24.11.2009 Απεβίωσε ο Νίκος Γ. Γεωργακόπουλος, 89 ετών

N.GeorgakopoulosΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο πατριώτης μας Νίκος Γ. Γεωργακόπουλος (Τσούρνος) και η κηδεία του έγινε στις 26.11.2009,  από την εκκλησία του χωριού μας.

Ο Νίκος ήταν το δεύτερο από τα πέντε παιδιά του Γεωργίου Γεωργακόπουλου-Γιώκα (Κωνσταντής, Νίκος, Σοφιά, Σταυρούλα και Αγγέλω). Είχε παντρευτεί τη συγχωριανή μας Μαρία Ηλ. Γιαννακοπούλου (Σκουρκολιά) και απέκτησαν δύο καλά παιδιά, την Καίτη (Συζ. Πέτρου Κουτσανδριά ) και το Γιώργο. Επί αρκετά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας του χωριού μας και άφησε σημαντικό έργο.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του και οι οικογένειες των παιδιών του, προσέφεραν στο Σύλλογο το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου (τα χρήματα διατέθηκαν για την αγορά των εσωτερικών κουφωμάτων της αίθουσας).

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και τις θερμές του ευχαριστείες για την προσφορά της στο Σύνδεσμο.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.