Vallianatos_150Στις έξι Οκτωβρίου 2009 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Βαλλιανάτος, σύζυγος της Ιωάννας Βαλλιανάτου-Δάρα (Θυγατέρας του συγχωριανού μας δασκάλου Χρίστου Ν. Δάρα). Η εξόδιος ακολουθία έγινε από τον ιερό ναό του κοιμητηρίου Αμαρουσίου με τη συμμετοχή πολλών συγγενών φίλων και συγχωριανών.

Ο Νίκος και η Ιωάννα έχουν δύο παιδιά, τη Χριστίνα (Dr Ψυχολογίας ) και τον Κωνσταντίνο (φωτογράφος).

Ο Νίκος έφυγε από την Κεφαλονιά σε μικρή ηλικία με στόχο να έχει μια καλύτερη ζωή στην Αθήνα. Μαζί με τη γυναίκα του αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένεια του. Ήθελε να δώσει στα παιδιά του τις δυνατότητες και τις ανέσεις που ο ίδιος δεν είχε μεγαλώνοντας. Δυστυχώς αρρώστησε με Parkinsons και ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τις θερμές του ευχές.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.