε ο Νίκος Βαλλιανάτος (Συζ. Ιωάννας Χ. Δάρα)

Vallianatos_150Στις έξι Οκτωβρίου 2009 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Βαλλιανάτος, σύζυγος της Ιωάννας Βαλλιανάτου-Δάρα (Θυγατέρας του συγχωριανού μας δασκάλου Χρίστου Ν. Δάρα). Η εξόδιος ακολουθία έγινε από τον ιερό ναό του κοιμητηρίου Αμαρουσίου με τη συμμετοχή πολλών συγγενών φίλων και συγχωριανών.

Ο Νίκος και η Ιωάννα έχουν δύο παιδιά, τη Χριστίνα (Dr Ψυχολογίας ) και τον Κωνσταντίνο (φωτογράφος).

Ο Νίκος έφυγε από την Κεφαλονιά σε μικρή ηλικία με στόχο να έχει μια καλύτερη ζωή στην Αθήνα. Μαζί με τη γυναίκα του αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένεια του. Ήθελε να δώσει στα παιδιά του τις δυνατότητες και τις ανέσεις που ο ίδιος δεν είχε μεγαλώνοντας. Δυστυχώς αρρώστησε με Parkinsons και ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τις θερμές του ευχές.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )