24.11.2009 Απεβίωσε ο Νίκος Γ. Γεωργακόπουλος, 89 ετών

N.GeorgakopoulosΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο πατριώτης μας Νίκος Γ. Γεωργακόπουλος (Τσούρνος) και η κηδεία του έγινε στις 26.11.2009,  από την εκκλησία του χωριού μας.

Ο Νίκος ήταν το δεύτερο από τα πέντε παιδιά του Γεωργίου Γεωργακόπουλου-Γιώκα (Κωνσταντής, Νίκος, Σοφιά, Σταυρούλα και Αγγέλω). Είχε παντρευτεί τη συγχωριανή μας Μαρία Ηλ. Γιαννακοπούλου (Σκουρκολιά) και απέκτησαν δύο καλά παιδιά, την Καίτη (Συζ. Πέτρου Κουτσανδριά ) και το Γιώργο. Επί αρκετά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας του χωριού μας και άφησε σημαντικό έργο.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του και οι οικογένειες των παιδιών του, προσέφεραν στο Σύλλογο το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου (τα χρήματα διατέθηκαν για την αγορά των εσωτερικών κουφωμάτων της αίθουσας).

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και τις θερμές του ευχαριστείες για την προσφορά της στο Σύνδεσμο.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )